David Abellán, empleat de Càritas, i Ester Coll, de Mercadona

Mercadona dona dues tones de productes de primera necessitat a Càritas Diocesana d’Eivissa

24 de novembre de 2021
  • Reforça la seva col·laboració amb l'organització benèfica i lliura aliments com pasta, arròs, galetes, bolquers, raspalls i productes d'higiene personal pasta de dents o maquinetes d'afaitar.
  • Ja són sis les tones que Càritas ha rebut de la companyia de supermercats del començament d'any ençà.

Mercadona, companyia de supermercats físics i de venda online, ha donat avui dues tones de productes de primera necessitat a Càritas Diocesana d’Eivissa, fruit del compromís ferm de la cadena de fer costat als col·lectius més desfavorits, una tasca que ha reforçat a conseqüència de la crisi sanitària i econòmica.

D'aquesta manera, l'organització benèfica, amb què Mercadona col·labora des de l’any 2012, ha rebut avui aliments, com pasta, arròs, galetes o cacau, i productes d'higiene personal, com raspalls i pasta de dents, escuma i maquinetes d'afaitar, bolquers, compreses o gel de bany. Els productes s'han seleccionat en funció de les necessitats concretes que Càritas ha detectat a Eivissa. Amb aquest lliurament, són ja sis les tones que l'organització ha rebut durant l'any a l'illa.

El coordinador de Càritas a Eivissa, Gustavo Gómez, ha destacat: "La continuïtat del conveni amb Mercadona, que a més suposa un augment dels productes donats per pal·liar les necessitats que han sorgit en els darrers mesos, ens permet seguir desenvolupant el programa de repartiment d'aliments i reforçar encara més la vinculació entre totes dues entitats amb un objectiu comú."

Per la seva banda, la directora de Relacions Externes i Cadena Agroalimentària de Mercadona a les illes Balears, Ester Coll, ha declarat: "Ens sentim molt satisfets de poder aportar un petit granet de sorra a la gran tasca que fa Càritas. Agraïm enormement a l'entitat el seu treball i dedicació altruista, claus per a la societat eivissenca."

Donacions de Mercadona a les illes Balears

Mercadona manté un compromís social amb els veïns i les veïnes de les zones en què té presència i activitat. En aquest sentit, del començament d’any ençà ha donat 265 tones de productes de primera necessitat a entitats benèfiques i menjadors socials de les illes Balears.

A Eivissa, la companyia col·labora amb Càritas Diocesana d'Eivissa i Formentera, i amb els menjadors socials de Vila, Santa Eulària des Riu i Sant Antoni de Portmany, que gestiona la mateixa entitat.

Una política d’acció social sostenible integrada en l’estratègia d’RSE de Mercadona

Un dels compromisos que Mercadona manté amb la societat és tornar part de tot el que en rep. Amb aquest objectiu, es desenvolupa el Pla de Responsabilitat Social de la companyia, que atén el component social i ètic a través de diferents línies d'actuació sostenibles que reforcen l’aposta pel creixement compartit.

Juntament amb la donació d’aliments, Mercadona col·labora amb 32 fundacions i centres ocupacionals en la decoració de les seves botigues amb murals de trencadís, que elaboren més de 1.000 persones amb discapacitat intel·lectual.

Una altra línia estratègica del Pla de Responsabilitat Social és la sostenibilitat. Per a això, disposa d'un Sistema de Gestió Ambiental propi, que es basa en els principis de l’Economia Circular i està enfocat a l'optimització logística, l'eficiència energètica, la gestió de residus, la producció sostenible i la reducció del plàstic.

En aquest sentit, Mercadona, juntament amb els seus Proveïdors Totaler, treballa en l'Estratègia 6.25 per aconseguir el 2025 un triple objectiu: reduir un 25 % de plàstic, que tots els envasos d’aquest material siguin reciclables i reciclar tot el residu plàstic. A més, la companyia treballa en el Projecte de Distribució Urbana Sostenible i en la millora de la qualitat de l'aire a les ciutats mitjançant camions i furgonetes propulsats per tecnologies més netes i eficients.

Des de l'any 2011, Mercadona és sòcia del Pacte Mundial de les Nacions Unides per la defensa dels valors fonamentals en matèria de drets humans, normes laborals, medi ambient i lluita contra la corrupció.

David Abellán, empleat de Càritas, i Ester Coll, de MercadonaDavid Abellán, empleat de Càritas, i Ester Coll, de Mercadona.