Carretó cistell de Mercadona ple de diferents productes

Mercadona donarà diàriament productes al menjador social CES Punto Omega de Móstoles (Madrid)

13 de juny de 2018
  • L'empresa de supermercats s'ha compromès a donar diàriament productes en perfecte estat des d'un dels seus centres de Móstoles.
  • La companyia també ha donat 520 tones d'aliments de primera necessitat al llarg del 2017 a diversos menjadors i entitats socials de la Comunitat de Madrid.

Mercadona ha iniciat la seva col·laboració amb el menjador social CES Punto Omega de Móstoles amb el lliurament diari de productes aptes per al consum però no per a la venda des d'un dels seus centres de la localitat. La donació es fa a primera hora del matí, gràcies als recursos logístics que també aporta Mercadona.

El gerent de Relacions Externes de Mercadona, Iván Díaz, assegura que l'empresa "se sent molt satisfeta de la col·laboració amb aquest menjador social i orgullosa de poder aportar aliments als qui més ho necessiten".

Per la seva banda, el regidor de Cultura, Benestar Social i Habitatge, Gabriel Ortega, destaca la importància d'iniciatives solidàries com aquesta, que corresponsabilitzen la societat en la recerca de solucions per a les persones més excloses de la nostra societat. A més donen suport a processos d'inclusió que, atès que tenen l’eix fonamental en els serveis socials, han de comptar amb el treball i l'aportació d'altres agents socials necessàriament, com és el cas del Tercer Sector (representat en aquest cas per l'Associació Punto Omega) i dels agents econòmics (com Mercadona).

Representants de l'Associació Punto Omega declaren que se certifica un cop més el principi bàsic que "el tot és més gran que la suma de les parts". La col·laboració entre l'Ajuntament de Móstoles, Mercadona i l'Associació Punto Omega genera sinergies que beneficien les persones que acudeixen al Centre que gestiona l'Associació Punto Omega, fet que millora els processos d'inclusió social.

En el marc de les accions de compromís social, Mercadona col·labora des de fa anys amb diferents institucions i organitzacions benèfiques de tot Espanya, com Bancs d'Aliments, Càritas Diocesana, la Creu Roja i més de 140 menjadors socials. El 2017 Mercadona va donar 9.600 tones a aquestes institucions.