Nova botiga ecoeficient de Mercadona a Vigo (Pontevedra)

Pontevedra - Mercadona obre un nou supermercat ecoeficient a Vigo

30 de novembre de 2023
  • Té una superfície de venda de 1.520 metres quadrats i un aparcament de 75 places, dues per a vehicles elèctrics.
  • Per a la nova botiga, que donarà feina a 45 persones, s'han fet 30 contractacions noves.
  • L’obra, en què han participat 50 proveïdors i ha donat feina a 70 persones, ha comportat una inversió d’1,8 milions d'euros.

Mercadona, companyia de supermercats físics i de venda online, obre un nou supermercat eficient a Vigo, Pontevedra, concretament entre el carrer de Marqués de Valterra i el carrer de Jacinto Benavente. Ha comportat una inversió de més d’1,8 milions d'euros i la participació de 50 proveïdors, que han donat feina a 70 persones durant la fase d'obres.

El supermercat de Vigo, que té una superfície de venda de 1.520 metres quadrats, incorpora la secció A punt per Menjar. En aquesta secció, els “Caps” (clients) poden gaudir de begudes fredes i plats a punt per consumir servits en envasos fabricats amb materials naturals, com la canya de sucre (material compostable), el cartó o el paper.

La botiga té un aparcament de 75 places (dues per a vehicles elèctrics) i disposa, entre altres millores, d'una nova entrada amb doble vidre que evita corrents d'aire, uns passadissos més amplis i una àrea de descans a la botiga mateixa amb taules i cadires on els "Caps" poden consumir el plat acabat de preparar i acompanyar-lo de begudes fredes.

Amb aquesta inauguració, dels 61 supermercats de Mercadona a Galícia, ja són 52 els que tenen implantat aquest model eficient. Es tracta de botigues que disposen d’espais més amplis i diàfans, que faciliten l'entrada de llum natural, a més de nous colors i materials tant a la façana exterior d'accés com en la distribució de les diferents seccions.

Estalvi energètic i reducció de diòxid de carboni

Pel que fa a l’aspecte mediambiental, s'han pres diverses mesures que permeten reduir el consum energètic fins a un 40 % respecte del model de botiga convencional, com ara la millora de l'aïllament tèrmic i acústic amb l’optimització dels materials i el gruix de les parets i els sostres, o nous congeladors horitzontals més eficients. També disposa d’un sistema d'il·luminació LED automatitzat, que es regula segons les zones i els moments del dia per a una millor gestió energètica.

Amb l'objectiu de facilitar les tasques diàries dels treballadors (45 en total, dels quals 30 són llocs de nova creació), aquest nou supermercat inclou múltiples mesures per millorar l'ergonomia i eliminar sobreesforços. Per exemple, el nou moble de caixa s’ha desenvolupat en col·laboració amb l'Institut de Biomecànica de València. La botiga també disposa de zones comunes perquè els empleats tinguin més comoditat en els moments de descans.

Mercadona a Galícia

Mercadona té 61 botigues a Galícia i una plantilla de 2.661 persones amb ocupació estable i de qualitat. Durant l’any 2022, va fer compres a proveïdors gallecs per valor de 1.641 milions d'euros i va invertir 22,4 milions d'euros en la Comunitat.

En el marc del seu pla d'acció social, Mercadona desenvolupa una tasca de suport important a les diferents entitats socials que ajuden els col·lectius més desfavorits. Durant el darrer any, això es va traduir en 2.496 tones de productes de primera necessitat donades a menjadors socials i altres institucions gallegues, com ara bancs d'aliments, menjadors socials o Càritas, xifra que suposa un 22 % més respecte de l'any anterior. Des d'aquest supermercat, la companyia donarà diàriament al Banc d’Aliments de Vigo productes de primera necessitat, com ara carn, fruita, verdura, peix o lactis, que són aptes per al consum, però no per a la venda. D'aquesta manera, contribueix a la tasca solidària que el banc d’aliments desenvolupa a la comarca.

A punt per Menjar Mercadona Vigo (Pontevedra)Secció A punt per Menjar a Mercadona de Vigo (Pontevedra).

Nova botiga ecoeficient de Mercadona a Vigo (Pontevedra)Entrada del nou supermercat ecoeficient de Mercadona a Vigo (Pontevedra).