Logotip Mercadona

Alacant - Mercadona obre dues noves botigues eficients a la província

04 de octubre de 2021
  • Aquestes noves botigues eficients presenten novetats a totes les seccions i millores tant en l’aspecte mediambiental com tecnològic i de servei, amb l'objectiu d'optimitzar l'experiència total de compra dels clients.
  • Els dos supermercats han comportat una inversió de 8,6 milions d’euros i en la construcció han participat 130 proveïdors, que han donat feina a més de 560 persones durant la fase d'obra.

Mercadona inaugura avui dos nous supermercats eficients a la província d'Alacant: un d'ells a Alacant capital, concretament a l'av. Estación, al costat de la Diputació d'Alacant, i un altre a Castalla, al carrer Óscar Esplá. Aquest últim supermercat de Castalla substitueix el que tenia a l'av. Onil, a aquesta localitat. Tots dos supermercats obren amb el Nou Model de Botiga Eficient de Mercadona que reforça l'excel·lència en el servei i optimitza l'acte de compra, ja que presenta millores de què es beneficien tant els "Caps" (clients), com els treballadors, els proveïdors i la societat.

Per a això, aquests nous supermercats presenten novetats a totes les seccions. Per exemple, disposen d’una nova xarcuteria amb pernil al tall i envasat, una góndola central a la perfumeria per a la cosmètica especialitzada, un servei de suc de taronja acabat d’esprémer, especialitats de sushi, una nova secció de forn amb màquina per tallar el pa i pastisseria refrigerada, i una nova exposició a la peixateria per als productes de conquilla, entre altres novetats.

Així mateix, en aquestes botigues s'incorpora la nova secció A punt per Menjar, que té un total de 35 plats diferents. Totes aquestes opcions se serveixen en envasos fabricats amb materials naturals, com la canya de sucre (material compostable), el cartó o el paper.

A més, tots dos supermercats disposen, entre altres millores, d'una nova entrada amb doble vidre que evita corrents d'aire, uns passadissos més amplis, una àrea de descans a la botiga mateixa amb taules i cadires on els "Caps" poden consumir el plat acabat de preparar i acompanyar-lo de begudes fredes, un nou model de carretó de la compra i un nou model de carretó tipus cistell, molt més ergonòmics i lleugers.

Aquesta nova generació de supermercat eficient té una superfície de sala de vendes de 1.600 metres quadrats i disposa d'un disseny totalment renovat respecte al model de botiga anterior, amb nous colors i materials, tant en la façana exterior d'accés al supermercat com en la distribució de les diferents seccions. Aposta també per espais amplis i diàfans, que faciliten l'entrada de llum natural, i colors càlids en la delimitació dels diferents ambients.

En la construcció de totes dues botigues han participat 130 proveïdors, que han donat feina a més de 560 persones durant la fase d'obra. A més, les botigues tenen una plantilla de 58 persones, en el cas de la d'Alacant, i de 36 en la de Castalla, totes elles amb ocupació estable i de qualitat.

Tecnologia i ergonomia per a les treballadores i els treballadors de Mercadona

Addicionalment, amb l'objectiu de facilitar les tasques diàries dels treballadors, aquests nous supermercats inclouen múltiples mesures per millorar l'ergonomia i eliminar sobreesforços. Per exemple, el nou moble de caixa de Mercadona s’ha desenvolupat en col·laboració amb l'Institut de Biomecànica de València. Les botigues també disposen de zones comunes perquè els empleats tinguin més comoditat en els moments de descans, així com un menjador més equipat i uns armariets personals més amplis i còmodes.

A més, aquestes noves botigues eficients de Mercadona estan completament connectades tecnològicament mitjançant la integració d’una sèrie de dispositius electrònics i eines col·laboratives per als treballadors, amb què es pot compartir informació des de qualsevol secció de la botiga, de manera que es facilita l'autogestió de cada supermercat i s’agilitzen els processos de tota la cadena. Entre els nous dispositius, hi ha, entre altres, la línia de caixes, les balances o l'ús de tauletes electròniques, que substitueixen el paper per fer gestions administratives. Tot això permet optimitzar els processos i conèixer la gestió de la botiga en temps real, la qual cosa facilita la presa de decisions i contribueix a una major agilitat, especialment, en la gestió dels productes frescos.

Estalvi energètic: botiga ecoeficient

Pel que fa a l’aspecte mediambiental, s'han pres mesures que permeten reduir el consum energètic fins a un 40 % respecte al model de botiga convencional, com ara la millora de l'aïllament tèrmic i acústic amb l’optimització dels materials i el gruix de les parets i els sostres, i nous congeladors horitzontals més eficients energèticament i respectuosos amb el medi ambient. A més, disposen d’un sistema d'il·luminació LED automatitzat, que es regula segons les zones i els moments del dia per a una gestió energètica molt més eficient.

L'horari d'obertura d'aquests supermercats és de dilluns a dissabte, de 09:00 a 21:00 hores, i disposen d'aparcament per facilitar l'acte de compra a tots els clients que s’hi desplacin en vehicle privat.

Amb aquestes noves obertures, els clients de Mercadona es beneficiaran de la seva coneguda política comercial SPB (Sempre Preus Baixos), que la companyia utilitza de manera exclusiva i que consisteix a garantir el menor preu unitari dels productes, amb la millor qualitat, de manera permanent. Així, Mercadona pot oferir als seus clients, amb independència de qui fabriqui el producte, un assortiment eficaç amb la màxima qualitat i al mínim preu possible.

Mercadona a la província d'Alacant

Als 42 municipis on és present a la província d'Alacant, Mercadona hi té 98 supermercats, que ofereixen ocupació estable i de qualitat a 5.495 persones. L’any passat, va donar feina a 312 persones.

Els 799 milions d'euros en compres a proveïdors alacantins el 2020 són una mostra de l’aposta per la província.

A més, dins del compromís que manté amb la societat de compartir part de tot el que en rep, Mercadona ha reforçat al llarg de l'any passat la seva responsabilitat social a la província per mitjà de diferents iniciatives, amb més de 427 tones d'aliments donats a entitats socials alacantines. És el cas de les donacions que fa als sis menjadors socials de la província, entre ells Alacant Gastronòmica Solidària, als quals dona diàriament productes de primera necessitat, i a entitats com la Fundació Banc d'Aliments d'Alacant, la Creu Roja o Càritas, entre d'altres.

Obertura supermercat Mercadona a l'avinguda Estación (Alacant)Nova Botiga Eficient de Mercadona a l'av. Estación, Alacant.

Botiga eficient de Mercadona a Castalla (Alacant)Supermercat eficient de Mercadona a Castalla, a la província d'Alacant.