Els palets de Mercadona: un compromís amb la sostenibilitat i l'economia circular

Els palets de Mercadona: un compromís amb la sostenibilitat i l'economia circular

17 de maig de 2024
  • Des del febrer del 2004, tots els palets de plàstic que fa servir Mercadona estan fabricats amb plàstic 100 % reciclat.
  • L'ús d'aquests palets no solament redueix la generació de residus, sinó que també promou l'economia circular.

En el marc del seu compromís amb la sostenibilitat i l'economia circular, Mercadona ha implementat mesures significatives en tota la seva cadena de subministrament en col·laboració amb Logifruit, Proveïdor Totaler de logística. En són un exemple els palets de plàstic que fa servir en la seva cadena de subministrament des de fa més de 20 anys i que són completament circulars.

Característiques rellevants dels palets de Mercadona:

  • Plàstic 100 % reciclat: des del febrer del 2004, tots els palets de plàstic que fa servir Mercadona estan fabricats amb plàstic 100 % reciclat i alhora són reciclables.
  • Reducció de residus: l'ús de plàstic 100 % reciclat contribueix a generar menys residus plàstics i fomenta l'economia circular.
  • Garanties de qualitat i seguretat alimentària: aquests palets estan dissenyats per ser fàcilment higienitzats i preservar la qualitat i la seguretat dels productes que s’hi transporten.
  • Versatilitat: aquests palets es fan servir en totes les àrees de la cadena de subministrament de Mercadona, des del proveïdor fins al transport a les botigues, i en la logística inversa, on es retornen envasos buits, les càpsules de cafè o les capses de cartó al magatzem, i també per transportar màquines o materials.
  • Estabilitat i durabilitat: aquests palets estan fets de plàstic, un material resistent, estable i impermeable, que evita que es desprenguin claus o estelles. A més, són modulars i reparables. És molt fàcil de substituir un patí trencat per un altre de nou al bloc logístic mateix i enviar la peça trencada a reciclar.

Infografia de les característiques dels palets de MercadonaInfografia sobre les característiques dels nostres palets.

L'ús d'aquests palets en tota la cadena de subministrament des de fa més de 20 anys obeeix al compromís de Mercadona amb l'eficiència, la sostenibilitat i les pràctiques comercials responsables. Un altre exemple destacat d'economia circular de la companyia són les caixes verdes per a fruita i verdura, que es poden reutilitzar més de 120 vegades, també són 100 % reciclables i redueixen la generació de residus. A més, com que són plegables eviten 107.072 trajectes de camió a l'any, cosa que redueix significativament les emissions de CO2.

Coneix més informació sobre el compromís sostenible de la companyia.