Exterior supermercat Mercadona a Almeria

Almeria - Mercadona obre una nova botiga a la ciutat

27 de novembre de 2023
  • La companyia obre un nou supermercat a la ciutat d'Almeria, a l’avinguda de Federico García Lorca, i suma ja 34 botigues a la província.
  • El nou model de botiga eficient optimitza l'acte de compra dels clients i permet reduir el consum energètic fins a un 40 %.
  • Mercadona tindrà ara 34 supermercats a Almeria (capital i província), dels quals 28 ja respondran al nou model de botiga eficient. Els plans de la companyia són implantar-lo a tota la seva xarxa de botigues.

Mercadona, companyia de supermercats físics i de venda online, manté el seu esforç inversor a la província d'Almeria, on aquest mes de novembre ja implanta el seu nou model de botiga eficient, que optimitza l'acte de compra dels clients i permet reduir el consum energètic fins a un 40 %, a 28 dels 34 supermercats que té a la província.

El darrer que s’ha reformat és el que s’ha reobert avui a l’avinguda de Lepanto d'Albox. Hi han participat 31 proveïdors d'obra que han donat feina a més de 61 persones durant la fase de reforma. A més, cal sumar l'obertura d'un nou supermercat a l’avinguda de Federico García Lorca, 242, a Almeria capital, on han participat 15 proveïdors d'obra que han donat feina a més de 50 persones durant la fase de l'obra. Tots dos projectes han comportat una inversió de més de 5,7 milions d'euros.

Aquestes botigues incorporen la nova secció A punt per Menjar, que ofereix plats a punt per consumir. Les diferents opcions se serveixen en envasos fabricats amb materials naturals, com la canya de sucre (material compostable), el cartó o el paper. A més, el nou model de botiga preveu, entre altres millores, una nova entrada amb doble vidre que evita corrents d'aire, uns passadissos més amplis i una àrea de descans a la botiga mateixa amb taules i cadires on els "Caps" poden consumir el plat acabat de preparar i acompanyar-lo de begudes.

Aquests nous supermercats eficients tenen una superfície d’aparcament pròpia. La botiga del municipi d’Albox té 137 places d'aparcament i la nova obertura a Almeria en tindrà 72 amb accés des del carrer de Granada. A més, disposen d'un disseny totalment renovat respecte al model de botiga anterior, amb nous colors i materials tant a la façana exterior d'accés com en la distribució de les diferents seccions. Aposten també per espais amplis i diàfans, que faciliten l'entrada de llum natural i colors càlids en la delimitació dels diferents ambients.

Estalvi energètic: botiga ecoeficient

Pel que fa a l’aspecte mediambiental, s'han pres mesures que permeten reduir el consum energètic fins a un 40 % respecte al model de botiga convencional, com ara la millora de l'aïllament tèrmic i acústic amb l’optimització dels materials i el gruix de les parets i els sostres, i nous congeladors horitzontals més eficients energèticament i respectuosos amb el medi ambient.

A més, disposen d’un sistema d'il·luminació LED automatitzat, que es regula segons les zones i els moments del dia per a una gestió energètica molt més eficient.

L'horari d'obertura dels supermercats és de dilluns a dissabte, de 9:00 a 21:30 hores. Amb aquesta nova obertura, els clients es beneficiaran de la coneguda política comercial SPB (Sempre Preus Baixos) de la companyia, que utilitza de manera exclusiva i que consisteix a garantir el menor preu unitari dels productes, amb la millor qualitat, de manera permanent. Així, Mercadona pot oferir als seus clients, amb independència de qui fabriqui el producte, un assortiment eficaç amb la màxima qualitat i al mínim preu possible.

Tecnologia i ergonomia per als treballadors

Addicionalment, amb l'objectiu de facilitar les tasques diàries dels treballadors, aquest model de supermercat inclou múltiples mesures per millorar l'ergonomia i eliminar sobreesforços. Per exemple, el moble de caixa s’ha desenvolupat en col·laboració amb l'Institut de Biomecànica de València. La botiga també disposa de zones comunes perquè els empleats tinguin més comoditat en els moments de descans, així com un menjador més equipat i uns armariets personals més amplis i còmodes.

A més, aquesta nova botiga eficient està completament connectada tecnològicament mitjançant la integració d’una sèrie de dispositius electrònics i eines col·laboratives per als treballadors, amb què es pot compartir informació des de qualsevol secció de la botiga, de manera que es facilita l'autogestió de cada supermercat i s’agilitzen els processos de tota la cadena. Entre els nous dispositius, hi ha la línia de caixes, les balances o l'ús de tauletes electròniques, que substitueixen el paper per fer gestions administratives. Tot això permet optimitzar els processos i conèixer la gestió de la botiga en temps real, la qual cosa facilita la presa de decisions i contribueix a una major agilitat, especialment en la gestió dels productes frescos.

Mercadona a Almeria

Mercadona té actualment 34 supermercats a Almeria (capital i província), dels quals 28 ja responen al nou model de botiga eficient, i una plantilla total que supera les 1.470 persones amb ocupació estable i de qualitat. Les compres a proveïdors de la província van superar els 260 milions d'euros en l'últim exercici.

A punt per Menjar Mercadona AlmeriaSecció A punt per Menjar al nou supermercat eficient de Mercadona a Almeria.

Pernil a talls a la nova botiga de Mercadona a AlmeriaSecció de pernil a talls a la botiga de Mercadona situada a Almeria capital.

Exterior supermercat Mercadona a AlmeriaFaçana de la nova botiga de Mercadona a l’avinguda de Federico García Lorca, Almeria.