Logotip Mercadona en botiga

Madrid - Mercadona obre un nou supermercat al cèntric carrer Fuencarral de la capital

24 de novembre de 2022
  • La botiga és al número 77 del carrer Fuencarral, al districte Centro de la capital, i ocupa l'espai de l'antic Pasaje Mutualidad, testimoni residual dels antics passatges comercials en auge a Europa a la fi del segle XIX.
  • El supermercat té 68 treballadors amb ocupació estable i de qualitat, i s'ha fet una inversió de 4,5 milions d'euros per a la seva construcció. Hi han participat 39 proveïdors, que han donat feina a 198 persones durant la fase d'obres.
  • Amb aquesta nova obertura, la companyia té 196 supermercats a la Comunitat de Madrid, 170 dels quals ja tenen implantat el Nou Model de Botiga Eficient.

Mercadona obre un nou supermercat eficient a Madrid, concretament al carrer Fuencarral, 77. La nova botiga té 68 empleats i ha comportat una inversió de 4,5 milions d'euros. A més, en la construcció han participat 39 proveïdors, que han donat feina a 198 persones durant la fase d'obres.

La botiga està situada a l'antic Pasaje Mutualidad, una obra singular pel tipus d'edifici i per l'època en què es va construir i que queda com a testimoni residual dels antics passatges comercials. A l'interior, hi destaca la gran volta de pavès, que roman com a record dels elements característics d'aquella època.

Aquest nou supermercat presenta novetats a totes les seccions. Per exemple, disposa de lineals específics de llet fresca i sucs refrigerats, una nova xarcuteria amb pernil al tall i envasat, una góndola central a la perfumeria per a la cosmètica especialitzada, un servei de suc de taronja acabat d’esprémer, especialitats de sushi, una nova secció de forn amb màquina per tallar el pa i pastisseria refrigerada, entre altres novetats.

Així mateix, en aquesta botiga s'incorpora la secció A punt per Menjar, que ofereix plats a punt per consumir. Les diferents opcions se serveixen en envasos fabricats amb materials naturals, com la canya de sucre (material compostable), el cartó o el paper.

Aquest nou supermercat eficient té una superfície de sala de vendes de 1.280 metres i aposta per espais amplis i diàfans, i colors càlids en la delimitació dels diferents ambients.

El nou supermercat continuarà la tasca de col·laboració que Mercadona manté amb l'ONG Mensajeros de la Paz, a la qual donarà diàriament productes de primera necessitat. El seu director general, Sergio Mella, ha declarat: "Des de Mensajeros de la Paz, volem donar la benvinguda al barri als nostres nous veïns. A l'església de San Antón ja en coneixíem l’arribada, perquè ells mateixos van venir a explicar-nos-ho, ja que tenien clar que volien ajudar les més de 400 persones vulnerables que són ateses diàriament a la nostra seu de l'església de San Antón. Comptar amb el seu ajut, el seu suport i el seu ànim ens empeny a continuar lluitant pels més vulnerables del barri."

Estalvi energètic: botiga ecoeficient

Pel que fa a l’aspecte mediambiental, s'han pres mesures que permeten reduir el consum energètic fins a un 40 % respecte al model de botiga convencional, com ara la millora de l'aïllament tèrmic i acústic amb l’optimització dels materials i el gruix de les parets i els sostres, i nous congeladors horitzontals més eficients energèticament i respectuosos amb el medi ambient. A més, disposa d’un sistema d'il·luminació LED automatitzat, que es regula segons les zones i els moments del dia per a una gestió energètica molt més eficient.

L'horari d'obertura d'aquest supermercat és de dilluns a dissabte, de 9:00 a 21:30 h. A més, Mercadona hi ha habilitat el seu servei a domicili i la compra online a través del lloc web www.mercadona.es.

Tecnologia i ergonomia per a les treballadores i els treballadors de Mercadona

Addicionalment, amb l'objectiu de facilitar les tasques diàries dels treballadors, aquest nou supermercat inclou múltiples mesures per millorar l'ergonomia i eliminar sobreesforços. Per exemple, el nou moble de caixa s’ha desenvolupat en col·laboració amb l'Institut de Biomecànica de València. La botiga també disposa de zones comunes perquè els empleats tinguin més comoditat en els moments de descans, així com un menjador més equipat i uns armariets personals més amplis i còmodes.

A més, aquesta nova botiga eficient està completament connectada tecnològicament mitjançant la integració d’una sèrie de dispositius electrònics i eines col·laboratives per als treballadors, amb què es pot compartir informació des de qualsevol secció de la botiga, de manera que es facilita l'autogestió de cada supermercat i s’agilitzen els processos de tota la cadena.

Entre els nous dispositius, hi ha, entre altres, la línia de caixes, les balances o l'ús de tauletes electròniques, que substitueixen el paper per fer gestions administratives. Tot això permet optimitzar els processos i conèixer la gestió de la botiga en temps real, la qual cosa facilita la presa de decisions i contribueix a una major agilitat, especialment, en la gestió dels productes frescos.