Lliurament de productes de Mercadona a la residència Sagrado Corazón de Campo de Criptana, a Ciudad Real

Mercadona donarà aliments diàriament a les residències Sagrado Corazón de Campo de Criptana i Santa Teresa de Jornet de Ciudad Real

31 de gener de 2022
  • La cadena de supermercats inicia una col·laboració amb totes dues entitats, a les quals lliurarà aliments i productes de primera necessitat diàriament, i contribuirà així a l'atenció de les persones més desfavorides que es beneficien dels serveis d’aquestes entitats.
  • Aquest acord se suma a la col·laboració que Mercadona du a terme amb menjadors socials i entitats de Castella-la Manxa.

Mercadona ha començat una col·laboració amb la residència Sagrado Corazón de Campo de Criptana (Ciudad Real) i amb la residència Santa Teresa de Jornet (Hermanitas de los Ancianos Desamparados) de Ciudad Real capital, per la qual es compromet a donar productes de primera necessitat diàriament a totes dues entitats, en el marc de la responsabilitat social de la companyia.

El director de Relacions Externes de Mercadona a Castella-la Manxa, José Ruiz, ha destacat: "Aquesta nova col·laboració referma el compromís social de la companyia i ens fa sentir molt orgullosos de poder fer la nostra petita contribució a aquestes entitats, i ajudar-les perquè puguin continuar duent a terme la seva tasca d'atenció a la gent gran."

Per part de totes dues entitats, tant la mare superiora, sor María Nieto, de la residència Sagrado Corazón de Campo de Criptana com la mare superiora, sor Encarnación Álvarez, han agraït a Mercadona la seva col·laboració en benefici de tantes persones necessitades que intenten ajudar en la mesura que poden. "Estem molt agraïdes per aquesta ajuda", han manifestat.

El 2020 Mercadona va donar un 115 % més de producte que l’any anterior, l’equivalent a 14.500 carretons de la compra, a través de la col·laboració amb més de 17 menjadors i entitats socials, a més de bancs d'aliments, la Creu Roja o Càritas de tota la regió on la companyia és present.

Una política d’acció social sostenible integrada en l’estratègia d’RSE de Mercadona

Un dels compromisos que Mercadona manté amb la societat és tornar part de tot el que en rep. Amb aquest objectiu, es desenvolupa el Pla de Responsabilitat Social de la companyia, que atén el component social i ètic a través de diferents línies d'actuació sostenibles que reforcen l’aposta pel creixement compartit.

Juntament amb la donació d’aliments, Mercadona col·labora amb 32 fundacions i centres ocupacionals en la decoració de les seves botigues amb murals de trencadís, que elaboren més de 1.000 persones amb discapacitat intel·lectual.

Una altra línia estratègica del Pla de Responsabilitat Social és la sostenibilitat. Per a això, disposa d'un Sistema de Gestió Ambiental propi, que es basa en els principis de l’Economia Circular i està enfocat a l'optimització logística, l'eficiència energètica, la gestió de residus, la producció sostenible i la reducció del plàstic.

En aquest sentit, Mercadona, juntament amb els seus Proveïdors Totaler, treballa en l'Estratègia 6.25 per aconseguir el 2025 un triple objectiu: reduir un 25 % de plàstic, que tots els envasos d’aquest material siguin reciclables i reciclar tot el residu plàstic. A més, la companyia treballa en el Projecte de Distribució Urbana Sostenible i en la millora de la qualitat de l'aire a les ciutats mitjançant camions i furgonetes propulsats per tecnologies més netes i eficients.

Des de l'any 2011, Mercadona és sòcia del Pacte Mundial de les Nacions Unides per la defensa dels valors fonamentals en matèria de drets humans, normes laborals, medi ambient i lluita contra la corrupció.

Lliurament de productes de Mercadona a la residència Santa Teresa a Ciudad RealPrimer lliurament d'aliments a la residència Santa Teresa de Jornet (Hermanitas de los Ancianos Desamparados) de Ciudad Real per part de Mercadona.

Imatge de capçalera: Primer lliurament d'aliments a la residència Sagrado Corazón de Campo de Criptana per part de Mercadona.