Representants del Banc d'Aliments i Mercadona a la Regió de Múrcia durant la donació

Mercadona dona 44.000 unitats de sabó de mans al Banc d'Aliments de Múrcia

01 de octubre de 2021
  • La companyia va donar més de 276 tones de productes el 2020 a entitats socials murcianes, l'equivalent a 4.600 carretons de la compra.
  • Mercadona dona suport a 4 menjadors socials i altres entitats benèfiques de la Regió, i hi col·labora.
  • Del començament d'any ençà, la companyia ha donat 196 tones de productes a diferents entitats de la Regió de Múrcia, l'equivalent a més de 3.270 carretons de la compra.

Mercadona, companyia de supermercats físics i de venda online, ha donat més de 44.000 unitats de sabó líquid de mans al Banc d’Aliments de Múrcia que, al seu torn, les repartirà entre les entitats socials regionals. Del començament d’any ençà, la companyia ja ha donat més de 196 tones de productes de primera necessitat, xifra que equival a més de 3.270 carretons de la compra.

El 2020 la companyia va donar 276 tones de productes a menjadors socials de la Regió de Múrcia i altres entitats, l'equivalent a 4.600 carretons de la compra, en concret al menjador Jesús Abandonado a Múrcia, Beata Piedad de la Cruz a Alcantarilla i els de Càritas i Hospitalidad Santa Teresa, tots dos a Cartagena. Dins d'aquestes col·laboracions, també hi ha les dutes a terme amb diferents entitats benèfiques, com el Banc d'Aliments de Múrcia mateix i Càritas, entre altres entitats regionals i locals.

José García, president del Banc d'Aliments de Múrcia, ha comentat: "Mercadona va començar a col·laborar amb nosaltres fa anys i hem de destacar el seu gran compromís social amb aquesta entitat i amb altres de la Regió de Múrcia." Ana Belén Martínez, directora de Relacions Externes a la Regió de Múrcia, destaca: "La companyia, en el compromís ferm de fer costat als col·lectius més desfavorits, intensifica el seu Model Responsable col·laborant amb les entitats i els menjadors socials de la Regió.”

Una política d’acció social sostenible integrada en l’estratègia d’RSE de Mercadona

Un dels compromisos que Mercadona manté amb la societat és compartir part de tot el que en rep; així és com la companyia concep l'èxit. Es tracta de ser sostenibles i responsables amb tots els grups d'interès, demostrant amb fets els valors i el compromís amb la societat que la caracteritzen. D’aquesta manera es desenvolupa el Pla de Responsabilitat Social de la companyia, que atén el component social i ètic a través de diferents línies d'actuació sostenibles que reforcen l’aposta pel creixement compartit.

Juntament amb la donació d’aliments, Mercadona col·labora amb 32 fundacions i centres ocupacionals en la decoració de les seves botigues amb murals de trencadís, que elaboren més de 1.000 persones amb discapacitat intel·lectual.

Una altra línia estratègica del Pla de Responsabilitat Social és la sostenibilitat. Per a això, disposa d'un Sistema de Gestió Ambiental propi, que es basa en els principis de l’Economia Circular i està enfocat a l'optimització logística, l'eficiència energètica, la gestió de residus responsable, la producció sostenible i la reducció del plàstic.

En aquest sentit, Mercadona, juntament amb els seus Proveïdors Totaler, treballa en l'Estratègia 6.25 per aconseguir el 2025 un triple objectiu: reduir un 25 % de plàstic, que tots els envasos d’aquest material siguin reciclables i reciclar tot el residu plàstic. En els darrers set mesos, Mercadona ha estat adaptant les seves botigues d’Espanya i Portugal al model Botiga 6.25, a tota la cadena durant aquest any. A la Regió de Múrcia, ja està implantat als 63 supermercats que tenen. A més, la companyia treballa en el Projecte de Distribució Urbana Sostenible i en la millora de la qualitat de l'aire a les ciutats mitjançant camions i furgonetes propulsats per tecnologies més netes i eficients.

Des de l'any 2011, Mercadona és sòcia del Pacte Mundial de les Nacions Unides per la defensa dels valors fonamentals en matèria de drets humans, normes laborals, medi ambient i lluita contra la corrupció.

Representants del Banc d'Aliments i Mercadona a la Regió de Múrcia durant la donacióRepresentants del Banc d'Aliments i Mercadona a la Regió de Múrcia durant la donació.