Nou supermercat Mercadona a Guarda (Portugal)

Mercadona obre un supermercat a Guarda i arriba a l'objectiu de les 50 botigues a Portugal

16 de maig de 2024
  • La companyia obre avui la seva primera botiga al districte de Guarda i arriba així a les 50 botigues al país lusità.
  • Aquesta botiga ha generat 75 nous llocs de treball estables i de qualitat, amb contractes indefinits des del primer dia, fet que ha contribuït a la creació d'ocupació local.
  • Sérgio Costa, alcalde de Guarda, i João Prata, president de la Junta Parroquial, van fer una visita institucional al nou supermercat.

Mercadona, companyia de supermercats, obre avui a Guarda la primera botiga de la seva cadena al districte, situada a l'avinguda de São Miguel. Amb la inauguració d’aquesta botiga, la primera de les 11 que té previst obrir enguany, la companyia arriba a l'objectiu dels 50 supermercats a Portugal. Aquesta botiga ha generat 75 nous llocs de treball estables i de qualitat, amb contractes indefinits des del primer dia, fet que ha contribuït a la creació d'ocupació local.

Amb una superfície de venda de 1.900 metres quadrats, disposa, com altres supermercats de la cadena, de seccions de carnisseria, peixateria, xarcuteria, pastisseria i forn, perfumeria, llar i animals de companyia, fruita i verdura, celler i A punt per Menjar amb autoservei i diverses opcions de plats preparats per emportar-se o menjar a la botiga en una zona habilitada exclusivament per a això. A més, els «Caps» (clients) també trobaran una vitrina mural de sushi, on podran degustar una àmplia varietat de plats asiàtics a punt per menjar, pernil tallat a ganivet i acabat d’envasar, una màquina de suc de taronja acabat d’esprémer i carretons de compra lleugers, ergonòmics i que no necessiten moneda.

Disposa de 140 places de pàrquing i dues més per carregar vehicles elèctrics, d'acord amb el compromís de la companyia amb la mobilitat elèctrica. Mercadona també aposta per les energies renovables i en concret per la instal·lació de plaques solars en els seus supermercats. És el cas d'aquesta botiga de Guarda, que disposa de 428 panells solars. La companyia genera energia renovable a partir d'energia fotovoltaica a les teulades de les seves botigues per a l'autoconsum, amb la qual cosa millora el seu compromís mediambiental i estalvia al voltant d'un 20 % d'energia elèctrica a l'any.

Totes les botigues de Mercadona a Portugal estan construïdes d'acord amb el Model de Botiga Eficient que s'està implantant progressivament en tota la cadena, amb passadissos amplis, estalvi energètic de fins al 40 % en comparació amb una botiga convencional, entrada doble per evitar corrents d'aire i caracteritzada per l’accessibilitat i la comoditat, sistemes de refrigeració més sostenibles, millora de l'aïllament dels mobles frigorífics, il·luminació LED i gestió intel·ligent del consum energètic.

En el marc de la Política de Responsabilitat Social de la companyia i com una de les mesures principals per evitar el malbaratament d'aliments a Mercadona, el supermercat donarà diàriament, des del primer dia, productes de primera necessitat al Centre de Formació, Assistència i Desenvolupament de Guarda, entitat benèfica local amb què Mercadona ha signat un conveni de col·laboració.

Sérgio Costa, alcalde de Guarda, va recalcar: «Aquest nou supermercat no és solament el reflex del creixement continu i estratègic de Mercadona, sinó també la prova de l'atractiu i el dinamisme de Guarda per rebre inversions importants i amb projecció de futur. El nostre compromís amb la creació d'ocupació, el foment de la inversió i la cooperació activa amb el món empresarial continuen sent les nostres prioritats. Amb l'obertura d'aquesta nova botiga, Guarda se situa a l'avantguarda de l'acollida de noves iniciatives i de la promoció d'una ocupació estable i de qualitat, així com d'un estil de vida enriquidor».

Segons Carla Cunha, directora de Relacions Externes de la zona centre-nord de Portugal: «Estem molt il·lusionats amb aquesta gran fita de Mercadona, que marca l'inici del nostre pla d'expansió per al 2024 amb l'obertura de la botiga número 50 a Portugal i la primera al districte de Guarda. Cada nova obertura representa una nova oportunitat de ser encara més a prop dels nostres «Caps», aquesta vegada a la ciutat situada a més altura del nostre país, de crear llocs de treball i de contribuir al desenvolupament econòmic i social. Esperem que Mercadona esdevingui el seu supermercat de confiança».

Visita institucional de la nova botiga de Mercadona a GuardaExecutiu de la Cambra Municipal i de la Junta de Freguesia de Guarda en la visita institucional de la nova botiga de Mercadona a Guarda, la 50a a Portugal.