Façana del nou supermercat de Mercadona a Andoain

Guipúscoa - Mercadona inaugura la seva nova botiga eficient a Andoain amb una inversió de 6,8 milions d'euros

26 de novembre de 2021
  • La nova botiga suposa la creació de 40 nous llocs de treball estables i de qualitat.
  • Aquesta nova botiga eficient incorpora mesures que permeten reduir el consum energètic fins a un 40 % respecte al model de botiga convencional.
  • Incorpora la nova secció A punt per Menjar, de menjar acabat de fer, que està disponible a 20 supermercats bascos.

Mercadona inaugura avui un nou supermercat eficient a Andoain (Guipúscoa), concretament al número 2 d’Illarramendi etorbidea, al barri de Buruntza. És la segona botiga de Mercadona a la comarca de Beterri Buruntza, després de la que va obrir a Hernani el 2020, i ha comportat una inversió de 6,8 milions d'euros i la participació de 36 proveïdors, que han donat feina a 196 persones durant la fase de l'obra.

Aquest supermercat ha suposat la creació de 40 nous llocs de treball estables i de qualitat. A més, obre amb el Nou Model de Botiga Eficient de Mercadona, que reforça l'excel·lència en el servei, de manera que optimitza l'acte de compra dels clients, i presenta millores de què es beneficien tant els "Caps" (clients), com els treballadors, els proveïdors i la societat.

Per a això, presenta novetats a totes les seccions, com una nova xarcuteria amb pernil tallat a ganivet i envasat, una góndola central a la perfumeria per a la cosmètica especialitzada, un servei de suc de taronja acabat d’esprémer, especialitats de sushi, una nova secció de forn amb màquina per tallar el pa i pastisseria refrigerada, i una nova exposició a la peixateria per als productes de conquilla.

Així mateix, en aquesta botiga s'incorpora la nova secció A punt per Menjar, que ofereix un total de 35 plats diferents. Totes aquestes opcions se serveixen en envasos fabricats amb materials naturals, com la canya de sucre (material compostable), el cartó o el paper. Aquesta secció ja està disponible a 20 supermercats bascos. La companyia ha disposat una àrea de descans a la botiga mateixa amb taules i cadires, on els "Caps" poden consumir el plat acabat de preparar i acompanyar-lo amb begudes fredes.

Interior del supermercat de Mercadona a Andoain amb secció A punt per MenjarSecció A punt per Menjar al supermercat de Mercadona a Andoain.

A més, el supermercat d’Andoain disposa, entre altres millores, d'una nova entrada amb doble vidre que evita corrents d'aire, uns passadissos més amplis, i un nou model de carretó de la compra i nous models de carretons de la compra molt més ergonòmics i lleugers.

Aquesta nova generació de supermercat eficient té una superfície de sala de vendes de 1.800 metres quadrats i disposa d'un disseny totalment renovat respecte al model de botiga anterior, amb nous colors i materials, tant en la façana exterior d'accés al supermercat com en la distribució de les diferents seccions. Aposta també per espais amplis i diàfans, que faciliten l'entrada de llum natural, i colors càlids en la delimitació dels diferents ambients.

Estalvi energètic: botiga ecoeficient

Pel que fa a l’aspecte mediambiental, s'han pres mesures que permeten reduir el consum energètic fins a un 40 % respecte al model de botiga convencional, com ara la millora de l'aïllament tèrmic i acústic amb l’optimització dels materials i el gruix de les parets i els sostres, i nous congeladors horitzontals més eficients energèticament i respectuosos amb el medi ambient. A més, disposa d’un sistema d'il·luminació LED automatitzat, que es regula segons les zones i els moments del dia per a una gestió energètica molt més eficient. 

L'horari d'obertura d'aquest supermercat és de dilluns a dissabte, de 9:00 a 21:00 hores, i disposa d'un aparcament de 207 places. A més, Mercadona ha habilitat el seu servei a domicili i la compra online a través del lloc web www.mercadona.es.

Amb aquesta nova obertura, els clients de Mercadona es beneficiaran de la seva coneguda política comercial SPB (Sempre Preus Baixos), que la companyia utilitza de manera exclusiva i que consisteix a garantir la millor qualitat i el menor preu unitari dels productes, de manera permanent. Així, Mercadona pot oferir als seus clients, amb independència de qui fabriqui el producte, un assortiment eficaç amb la màxima qualitat i al mínim preu possible.

Al tancament del 2020, Mercadona havia invertit més de 1.100 milions d'euros tant en la reforma com en l’obertura de nous supermercats amb aquest nou Model de Botiga.

Mercadona al País Basc

Mercadona té 26 botigues al País Basc (cinc a Àlaba, catorze a Biscaia i set a Guipúscoa) i una plantilla de 2.291 persones amb ocupació estable i de qualitat.

El 2020 ha culminat la construcció del seu Bloc Logístic a Vitòria, que proveeix els supermercats del País Basc, Navarra, La Rioja, Cantàbria, Burgos i Osca. En aquesta infraestructura hi ha invertit més de 187 milions d'euros i ha creat 480 llocs de treball.

Un altre fet que demostra l'aposta de Mercadona pel País Basc són els 565 milions d'euros en compres fetes a proveïdors bascos el 2020, xifra que suposa un increment del 3 % respecte de l’any anterior.

En el marc de la responsabilitat social empresarial, el 2020 la seva col·laboració amb organitzacions socials basques s'ha traduït en la donació de més de 1.600 tones de productes de primera necessitat. Manté col·laboracions amb els bancs d'aliments d'Àlaba, Biscaia i Guipúscoa, als quals lliura productes de primera necessitat diàriament.

Tecnologia i ergonomia per a les treballadores i els treballadors de Mercadona

Addicionalment, amb l'objectiu de facilitar les tasques diàries dels treballadors, aquest nou supermercat inclou múltiples mesures per millorar l'ergonomia i eliminar sobreesforços. Per exemple, el nou moble de caixa de Mercadona s’ha desenvolupat en col·laboració amb l'Institut de Biomecànica de València. La botiga també disposa de zones comunes perquè els empleats tinguin més comoditat en els moments de descans, així com un menjador més equipat i uns armariets personals més amplis i còmodes.

A més, aquesta Nova Botiga Eficient de Mercadona està completament connectada tecnològicament mitjançant la integració d’una sèrie de dispositius electrònics i eines col·laboratives per als treballadors, amb què es pot compartir informació des de qualsevol secció de la botiga, de manera que es facilita l'autogestió de cada supermercat i s’agilitzen els processos de tota la cadena. Entre els nous dispositius, hi ha, entre altres, la línia de caixes, les balances o l'ús de tauletes electròniques, que substitueixen el paper per fer gestions administratives. Tot això permet optimitzar els processos i conèixer la gestió de la botiga en temps real, la qual cosa facilita la presa de decisions i contribueix a una major agilitat, especialment, en la gestió dels productes frescos.

Façana del nou supermercat de Mercadona a AndoainNova botiga eficient de Mercadona a Andoain.