Col·laboració banc d'aliments d'Alacant

Mercadona renova el seu compromís amb el Banc d'Aliments d'Alacant

19 de setembre de 2018
  • Mercadona ha fet una nova entrega de 12.800 quilos de productes bàsics a la institució. Amb això, Mercadona ja ha donat més de 108.000 quilos al Banc d'Aliments d'Alacant els darrers sis anys.

 

Mercadona ha fet una nova entrega de més de 12.800 quilos de sucre, farina i llet al Banc d'Aliments d'Alacant. Aquest lliurament s’emmarca dins de l'acord de col·laboració que la cadena de supermercats manté amb el Banc d'Aliments de la província. Amb aquesta nova entrega, Mercadona ha donat al Banc d'Aliments d'Alacant més de 108.000 quilos de productes de primera necessitat durant els sis anys de vigència de l'acord que manté amb l’entitat.

A més, Mercadona col·laborarà, com en anys anteriors, en el Gran Recapte que organitza la FESBAL (Federació Espanyola de Bancs d'Aliments) els propers 30 de novembre i 1 de desembre, en què participen els diversos Bancs d'Aliments a tot Espanya. A la província d'Alacant, Mercadona posarà a disposició del Banc d'Aliments molts dels seus supermercats com a punts de recollida d'aliments de primera necessitat, perquè tots els clients interessats puguin donar aliments amb l’"operació quilo". En l'edició del 2017 passat es van recollir a les seves botigues més de 97.000 quilos de productes bàsics donats pels clients.

El director del Banc d'Aliments d'Alacant, Juan Vicente Peral, ha expressat que "estem molt agraïts a Mercadona per seguir reforçant la seva col·laboració amb nosaltres i ajudant les famílies de la província que més ho necessiten".

D'altra banda, des del juny del 2016 Mercadona col·labora amb el Menjador Social de l'Associació de Veïns La Prosperidad de San Gabriel, a Alacant, al qual dona diàriament productes que retira de la venda, però que estan en perfecte estat per al consum. Amb això es pretén ajudar el menjador social del barri de San Gabriel a Alacant, que prepara i serveix menjar diàriament per a unes 100 persones.

Mercadona renueva la donación a Banco de Alimentos de Alicante El director del Banc d'Aliments d'Alacant, Juan Vicente Peral, amb Luis Consuegra, director de Relacions Externes de Mercadona a Alacant.

Una política d'acció social sostenible integrada en l'estratègia d’RSE de Mercadona

Un dels compromisos que Mercadona manté amb la societat és tornar part de tot el que en rep. Amb aquest objectiu, es desenvolupa el Pla de Responsabilitat Social de la companyia, que atén el component social i ètic a través de diferents línies d'actuació sostenibles que reforcen l’aposta pel creixement compartit. En el marc d'aquesta política, Mercadona treballa en el Projecte de Distribució Urbana Sostenible i en la millora de la qualitat de l'aire a les nostres ciutats mitjançant camions i furgonetes propulsats per tecnologies més netes i eficients, així com en la construcció de cobertes enjardinades i jardins verticals a les seves botigues.

Una altra línia estratègica del Pla de Responsabilitat Social de Mercadona és la sostenibilitat mediambiental. Per a això, Mercadona disposa d'un Sistema de Gestió Mediambiental propi, que està enfocat a l'optimització logística, l'eficiència energètica i la reducció de residus. Part d'aquest sistema està basat en els principis de l'Economia Circular i busca la conversió de residus en nous recursos conjuntament amb els interproveïdors.

A més, Mercadona col·labora amb més de 140 menjadors socials i 60 bancs d'aliments i altres entitats benèfiques de tot Espanya per a la donació diària d'aliments, i també en campanyes de recollida d'aliments. Igualment, treballa amb més de 27 fundacions i centres ocupacionals en la decoració de les seves botigues amb murals de trencadís, que elaboren més de 1.000 persones amb discapacitat intel·lectual.

D’ençà del 2009, Mercadona és membre del Fòrum Europeu de la Distribució per a la Sostenibilitat (REAP), un organisme copresidit per la Comissió Europea en què tots els seus participants són auditats periòdicament i externament en matèria de sostenibilitat. A més, està adherida des de l'any 2011 al Pacte Mundial de les Nacions Unides per la defensa dels valors fonamentals en matèria de drets humans, normes laborals, medi ambient i lluita contra la corrupció.