El director de Càritas Diocesana de les Canàries i el director de Relacions Externes de Mercadona a Las Palmas, Arcadio Peñate, durant la donació

Mercadona dona cinc tones d'aigua i suc a Càritas Diocesana de les Canàries

26 de novembre de 2021
  • Lliura avui aquests productes fruit de l'acord de col·laboració que mantenen totes dues entitats.
  • Aquesta setmana incorpora Càritas Cruce de Arinaga a la seva xarxa de repartiment diari d'aliments, i ja són 21 els menjadors socials amb què col·labora a la província de Las Palmas.
  • Del començament d’any ençà, Mercadona ha lliurat fins a 825 tones de productes i aliments a diferents entitats i organitzacions benèfiques de les Canàries.

Mercadona, companyia de supermercats físics i de venda online, ha donat avui cinc tones d'aigua i suc a Càritas Diocesana de les Canàries, fruit del compromís ferm de la cadena de fer costat als col·lectius més desfavorits. Els productes s'han seleccionat en funció de les necessitats concretes que ha detectat l'organització benèfica.

A més d'aquesta aportació, que s'emmarca dins de l'acord de col·laboració que mantenen totes dues entitats, Mercadona continua incorporant menjadors socials a la seva xarxa de repartiment d'aliments i aquesta setmana ha començat a col·laborar amb Càritas Cruce de Arinaga, que se suma als centres que Càritas té a San Fernando, Ingenio, Jinámar, La Vega de San José i Las Rehoyas, que ja rebien diàriament productes de primera necessitat com ara fruites i verdures, lactis, carn, peix, embotits, pa o pastes des dels supermercats més propers.

Les donacions es fan a primera hora del matí, de dilluns a divendres. Els productes, que són aptes per al consum, però no per a la venda, es lliuren en les millors condicions de qualitat i seguretat alimentària perquè arribin a les més de 60 famílies que Càritas Cruce de Arinaga atén. Amb aquesta incorporació, ja són 21 els menjadors socials amb què la companyia col·labora a la província de Las Palmas.

El director de Càritas Diocesana de les Canàries, Gonzalo Marrero, va agrair "la col·laboració de Mercadona en un moment tan difícil com el que estem patint, tant amb aquest lliurament puntual com amb la donació diària de producte fresc als nostres menjadors socials i entitats de repartiment".

Per la seva banda, el director de Relacions Externes de Las Palmas, Arcadio Peñate, va declarar: "Ens sentim molt satisfets de poder aportar un granet de sorra a la gran tasca que fa Càritas. Agraïm enormement a l'entitat la seva tasca i dedicació altruista, claus per a la societat canària."

Donacions de Mercadona a les Canàries

Mercadona manté un compromís social amb els veïns i les veïnes de les zones en què té presència i activitat. En aquest sentit, del començament d’any ençà ha donat 825 tones de productes de primera necessitat a entitats benèfiques i menjadors socials de les Canàries.

A la província de Las Palmas, la companyia col·labora amb el Banc d'Aliments, Càritas, la Creu Roja, el Banc Municipal d'Aliments de Fuerteventura i amb 21 menjadors socials i entitats de repartiment de la província (16 a Gran Canària, 3 a Fuerteventura i 2 a Lanzarote).

Una política d’acció social sostenible integrada en l’estratègia d’RSE de Mercadona

Un dels compromisos que Mercadona manté amb la societat és tornar part de tot el que en rep. Amb aquest objectiu, es desenvolupa el Pla de Responsabilitat Social de la companyia, que atén el component social i ètic a través de diferents línies d'actuació sostenibles que reforcen l’aposta pel creixement compartit.

Juntament amb la donació d’aliments, Mercadona col·labora amb 32 fundacions i centres ocupacionals en la decoració de les seves botigues amb murals de trencadís, que elaboren més de 1.000 persones amb discapacitat intel·lectual.

Una altra línia estratègica del Pla de Responsabilitat Social és la sostenibilitat. Per a això, disposa d'un Sistema de Gestió Ambiental propi, que es basa en els principis de l’Economia Circular i està enfocat a l'optimització logística, l'eficiència energètica, la gestió de residus, la producció sostenible i la reducció del plàstic.

En aquest sentit, Mercadona, juntament amb els seus Proveïdors Totaler, treballa en l'Estratègia 6.25 per aconseguir el 2025 un triple objectiu: reduir un 25 % de plàstic, que tots els envasos d’aquest material siguin reciclables i reciclar tot el residu plàstic. A més, la companyia treballa en el Projecte de Distribució Urbana Sostenible i en la millora de la qualitat de l'aire a les ciutats mitjançant camions i furgonetes propulsats per tecnologies més netes i eficients.

Des de l'any 2011, Mercadona és sòcia del Pacte Mundial de les Nacions Unides per la defensa dels valors fonamentals en matèria de drets humans, normes laborals, medi ambient i lluita contra la corrupció.

El director de Càritas Diocesana de les Canàries i el director de Relacions Externes de Mercadona a Las Palmas durant la donacióEl director de Càritas Diocesana de les Canàries, Gonzalo Marrero, i el director de Relacions Externes de Mercadona a Las Palmas, Arcadio Peñate, durant la donació.