Exterior tenda Mercadona

Mercadona dona 13.500 litres de llet al Banc dels Aliments de les comarques de Tarragona

13 de juny de 2019
  • En l’àmbit de Catalunya, la companyia entrega més de 100.000 litres de llet sencera Hacendado als quatre bancs dels aliments.
  • Al tancament del 2018, Mercadona ha donat més de 700.000 quilos d’aliments i altres productes de primera necessitat a diverses institucions i organitzacions benèfiques de les comarques tarragonines.

Mercadona ha fet efectiva la donació de 13.500 litres de llet sencera de la marca pròpia Hacendado al Banc dels Aliments de les comarques de Tarragona en compliment del conveni de col·laboració signat per ambdues parts. Aquesta donació se suma a la ja feta al Banc dels Aliments de les comarques de Girona, i continuarà els propers mesos amb el repartiment als bancs dels aliments de les comarques de Lleida i de Barcelona fins a completar els més de 100.000 litres de llet que la companyia de supermercats dona aquest any 2019.

La relació entre Mercadona i la Federació Catalana de Bancs dels Aliments, que engloba els quatre bancs dels aliments, va iniciar-se l’any 2010 coincidint amb la campanya de recollida d’aliments bàsics en supermercats i mercats. La relació iniciada fa nou anys entre la cadena de distribució i l’entitat benèfica s’emmarca des de dues vessants: d’una banda, posar a disposició dels bancs dels aliments les botigues de Mercadona en les edicions que organitzen per a recaptar aliments; i, d’altra banda, fer una donació de producte de primera necessitat per tal que el bancs dels aliments el pugui distribuir a les persones necessitades a través d’entitats benèfiques.

Durant l’acte d’entrega, el president del Banc dels Aliments de les comarques de Tarragona, Eusebio Alonso, ha posat de manifest que “un cop més Mercadona ha demostrat la seva generositat i compromís amb les persones més necessitades de la nostra demarcació, i reiterem que empreses com vosaltres representen un luxe incomparable cap a la nostra societat”. “Per part del Banc dels Aliments -ha afegit- agraïm el vostre ajut cap a la nostra entitat que repercuteix a diari vers les persones més necessitades”.

En aquest sentit, la directora de Relacions Externes de Mercadona a Tarragona, Beatriz Feced, ha agraït al Banc dels Aliments “la col·laboració duta a terme per treballar plegats en la lluita contra la pobresa” i ha assenyalat que aquesta nova donació de 13.500 litres de llet “és la nostra petita contribució per ajudar a les persones més necessitades del nostre entorn”.

Eusebio Alonso, president del Banc dels Aliments de les comarques de Tarragona, i Beatriz Feced, directora de Relacions Externes de Mercadona a TarragonaEusebio Alonso, president del Banc dels Aliments de les comarques de Tarragona, i Beatriz Feced, directora de Relacions Externes de Mercadona a Tarragona.

Una política d'acció social sostenible integrada en l'estratègia d’RSC de Mercadona

Un dels compromisos que Mercadona manté amb la societat és retornar part de tot el que rep d'ella. Amb aquest objectiu, es desenvolupa el Pla de Responsabilitat Social de la companyia que atén el component social i ètic a través de diferents línies d'actuació sostenibles que reforcen la seva aposta pel creixement compartit.

En el marc d'aquesta política, a més de la col·laboració amb el Banc dels Aliments de les comarques de Tarragona, la cadena de supermercats també lliura aliments a 6 menjadors socials de les comarques tarragonines. La donació es realitza diàriament de dilluns a dissabte, gràcies als recursos logístics i humans de Mercadona, que porta a cadascun dels menjadors socials els productes i els entrega en les millors condicions de qualitat i seguretat alimentària per tal que els voluntaris preparin els àpats.

En total, durant el 2018, Mercadona va donar més de 700 tones d’aliments i altres productes de primera necessitat a diverses entitats socials i organitzacions benèfiques de les comarques tarragonines, xifra que equival a 12.622 carretons de la compra.