Obertura supermercat Mercadona Madrid

Madrid - Mercadona arriba als 200 supermercats a la Comunitat amb la inauguració d'una botiga al carrer de Príncipe de Vergara

28 de novembre de 2023
  • Amb l'obertura avui d'un nou centre situat al carrer de Príncipe de Vergara, la companyia ha arribat a la xifra de 200 supermercats a Madrid, 176 dels quals ja tenen implantat el nou model de botiga eficient.
  • Aquest supermercat té 53 treballadors amb ocupació estable i de qualitat, i per construir-lo s'ha fet una inversió de 6,5 milions d'euros, incloent-hi el cost de la coberta enjardinada. Hi han participat 42 proveïdors, que han donat feina a 165 persones durant la fase d'obres.
  • A la Comunitat de Madrid, Mercadona té 12.216 persones en plantilla, amb ocupació estable i de qualitat. Va tancar l'exercici 2022 amb un volum de compres a la Comunitat de 2.623 milions d'euros, xifra que reflecteix l'aposta sostinguda pel teixit productiu madrileny.

Mercadona obre avui un nou supermercat eficient a Madrid, concretament als carrers de Príncipe de Vergara, 90, i General Pardiñas, 99. La nova botiga té 53 empleats i ha comportat una inversió de 6,5 milions d'euros. A més, en la construcció han participat 42 proveïdors, que han donat feina a 165 persones durant la fase d'obres.

En aquest nou supermercat, la companyia ha construït una coberta enjardinada, que se suma a les que Mercadona ja té en algunes botigues de Madrid i que és un exemple d'iniciativa ecoinnovadora que contribueix a l'eficiència energètica. Es tracta d'una coberta d'uns 765 metres quadrats, que té zones verdes amb plantes autòctones i que aporta avantatges estètics, tècnics i mediambientals tant a la botiga com en l'entorn d'habitatges en què es troba. Gràcies a aquest tipus de construccions, la companyia aconsegueix reduir la contaminació i l’anomenat efecte d’illa de calor, genera estalvis energètics importants gràcies a l'aprofitament de l'absorció de la calor per a la climatització interior, reforça l'aïllament acústic, disminueix el consum d'aigua i millora la vida útil de les cobertes. L'execució d'aquesta coberta enjardinada, innovadora i sostenible, ha suposat una inversió per a la companyia de 110.000 euros.

Aquest nou supermercat presenta novetats a totes les seccions. Per exemple, disposa de lineals específics de llet fresca i sucs refrigerats, una nova xarcuteria amb pernil a talls i envasat, una góndola central a la perfumeria per a la cosmètica especialitzada, un servei de suc de taronja acabat d’esprémer, especialitats de sushi i una nova secció de forn amb màquina per tallar el pa, entre altres novetats.

Així mateix, en aquesta botiga s'incorpora la secció A punt per Menjar, que ofereix plats a punt per consumir. Les diferents opcions se serveixen en envasos fabricats amb materials naturals, com la canya de sucre (material compostable), el cartó o el paper.

A més, el supermercat disposa, entre altres millores, d'una nova entrada amb doble vidre que evita corrents d'aire, uns passadissos més amplis, una àrea de descans a la botiga mateixa amb taules i cadires on els "Caps" poden consumir el plat acabat de preparar i acompanyar-lo de begudes fredes, un nou model de carretó de la compra i un nou model de carretó tipus cistell, molt més ergonòmic i lleuger.

Aquest nou supermercat eficient té una superfície de sala de vendes de 1.160,35 metres quadrats i disposa d'un disseny totalment renovat respecte al model de botiga anterior, amb nous colors o materials tant en la façana exterior d'accés com en la distribució de les diferents seccions. Aposta també per espais amplis i diàfans, que faciliten l'entrada de llum natural, i colors càlids en la delimitació dels diferents ambients.

Estalvi energètic: botiga ecoeficient

Pel que fa a l’aspecte mediambiental, s'han pres mesures que permeten reduir el consum energètic fins a un 40 % respecte al model de botiga convencional, com ara la millora de l'aïllament tèrmic i acústic amb l’optimització dels materials i el gruix de les parets i els sostres, i nous congeladors horitzontals més eficients energèticament i respectuosos amb el medi ambient. A més, disposa d’un sistema d'il·luminació LED automatitzat, que es regula segons les zones i els moments del dia per a una gestió energètica molt més eficient. 

L'horari d'obertura d'aquest supermercat és de dilluns a dissabte, de 9:00 a 21:30 hores. A més, Mercadona hi ha habilitat el seu servei a domicili i la compra online a través del lloc web www.mercadona.es.

Amb aquesta nova obertura, els clients es beneficiaran de la coneguda política comercial SPB (Sempre Preus Baixos) de la companyia, que utilitza de manera exclusiva i que consisteix a garantir el menor preu unitari dels productes, amb la millor qualitat, de manera permanent. Així, Mercadona pot oferir als seus clients, amb independència de qui fabriqui el producte, un assortiment eficaç amb la màxima qualitat i al mínim preu possible.

Tecnologia i ergonomia per a les treballadores i els treballadors de Mercadona

Addicionalment, amb l'objectiu de facilitar les tasques diàries dels treballadors, aquest nou supermercat inclou múltiples mesures per millorar l'ergonomia i eliminar sobreesforços. Per exemple, el nou moble de caixa s’ha desenvolupat en col·laboració amb l'Institut de Biomecànica de València. La botiga també disposa de zones comunes perquè els empleats tinguin més comoditat en els moments de descans, així com un menjador més equipat i uns armariets personals més amplis i còmodes.

A més, aquesta nova botiga eficient està completament connectada tecnològicament mitjançant la integració d’una sèrie de dispositius electrònics i eines col·laboratives per als treballadors, amb què es pot compartir informació des de qualsevol secció de la botiga, de manera que es facilita l'autogestió de cada supermercat i s’agilitzen els processos de tota la cadena.

Entre els nous dispositius, hi ha, entre altres, la línia de caixes, les balances o l'ús de tauletes electròniques, que substitueixen el paper per fer gestions administratives. Tot això permet optimitzar els processos i conèixer la gestió de la botiga en temps real, la qual cosa facilita la presa de decisions i contribueix a una major agilitat, especialment en la gestió dels productes frescos.

Botiga Mercadona al carrer Príncipe de Vergara de Madrid amb coberta enjardinadaCoberta enjardinada de la botiga eficient de Mercadona a Príncipe de Vergara, a Madrid.

Perfumeria al Mercadona de Príncipe de Vergara, a MadridSecció Perfumeria al Mercadona de Príncipe de Vergara, a Madrid.

Vins al Mercadona de Príncipe de Vergara, a MadridPassadís de vins del Mercadona del carrer Príncipe de Vergara de Madrid.

Mercadona Madrid Príncipe de Vergara (Madrid)Façana Mercadona Príncipe de Vergara, a Madrid.