Bossa de ràfia de Mercadona a la línia de caixes

Les diferents entitats que col·laboren amb el Banc d'Aliments de Huelva distribuiran els productes entre les persones més necessitades.

19 de juny de 2018
  • La companyia col·labora amb cinc menjadors socials de la província, amb lliuraments diaris.

En el marc del conveni de col·laboració subscrit amb el Banc d'Aliments de Huelva, la companyia de supermercats Mercadona ha lliurat més de 3.900 quilos de productes de primera necessitat per distribuir-los entre les persones més necessitades a través de les diferents entitats benèfiques que col·laboren amb el Banc d'Aliments.

Mercadona col·labora a més en l'organització de les operacions quilo que el Banc d'Aliments porta a terme en els seus supermercats al llarg de l'any. La propera tindrà lloc el 13 i 14 de juliol a la botiga de Punta Umbría.

El president del Banc d'Aliments de Huelva, Juan Manuel Díaz, ha mostrat el seu agraïment a Mercadona: "Un any més, ha materialitzat una donació important, que servirà per pal·liar les necessitats alimentàries de moltes persones necessitades a la província de Huelva, amb independència de la seva col·laboració logística en les operacions quilo que es fan a les seves botigues durant l'any".

D'altra banda, cal destacar que la companyia segueix desenvolupant el seu pla d'acció social per mitjà del suport a diverses institucions i entitats socials a Huelva, on col·labora amb cinc menjadors socials, amb lliuraments diaris de productes: Virgen de la Cinta a Huelva capital, Virgen de la Consolación a Cartaya, Virgen de las Angustias a Ayamonte, Associació Manos Solidarias a Isla Cristina i Menjador Social de Lepe.

Les donacions es fan diàriament mitjançant els recursos logístics i humans de Mercadona, que porten els productes a cada un dels menjadors socials i els lliuren en les millors condicions de qualitat i seguretat alimentària perquè els voluntaris preparin els àpats.

Mercadona a la província de Huelva

Mercadona té 20 supermercats a la província de Huelva i una plantilla de 950 persones amb ocupació estable i de qualitat, després de la creació de 102 llocs de treball fixos el 2017. La inversió de la companyia en la seva xarxa de botigues a Huelva va arribar als 14 milions d'euros l'any passat i les compres a proveïdors van ascendir a 250 milions d'euros.

Una política d'acció social sostenible integrada en l'estratègia de RSE de Mercadona

Un dels compromisos que Mercadona manté amb la societat és contribuir-ne al desenvolupament i el progrés de manera sostenible. Amb aquest objectiu, es desenvolupa el Pla de Responsabilitat Social de la companyia, que atén el component social i ètic a través de diferents línies d'actuació que reforcen l’aposta pel creixement compartit. En el marc d'aquesta política, Mercadona treballa en el Projecte de Distribució Urbana Sostenible i en la millora de la qualitat de l'aire a les nostres ciutats mitjançant camions i furgonetes propulsats per tecnologies més netes i eficients, així com en la construcció de cobertes enjardinades i jardins verticals a les seves botigues.

Una altra línia estratègica del Pla de Responsabilitat Social de Mercadona és la sostenibilitat mediambiental. Per a això, Mercadona disposa d'un Sistema de Gestió Mediambiental propi, que està enfocat a l'optimització logística, l'eficiència energètica i la reducció de residus. Part d'aquest sistema està basat en els principis de l'Economia Circular i busca la conversió de residus en nous recursos conjuntament amb els interproveïdors.

A més, Mercadona col·labora amb més de 140 menjadors socials i 60 bancs d'aliments i altres entitats benèfiques de tot Espanya per a la donació diària d'aliments, i també en campanyes de recollida d'aliments. Igualment, treballa amb més de 27 fundacions i centres ocupacionals en la decoració de les seves botigues amb murals de trencadís, elaborats per més de 1.000 persones amb discapacitat intel·lectual.

D’ençà del 2009, Mercadona és membre del Fòrum Europeu de la Distribució per a la Sostenibilitat (REAP), un organisme copresidit per la Comissió Europea en què tots els seus participants són auditats periòdicament i externament en matèria de sostenibilitat. A més, està adherida des de l'any 2011 al Pacte Mundial de les Nacions Unides per la defensa dels valors fonamentals en matèria de drets humans, normes laborals, medi ambient i lluita contra la corrupció.