Col·laboració 1a setmana contra malbaratament

Mercadona s’adhereix a la 1a Setmana contra el malbaratament alimentari que promou l’AECOC

24 de setembre de 2018
  • La 1a Setmana contra el malbaratament alimentari, que se celebra del 24 al 30 de setembre, compta amb la participació d'empreses i del Ministeri d'Agricultura, Pesca i Alimentació.
  • Mercadona aplica des de fa anys diverses estratègies per evitar el malbaratament d'aliments.

El malbaratament d'aliments és un problema de dimensió important que preocupa empreses, administracions, bancs d'aliments i consumidors. Tal com promou l'Associació de Fabricants i Distribuïdors (AECOC), reduir aquest problema exigeix conscienciació, esforç i col·laboració per part de totes les baules de la cadena.

En només set anys, el sector ha aconseguit reduir el percentatge de producte que, per diverses raons, no s’arriba a comercialitzar en més d'un 30 %. Per la seva banda, l’últim any cada llar espanyola va reduir en 2,3 quilos els aliments que malgasta.

La 1a Setmana contra el malbaratament té l'objectiu de compartir i explicar el que tots fem per reduir el malbaratament alimentari. S’hi ha sumat Mercadona, empresa adherida des de l'any 2012 a la iniciativa de l'AECOC "La alimentación no tiene desperdicio, aprovéchala", que té per objectiu estudiar i compartir accions que ajudin a reduir el malbaratament d'aliments. Mercadona donarà suport a la campanya a les seves més de 1.600 botigues.

A més, Mercadona aplica diverses estratègies per evitar el malbaratament d'aliments, com ara demanar just el que cal, entre d’altres mesures.

Saps com evitar el malbaratament d'aliments?

A les guies següents, coneixeràs com des de casa teva també pots evitar el malbaratament d'aliments.

 

 

1a Setmana contra el malbaratament Alimentari

Descargar

 

 

 

Document en castellà:

 

Guía Hogares contra desperdicio AVACU

Descargar

 

 

 

 

 

 

Vídeo en castellà