Dia del Celíac a Mercadona

Un menú per a celíacs, cada dia a Mercadona

16 de maig de 2024
  • La companyia està compromesa amb la comunitat celíaca des de fa 24 anys.
  • Mercadona ofereix més de 1.533 productes sense gluten accessibles per a celíacs i de fàcil identificació.

Des de fa 24 anys, Mercadona està compromesa amb la comunitat celíaca i treballa cada dia per oferir una àmplia varietat de productes sense gluten als “Caps” (clients) que pateixen intoleràncies o al·lèrgies alimentàries al gluten perquè puguin optar per diferents menús diaris. La companyia també se suma al Dia Internacional del Celíac per visibilitzar aquesta malaltia.

Actualment, Mercadona ofereix als seus lineals més de 1.533 productes sense gluten Hacendado, aptes i accessibles per a celíacs i de fàcil identificació gràcies al logotip que duen la major part d’ells. Per a això, la companyia té més de 200 proveïdors especialistes, que s'esforcen a millorar i ampliar aquest assortiment sense gluten, i a garantir-ne la qualitat, la seguretat alimentària i la composició nutricional.

Vídeo en castellà

Col·laboració amb associacions representatives i participació en accions formatives

Per a Mercadona el paper de les organitzacions que representen les persones celíaques és fonamental, ja que permet conèixer millor la malaltia i trobar solucions a les necessitats de tots els consumidors.

És per això que, des de fa anys, la companyia col·labora amb diferents organitzacions nacionals, com la Federació d'Associacions de Celíacs d'Espanya (FACE), Celíacs de Catalunya (SMAP), l'Associació de Celíacs i Sensibles al Gluten (ACSG) i l'Associació Espanyola de Persones amb Al·lèrgia a Aliments i Làtex (AEPNAA), i també d’àmbit autonòmic.

Així mateix, Mercadona participa en diferents accions formatives i informatives, com ara les següents:

  • L'edició de contes i guies.
  • Sessions de coinnovació, tallers formatius i jornades organitzades per les diferents associacions.
  • Tallers de cuina en mercats.
  • Programes de cuina.
  • La col·laboració en llocs web (ACECALE) en guies, contes, material formatiu...
  • L’elaboració de menús mensuals sense gluten (SMAP).

Mercadona ofereix més de 1.533 productes sense gluten HacendadoMercadona, compromesa amb la comunitat celíaca des de fa més de 20 anys.