Manuel, treballador del supermercat Mercadona de Costa Ballena a Rota, Cadis

Manuel, treballador de Mercadona en la campanya d'estiu, explica la seva història

25 de juliol de 2018
  • Manuel Andrade, treballador durant la campanya d'estiu, explica en aquest vídeo com és l'experiència de treballar a Mercadona.

Vídeo en castellà

Manuel Andrade, treballador de Mercadona, té 24 anys i és natural de Rota (Cadis). Treballa a Mercadona durant la campanya d'estiu i Setmana Santa des de fa 4 anys, ja que això li permet compaginar la feina amb els seus estudis universitaris en finances i comptabilitat.

Manuel explica que va començar a treballar a Mercadona l'estiu del 2015 per ajudar a pagar els seus estudis i que va rebre formació per a les seccions de fruiteria, caixes i reposició.

De la seva feina a Mercadona destaca que li agrada molt estar de cara al públic perquè es considera una persona molt espontània i gaudeix del tracte amb els clients. Manuel explica que a Mercadona els clients són els "Caps" perquè són molt importants i cal ajudar-los en tot allò que necessitin.

Manuel destaca que el salari a Mercadona està molt bé per començar a l'empresa.

Sou d'inici del personal base de MercadonaSalari inicial del personal base de Mercadona i plans de formació específics.

Taula de salaris personal base de MercadonaPolítica retributiva de Mercadona. El personal base de Mercadona puja fins a un màxim de 5 trams segons l’antiguitat.

Manuel declara que li agradaria molt seguir treballant a Mercadona un cop acabi els seus estudis per poder continuar la seva vida laboral a l'empresa.

També diu que se sent molt orgullós i molt content de pertànyer a l'empresa perquè l’ha ajudat a créixer com a persona.

Mercadona vol fer valer la implicació i el treball de totes les persones que, com Manuel, formen part de la companyia durant campanyes específiques i que, en molts dels casos, continuen la seva vida laboral a l'empresa.

Condicions laborals de Mercadona

L’exercici passat Mercadona va generar 5.000 nous llocs de treball fixos. Aquesta campanya d'estiu 2018, la companyia ha generat 9.000 llocs de treball addicionals per respondre a l'arribada de turistes i mantenir l'excel·lència en el servei, ja que gran part dels treballadors i treballadores de Mercadona fixos en plantilla gaudeixen de les vacances durant aquest període. El període de contractació del personal de campanya comprèn de juny a setembre.

Llocs de treball de Mercadona 2017Generació d'ocupació de Mercadona.

A Mercadona el Treballador ha d'estar satisfet. Totes les persones que formen part de Mercadona són molt importants, ja que conformen un equip d'alt rendiment, orientat a l'excel·lència i la màxima satisfacció dels clients.

Per satisfer les treballadores i treballadors de Mercadona la companyia aplica una política de Recursos Humans diferencial amb unes condicions laborals que es basen a oferir ocupació estable i de qualitat, entre d'altres valors, com ara la formació, l'estabilitat, la promoció o la igualtat de condicions.

Aquestes condicions laborals de Mercadona són les que ajuden a comptar amb un equip de persones implicades i compromeses amb el projecte Mercadona.

Mercadona apareix com la primera empresa del sector en el rànquing Merco Talento i el seu model de Recursos Humans ha estat reconegut per l’Organització Internacional del Treball (OIT) de les Nacions Unides.