Carretó de Mercadona a la secció de Peixateria d'un supermercat

Mercadona comença a col·laborar amb el Menjador Social d’EMAÚS a Vélez-Málaga

02 de agost de 2018
  • La companyia ja col·labora amb els menjadors socials d’EMAÚS a Antequera i Estepona.
  • A Màlaga capital continua la seva col·laboració amb els menjadors socials de St. Domingo i del Cottolengo.

Mercadona comença a col·laborar amb el Menjador Social d’EMAÚS a Vélez-Málaga, al qual lliurarà diàriament productes que no són aptes per a la venda, però que estan en perfectes condicions per al consum.

El Menjador Social d’EMAÚS a Vélez-Málaga atén diàriament unes 140 persones. Està gestionat per l’associació mateixa i compta amb sis voluntaris. El dinar sempre consta de dos plats i els usuaris tenen l'opció de menjar a les instal·lacions mateixes o emportar-se el dinar als seus domicilis (famílies amb fills). El sopar es lliura en una bossa i consta d'entrepà, fruita, iogurts o sucs, dolços, etc.

L'elecció d'un menjador social respon a la necessitat que la logística sigui molt àgil, atès que es tracta de productes pròxims a la data de caducitat (mai caducats i sempre en perfecte estat). Mercadona fa els lliuraments diàriament, de dilluns a dissabte, a primera hora del matí.

Mercadona continua el seu programa de col·laboració amb més de 140 menjadors socials de diferents localitats d'Espanya. A la província de Màlaga, Mercadona ja col·labora amb els menjadors socials d’EMAÚS als municipis d'Estepona i Antequera, així com amb el Menjador Social de St. Domingo i del Cottolengo a Màlaga capital.

La companyia ha seguit impulsant el seu Pla d'Acció Social, a través del qual ha donat suport a diverses institucions i entitats socials que han continuat desenvolupant la seva important tasca d'ajuda. A través de les diferents iniciatives en què ha participat en totes les comunitats autònomes, el 2017 ha donat més de 9.600 tones d'aliments, xifra que representa 3.100 tones més que l'exercici anterior.

La gerent dels Menjadors EMAÚS, Eva Casal, ha mostrat la seva satisfacció per aquesta iniciativa; ha destacat la importància que grans empreses col·laborin amb iniciatives socials i ha agraït l'esforç que s’ha fet per posar en marxa aquesta col·laboració.