Cartell Gran Recapte d'Aliments 2021

Mercadona participa en el Gran Recapte d'Aliments 2021

19 de novembre de 2021
  • La companyia s'adhereix al Gran Recapte d'Aliments 2021 que organitza la Federació Espanyola de Bancs d'Aliments entre els dies 19 i 28 de novembre.
  • En total, hi participen 1.603 botigues de la companyia a Espanya, en les quals els clients podran fer donacions monetàries en el moment de la compra.

Mercadona, companyia de supermercats físics i de venda online, se suma al Gran Recapte d'Aliments 2021 que organitza la Federació de Bancs d'Aliments del 19 al 28 de novembre. La companyia posa a disposició de la campanya els seus punts de venda per a la recaptació de fons.

En total, hi participen 1.603 botigues de Mercadona de tot Espanya. A més, com l'any passat, el Gran Recapte es realitzarà mitjançant donacions monetàries, múltiples d'1 €, que els clients podran fer quan passin per la caixa en el moment de la compra. Les quantitats donades es transformaran en aliments que es lliuraran a cadascun dels Bancs d'Aliments participants.  

Mercadona col·labora en aquesta iniciativa social amb el compromís d'animar els clients a participar en aquest gran esdeveniment solidari anual. La companyia posa a disposició la llista de les botigues participants de Mercadona al seu lloc web:

Listado tiendas participantes de Mercadona en la Gran Recogida 2021

Descargar

 

Donacions de Mercadona el 2021

Del començament d’any ençà, la companyia ha donat 16.650 tones d'aliments i productes de primera necessitat a menjadors socials, bancs d'aliments i altres entitats socials. Aquesta donació de tota la cadena al tancament del mes d'octubre equival a 277.500 carretons de la compra.

Mercadona col·labora amb més de 330 menjadors socials, més de 60 bancs d'aliments i altres entitats, que reben donacions diàriament per donar suport a les persones que estan en una situació difícil.

Una política d’acció social sostenible integrada en l’estratègia d’RSE de Mercadona

Un dels compromisos que Mercadona manté amb la societat és tornar part de tot el que en rep. Amb aquest objectiu, es desenvolupa el Pla de Responsabilitat Social de la companyia, que atén el component social i ètic a través de diferents línies d'actuació sostenibles que reforcen l’aposta pel creixement compartit.

Juntament amb la donació d’aliments, Mercadona col·labora amb 32 fundacions i centres ocupacionals en la decoració de les seves botigues amb murals de trencadís, que elaboren més de 1.000 persones amb discapacitat intel·lectual.

Una altra línia estratègica del Pla de Responsabilitat Social és la sostenibilitat. Per a això, disposa d'un Sistema de Gestió Ambiental propi, que es basa en els principis de l’Economia Circular i està enfocat a l'optimització logística, l'eficiència energètica, la gestió de residus, la producció sostenible i la reducció del plàstic.

En aquest sentit, Mercadona, juntament amb els seus Proveïdors Totaler, treballa en l'Estratègia 6.25 per aconseguir el 2025 un triple objectiu: reduir un 25 % de plàstic, que tots els envasos d’aquest material siguin reciclables i reciclar tot el residu plàstic. A més, la companyia treballa en el Projecte de Distribució Urbana Sostenible i en la millora de la qualitat de l'aire a les ciutats mitjançant camions i furgonetes propulsats per tecnologies més netes i eficients.

Des de l'any 2011, Mercadona és sòcia del Pacte Mundial de les Nacions Unides per la defensa dels valors fonamentals en matèria de drets humans, normes laborals, medi ambient i lluita contra la corrupció.