Entrada botiga Mercadona a A Estrada (Pontevedra)

Pontevedra - Mercadona inaugura una nova botiga eficient a A Estrada

24 de novembre de 2022
  • La nova botiga suposa la creació de 35 nous llocs de treball estables i de qualitat.
  • Aquesta nova botiga eficient presenta novetats a totes les seccions i millores tant en l’aspecte mediambiental com tecnològic i de servei, amb l'objectiu d'optimitzar l'experiència total de compra dels clients.
  • El nou supermercat ha comportat una inversió de 3 milions d’euros i en la construcció han participat 79 proveïdors, que han donat feina a més de 405 persones durant la fase d'obra.

Mercadona inaugura un nou supermercat eficient a A Estrada (Pontevedra), concretament a l’avinguda Pontevedra. Aquest supermercat, que obre amb el Nou Model de Botiga Eficient de Mercadona que reforça l'excel·lència en el servei i optimitza l'acte de compra dels clients, presenta millores de què es beneficien tant els "Caps" (clients), com els treballadors, els proveïdors i la societat.

Per a això, aquest nou supermercat presenta novetats a totes les seccions. Per exemple, disposa d’una nova xarcuteria amb pernil al tall i envasat, una góndola central a la perfumeria per a la cosmètica especialitzada, un servei de suc de taronja acabat d’esprémer, especialitats de sushi i una nova secció de forn amb màquina per tallar el pa i pastisseria refrigerada.

Així mateix, en aquesta botiga s'incorpora la nova secció A punt per Menjar, que ofereix plats a punt per consumir. Totes aquestes opcions se serveixen en envasos fabricats amb materials naturals, com la canya de sucre (material compostable), el cartó o el paper.

A més, el supermercat d’A Estrada disposa, entre altres millores, d'una nova entrada amb doble vidre que evita corrents d'aire, uns passadissos més amplis, una àrea de descans a la botiga mateixa amb taules i cadires on els "Caps" poden consumir el plat acabat de preparar, i un nou model de carretó de la compra i un nou model de carretó tipus cistell, molt més ergonòmics i lleugers.

Aquesta nova generació de supermercat eficient té una superfície de sala de vendes de 1.775 metres quadrats i disposa d'un disseny totalment renovat respecte al model de botiga anterior, amb nous colors i materials, tant en la façana exterior d'accés al supermercat com en la distribució de les diferents seccions. Aposta també per espais amplis i diàfans, que faciliten l'entrada de llum natural, i colors càlids en la delimitació dels diferents ambients.

En la construcció d'aquesta nova botiga eficient de Mercadona han participat 79 proveïdors, que han donat feina a 405 persones durant la fase d'obra.

Tecnologia i ergonomia per a les treballadores i els treballadors de Mercadona

Addicionalment, amb l'objectiu de facilitar les tasques diàries dels treballadors, aquest nou supermercat inclou múltiples mesures per millorar l'ergonomia i eliminar sobreesforços. Per exemple, el nou moble de caixa de Mercadona s’ha desenvolupat en col·laboració amb l'Institut de Biomecànica de València. La botiga també disposa de zones comunes perquè els empleats tinguin més comoditat en els moments de descans, així com un menjador més equipat i uns armariets personals més amplis i còmodes.

A més, aquesta nova botiga eficient de Mercadona està completament connectada tecnològicament mitjançant la integració d’una sèrie de dispositius electrònics i eines col·laboratives per als treballadors, amb què es pot compartir informació des de qualsevol secció de la botiga, de manera que es facilita l'autogestió de cada supermercat i s’agilitzen els processos de tota la cadena. Entre els nous dispositius, hi ha, entre altres, la línia de caixes, les balances o l'ús de tauletes electròniques, que substitueixen el paper per fer gestions administratives. Tot això permet optimitzar els processos i conèixer la gestió de la botiga en temps real, la qual cosa facilita la presa de decisions i contribueix a una major agilitat, especialment, en la gestió dels productes frescos.

Estalvi energètic: botiga ecoeficient

Pel que fa a l’aspecte mediambiental, s'han pres mesures que permeten reduir el consum energètic fins a un 40 % respecte al model de botiga convencional, com ara la millora de l'aïllament tèrmic i acústic amb l’optimització dels materials i el gruix de les parets i els sostres, i nous congeladors horitzontals més eficients energèticament i respectuosos amb el medi ambient. A més, disposa d’un sistema d'il·luminació LED automatitzat, que es regula segons les zones i els moments del dia per a una gestió energètica molt més eficient.

L'horari d'obertura d'aquest supermercat és de dilluns a dissabte, de 9:00 a 21:30 hores, i disposa d'un aparcament de 180 places, 5 per a vehicle elèctric, per facilitar l'acte de compra a tots els clients que s’hi desplacin en vehicle privat. A més, Mercadona hi ha habilitat el seu servei a domicili i la compra online a través del lloc web www.mercadona.es.

Amb aquesta nova obertura, els clients de Mercadona es beneficiaran de la seva coneguda política comercial SPB (Sempre Preus Baixos), que la companyia utilitza de manera exclusiva i que consisteix a garantir el menor preu unitari dels productes, amb la millor qualitat, de manera permanent. Així, Mercadona pot oferir als seus clients, amb independència de qui fabriqui el producte, un assortiment eficaç amb la màxima qualitat i al mínim preu possible.

Al tancament de l’any 2021, Mercadona havia invertit 438 milions d'euros tant en la reforma com en l’obertura de nous supermercats amb aquest Nou Model de Botiga, fins a arribar a la xifra de 1.183 botigues eficients.

Mercadona a Galícia

Mercadona té 59 botigues a Galícia i una plantilla de 2.474 persones amb ocupació estable i de qualitat. Durant l’any 2021, va fer compres a proveïdors gallecs per valor de 1.504 milions d'euros i va invertir 22,9 milions d'euros en les botigues de la Comunitat.

Dins del seu pla d'acció social, Mercadona desenvolupa una tasca de suport important a les diferents entitats socials de la Comunitat que ajuden els col·lectius més desfavorits. Durant l’any 2021, la companyia ha donat 2.054 tones de productes de primera necessitat a menjadors socials, asils i altres institucions gallegues, com bancs d'aliments o Càritas.

Secció A punt per Menjar de Mercadona a la botiga d’A Estrada (Pontevedra)Secció A punt per Menjar de Mercadona a la botiga d’A Estrada (Pontevedra).

Imatge capçalera: Entrada botiga Mercadona a A Estrada (Pontevedra).