Logotip Mercadona en façana botiga

Mercadona lliura 1.500 tones d'aliments a entitats socials d'Andalusia el 2020

23 de juny de 2020
  • La companyia ha començat a col·laborar aquest any amb 16 nous menjadors socials, amb lliuraments diaris de productes frescos i de proximitat, de manera que actualment ja col·labora amb un total de 70 menjadors socials a Andalusia.
  • La companyia referma la seva col·laboració amb bancs d'aliments, menjadors socials i altres entitats benèfiques de la comunitat autònoma durant la situació l'excepcional ocasionada per la COVID-19, per donar resposta a les necessitats ocasionades per aquest escenari de complexitat extraordinària.

Mercadona, companyia de supermercats físics i de venda online, reforça el seu Model Responsable durant la situació excepcional que viu el país, ocasionada per la COVID-19. En el cas d'Andalusia, la companyia ha donat del començament d'any ençà 1.500 tones de productes de primera necessitat a les entitats socials amb què col·labora. En concret, Mercadona col·labora des de fa anys amb els bancs d'aliments d'Andalusia, a través de la donació d'aliments i de la participació en "Operacions Quilo" i amb entitats benèfiques com menjadors socials, amb lliuraments diaris de productes frescos i de proximitat.

En el compromís de fer costat als col·lectius més desfavorits, la companyia ha reforçat el seu procés de donacions implementant noves mesures que garanteixen tant la seguretat de les persones com el subministrament d'aquestes organitzacions. N’és una prova el fet que, del començament d'any ençà, Mercadona hagi començat a col·laborar amb 16 nous menjadors socials a Andalusia, de manera que ja col·labora amb un total de 70 menjadors socials a la regió.

Entre les últimes entitats amb què Mercadona ha començat a col·laborar hi ha les cuines familiars comunitàries que gestiona la Fundació Don Bosco a Còrdova i Jaén capital; la llar San José a Baza o la llar Santa Teresa Jornet a Guadix, totes dues a la província de Granada; la Comunitat Adoratrices i la Comunitat Juana M.ª Condesa Lluch, a Almeria capital; l’Associació Brote de Vida de Jerez de la Frontera (Cadis) i la Fundació Cruz Blanca d’Arahal (Sevilla).

Pedro Mariscal, president de la Federació de Bancs d’Aliments d’Andalusia, Ceuta i Melilla, agraeix la tasca de Mercadona que "sempre ha col·laborat amb els bancs d'aliments lliurant-nos varietat de productes alimentaris que ens ajuden a atendre els més desfavorits. El contacte permanent amb la companyia fa que conegui les nostres necessitats i facilita una relació fluida entre totes dues entitats. Sense l'ajut d'empreses com Mercadona i la col·laboració ciutadana seria impossible cobrir les necessitats que avui dia ens demanen les famílies que s'estan veient afectades per la crisi sanitària i econòmica que vivim actualment. Mercadona és per a nosaltres, en aquests moments tan complicats, un referent i exemple de solidaritat i compromís".

Una política d’acció social sostenible integrada en l’estratègia d’RSE de Mercadona

Dins el compromís de compartir amb la societat part de tot el que en rep, Mercadona desenvolupa el Pla de Responsabilitat Social esmentat anteriorment, que atén el component social i ètic a través de diferents línies d'actuació sostenibles que reforcen l’aposta pel creixement compartit. En el marc d'aquesta política, Mercadona col·labora amb més de 265 menjadors socials i més de 60 bancs d'aliments i altres entitats socials d’Espanya i Portugal, als quals dona aliments diàriament, i participa en les campanyes de recollida d'aliments que aquestes entitats organitzen.

De fet, del començament d'any ençà la companyia ha donat a totes aquestes entitats i organitzacions un total de 7.013 tones d'aliments -6.746 a Espanya i 268 a Portugal. Aquestes quantitats s’han anat incrementant des que el 26 de març, després del parèntesi produït a conseqüència de l'impacte que la COVID-19 va tenir en els processos de la companyia, Mercadona prengués la decisió de reactivar els processos de donació de productes de primera necessitat als menjadors socials i bancs d'aliments amb què col·labora habitualment. Mercadona també col·labora intensament amb 32 fundacions i centres ocupacionals en la decoració de les seves botigues amb murals de trencadís, que elaboren més de 1.000 persones amb diferents graus de discapacitat.

Una altra línia estratègica del Pla de Responsabilitat Social de Mercadona és la sostenibilitat mediambiental. Per a això, Mercadona disposa d'un Sistema de Gestió Mediambiental propi, que està enfocat a l'optimització logística, l'eficiència energètica i la reducció de residus. Part d'aquest sistema està basat en els principis de l'Economia Circular i busca la conversió de residus en nous recursos conjuntament amb els proveïdors Totaler. A més, la companyia treballa en el Projecte de Distribució Urbana Sostenible i en la millora de la qualitat de l'aire a les nostres ciutats mitjançant camions i furgonetes propulsats per tecnologies més netes i eficients.

D’ençà del 2009, Mercadona és membre del Fòrum Europeu de la Distribució per a la Sostenibilitat (REAP), un organisme copresidit per la Comissió Europea en què tots els seus participants són auditats periòdicament i externament en matèria de sostenibilitat. A més, des de l'any 2011 és sòcia del Pacte Mundial de les Nacions Unides per la defensa dels valors fonamentals en matèria de drets humans, normes laborals, medi ambient i lluita contra la corrupció.

Donació de Mercadona a l’Associació Brote de Vida de Jerez de la Frontera (Cadis)Donació de Mercadona a l’Associació Brote de Vida de Jerez de la Frontera (Cadis).

Donació de Mercadona al Banc d’Aliments de SevillaDonació de Mercadona al Banc d’Aliments de Sevilla.

Logo EActiVat