Lliurament de la donació al Banc d’Aliments de Càceres

Mercadona dona més de 4.000 quilos d’aliments al Banc d'Aliments de Càceres

31 de maig de 2023
  • La companyia referma la seva col·laboració amb el Banc d'Aliments de Càceres i lliura 4.300 quilos d'aliments de primera necessitat, com ara llet i arròs.
  • Mercadona dona suport a 17 menjadors socials d’Extremadura, a més d'entitats com el Banc d'Aliments i Càritas, i hi col·labora habitualment.
  • L'any 2022 la companyia va donar més de 237 tones d'aliments de primera necessitat tan sols a Extremadura, un 36 % més que el 2021

Mercadona, companyia de supermercats físics i de venda online, continua reforçant el seu Model de Responsabilitat Social. En aquest sentit, la companyia, que durant el 2022 va donar més de 237 tones de productes de primera necessitat a diferents entitats socials de la regió, ha lliurat més de 4.000 quilos d’aliments de primera necessitat al Banc d'Aliments de Càceres, per donar resposta a les demandes de les persones més necessitades en aquesta situació de complexitat extraordinària que estem vivint.

Maribel Martín-Romo, directora de Relacions Externes de Mercadona a Extremadura, ha destacat: "Aquesta col·laboració referma el compromís social de la companyia i ens fa sentir molt orgullosos de poder fer la nostra petita contribució a aquestes entitats, i ajudar-les perquè puguin continuar duent a terme la seva tasca d'atenció a les famílies més necessitades."

Per part del Banc d'Aliments de Càceres, el seu president, Juan Carlos Fernández, ha declarat: "Agraïm aquesta donació i el contacte tan estret amb Mercadona, des de fa diversos anys. D'aquesta manera, es pretén donar resposta a les demandes de les persones més necessitades, en aquesta situació de complexitat extraordinària que estem vivint”.

Des del Banc d'Aliments han agraït aquesta donació i el contacte "tan estret amb aquesta empresa des de fa diversos anys. L’any 2022 Mercadona va donar més de 237 tones d'aliments i productes, un 36 % més que el 2021, a través de la col·laboració amb més de 17 entitats i menjadors socials, a banda de les diferents seus del Banc d'Aliments i Càritas de la regió, on la companyia és present.

Una política d’acció social sostenible integrada en l’estratègia d’RSE de Mercadona

Un dels compromisos que Mercadona manté amb la societat és tornar part de tot el que en rep. Amb aquest objectiu, es desenvolupa el Pla de Responsabilitat Social de la companyia, que atén el component social i ètic a través de diferents línies d'actuació sostenibles que reforcen l’aposta pel creixement compartit.

Juntament amb la donació d’aliments, Mercadona col·labora amb 32 fundacions i centres ocupacionals en la decoració de les seves botigues amb murals de trencadís, que elaboren més de 1.000 persones amb discapacitat intel·lectual.

Una altra línia estratègica del Pla de Responsabilitat Social és la sostenibilitat. Per a això, disposa d'un Sistema de Gestió Ambiental propi, que es basa en els principis de l’economia circular i està enfocat a l'optimització logística, l'eficiència energètica, la gestió de residus, la producció sostenible i la reducció del plàstic.

Des de l'any 2011, Mercadona és sòcia del Pacte Mundial de les Nacions Unides per la defensa dels valors fonamentals en matèria de drets humans, normes laborals, medi ambient i lluita contra la corrupció.

Lliurament de la donació al Banc d’Aliments de CàceresLliurament de la donació al Banc d’Aliments de Càceres.