Nou supermercat Mercadona a Mataró

Barcelona - Mercadona obre un nou supermercat eficient a Mataró

22 de novembre de 2021
  • La nova botiga genera 28 nous llocs de treball estables i de qualitat.
  • Ha suposat una inversió de 5 milions d’euros i en la seva construcció han participat 50 proveïdors, que han donat feina a 140 persones durant la fase d'obres.
  • Està completament connectat tecnològicament i s’inaugura amb el nou model de botiga eficient que optimitza l’acte de compra dels clients i permet reduir fins a un 40% el consum energètic.
  • Amb aquesta nova obertura, la companyia té 251 supermercats a Catalunya, 175 dels quals ja tenen implantat el nou model de botiga eficient.

Mercadona obre avui un nou supermercat eficient a Mataró, concretament a Can Soleret (Ronda dels Països Catalans). Aquesta nova botiga ha generat 28 nous llocs de treball estables i de qualitat, i ha suposat una inversió de 5 milions d’euros. A més, en la seva construcció han participat 50 proveïdors, que han donat feina a 140 persones durant la fase d'obres.

El nou supermercat, que obre amb el nou model de botiga eficient que la companyia està implantant a tota la cadena, presenta millores que beneficien tant els "Caps" (que és com Mercadona anomena els clients internament), com els treballadors, els proveïdors i la societat. Per això, ofereix novetats en totes les seves seccions. Per exemple, disposa d’una nova xarcuteria amb pernil al tall i envasat, una góndola central a la perfumeria per a la cosmètica especialitzada, un servei de suc de taronja acabat d'esprémer, una nova secció de forn amb màquina per tallar el pa i pastisseria refrigerada, especialitats de sushi i una nova exposició a la peixateria per als productes de conquilla, entre altres novetats.

Així mateix, incorpora la nova secció "A punt per Menjar", que ofereix un total de 35 plats preparats per emportar. Totes aquestes opcions es serveixen en envasos fabricats amb materials naturals, com la canya de sucre (material compostable), el cartró o el paper.

Aquesta nova generació de supermercat eficient té una superfície de sala de vendes de 1.630 metres quadrats i disposa d’un disseny totalment renovat respecte al model de botiga anterior, amb nous colors i materials, tant a la façana exterior d'accés com en la distribució de les diferents seccions. Aposta també per espais amplis i diàfans, que faciliten l'entrada de llum natural, i colors càlids en la delimitació dels diferents ambients.

Estalvi energètic: botiga ecoeficient

Pel que fa a l’aspecte mediambiental, s'han pres mesures que permeten reduir fins a un 40 % el consum energètic respecte al model de botiga convencional, com ara la millora de l'aïllament tèrmic i acústic amb l’optimització dels materials i el gruix de les parets i els sostres, i nous congeladors horitzontals més eficients energèticament i respectuosos amb el medi ambient. A més, disposa d’un sistema d'il·luminació LED automatitzat que es regula segons les zones i els moments del dia per a una gestió energètica molt més eficient.

L'horari d'obertura del supermercat és de dilluns a dissabte, de 9:00 a 21:00 hores d’octubre a maig (horari d’hivern) i de 9:00 a 21:30 hores de juny a setembre (horari d’estiu). A més, Mercadona ha habilitat el seu servei a domicili i la compra online a través del lloc web www.mercadona.es.

Amb aquesta nova obertura, els clients es beneficiaran de la seva coneguda política comercial SPB (Sempre Preus Baixos), que la companyia utilitza de manera exclusiva i que consisteix a garantir el menor preu unitari dels productes, amb la millor qualitat, de manera permanent. Així, Mercadona pot oferir als seus clients, amb independència de qui fabriqui el producte, un assortiment eficaç amb la màxima qualitat i al mínim preu possible.

Tecnologia i ergonomia per als treballadors

Addicionalment, amb l'objectiu de facilitar les tasques diàries dels treballadors, aquest nou supermercat inclou múltiples mesures per millorar l'ergonomia i eliminar sobreesforços. Per exemple, el nou moble de caixa s’ha desenvolupat en col·laboració amb l'Institut de Biomecànica de València. La botiga també disposen de zones comunes perquè els empleats gaudeixin de més comoditat en els moments de descans, així com un menjador més equipat i uns armariets personals més amplis i còmodes.

A més, aquesta nova botiga eficient està completament connectada tecnològicament mitjançant la integració d’una sèrie de dispositius electrònics i eines col·laboratives per als treballadors, amb què es pot compartir informació des de qualsevol secció de la botiga, de manera que es facilita l'autogestió de cada supermercat i s’agilitzen els processos de tota la cadena. Entre els nous dispositius, hi ha, entre altres, la línia de caixes, les balances o l'ús de tauletes electròniques, que substitueixen el paper per fer gestions administratives. Tot això permet optimitzar els processos i conèixer la gestió de la botiga en temps real, la qual cosa facilita la presa de decisions i contribueix a una major agilitat, especialment, en la gestió dels productes frescos.

Mercadona a Catalunya

Mercadona ha tancat l’exercici 2020 (darreres dades disponibles) amb un volum de compres a Catalunya que arriba als 3.981 milions d’euros, xifra que reflecteix l’aposta sostinguda pel teixit productiu català. La companyia ha finalitzat 2020 amb una plantilla de 14.615 persones, totes elles amb contractes estables i de qualitat.

Pel que fa al nou model de botiga eficient va començar a implantar-lo a Catalunya l’any 2017 amb la reforma del supermercat ubicat al municipi de Masquefa. A data d’avui, la companyia té 251 supermercats a Catalunya, 175 dels quals ja disposen del nou model.

Interior de Mercadona a Mataró a la secció de Fruita i VerduraSecció de Fruita i Verdura al supermercat Mercadona de Mataró.

Exterior del nou supermercat de Mercadona a MataróFaçana de la botiga eficient de Mercadona a Mataró.

Exterior botiga eficient Mercadona a MataróNou supermercat Mercadona a Mataró.