Isabel Gomis i Rafa Piñero durant el lliurament de la donació al Banc d'Aliments de Cadis

Mercadona lliura més de 5.000 quilos d’aliments al Banc d'Aliments de Cadis

30 de setembre de 2021
  • La companyia referma la seva col·laboració amb el Banc d’Aliments de Cadis amb el lliurament de productes de primera necessitat.
  • Mercadona col·labora amb 24 menjadors socials de la província, així com altres entitats socials, amb lliuraments diaris de productes aptes per a la venda, però no per al consum.

Mercadona, companyia de supermercats físics i de venda online, continua reforçant el seu Model Responsable. En aquest sentit i en el marc del conveni de col·laboració que la cadena té subscrit amb el Banc d'Aliments de Cadis, li ha lliurat 5.280 quilos de productes de primera necessitat per distribuir-los entre les persones més necessitades a través de les diferents entitats benèfiques que col·laboren amb el Banc d'Aliments.

La presidenta del Banc d'Aliments de Cadis, Isabel Gomis, ha mostrat el seu agraïment a Mercadona, ja que "accions com aquestes ens animen a seguir treballant en bé de les causes socials i construir una societat més justa". Gomis ha destacat que "la solidaritat i el compromís social que demostren amb les seves donacions seran de gran ajuda per satisfer la demanda de les associacions i entitats que atenem".

Rafa Piñero, director de Relacions Institucionals de Mercadona a Cadis, assenyala: "La companyia, en el compromís ferm de fer costat dels col·lectius més desfavorits, intensifica el seu Model Responsable col·laborant amb els bancs d'aliments, menjadors i altres entitats socials de Cadis, província en què des de principis del 2021 ha donat més de 528 tones d'aliments, xifra que equival a 8.808 carretons de la compra. Des de Mercadona perseguim un únic objectiu: fer el que calgui per donar resposta a les necessitats de les persones més vulnerables, més encara en la conjuntura actual".

Una política d’acció social sostenible integrada en l’estratègia d’RSE de Mercadona

Un dels compromisos que Mercadona manté amb la societat és tornar part de tot el que en rep. Amb aquest objectiu, es desenvolupa el Pla de Responsabilitat Social de la companyia, que atén el component social i ètic a través de diferents línies d'actuació sostenibles que reforcen l’aposta pel creixement compartit. Juntament amb la donació d’aliments, Mercadona col·labora amb 32 fundacions i centres ocupacionals en la decoració de les seves botigues amb murals de trencadís, que elaboren més de 1.000 persones amb discapacitat intel·lectual.

Una altra línia estratègica del Pla de Responsabilitat Social és la sostenibilitat. Per a això, disposa d'un Sistema de Gestió Ambiental propi, que es basa en els principis de l’Economia Circular i està enfocat a l'optimització logística, l'eficiència energètica, la gestió de residus, la producció sostenible i la reducció del plàstic. En aquest sentit, Mercadona, juntament amb els seus Proveïdors Totaler, treballa en l'Estratègia 6.25 per aconseguir el 2025 un triple objectiu: reduir un 25 % de plàstic, que tots els envasos d’aquest material siguin reciclables i reciclar tot el residu plàstic.

A més, treballa en el Projecte de Distribució Urbana Sostenible i en la millora de la qualitat de l'aire a les ciutats mitjançant camions i furgonetes propulsats per tecnologies més netes i eficients. Des de l'any 2011, Mercadona és sòcia del Pacte Mundial de les Nacions Unides per la defensa dels valors fonamentals en matèria de drets humans, normes laborals, medi ambient i lluita contra la corrupció.

Isabel Gomis i Rafa Piñero durant el lliurament de la donació al Banc d'Aliments de CadisIsabel Gomis i Rafa Piñero durant el lliurament de la donació al Banc d'Aliments de Cadis.