Bosses reciclades de caixa, servici a domicili i Mercadona Online

Les bosses reciclades de Mercadona, un exemple d'economia circular

17 de maig de 2022
  • El material reciclat amb el qual es fan les bosses de Mercadona prové de les botigues i els magatzems de l'empresa.
  • En 2021 la plantilla de la companyia, que fa la separació del film de plàstic, va recuperar 15.170 tones d'este material, de les quals 8.500 tones es van reutilitzar per a la fabricació de les bosses reciclades de caixa, servici a domicili i Mercadona Online.

L'Estratègia 6.25 de Mercadona té un triple objectiu per a 2025: reduir un 25 % de plàstic en els envasos propis, aconseguir que tots els envasos de plàstic siguen reciclables i reciclar tot el residu plàstic.

Per a aconseguir-ho, la companyia ha desenvolupat diferents estratègies com la reutilització i reincorporació de material reciclat per a disminuir l'ús de recursos naturals i fomentar l'economia circular.

Un exemple en són les bosses sostenibles de Mercadona disponibles en caixes, servici a domicili i Mercadona Online. Totes són bosses, reutilitzables i reciclables que es fabriquen a partir del film plàstic recuperat de les botigues i els magatzems de la companyia.

El personal de botigues i de logística s'encarrega de recollir i separar este material i, amb l'ajuda dels proveïdors Plasbel, Plascan i Eversia, es recicla per a donar-li una segona vida. D'esta manera, la companyia transforma estos residus en un nou recurs que s'aprofita i es reintroduïx en els seus processos, i així es tanca el circuit d'economia circular i s'allarga la seua vida útil.

Vídeo en espanyol

En 2021, la companyia va recuperar 15.170 tones de film plàstic, 8.500 de les quals es van utilitzar per a la fabricació d'estes bosses.

Compromís de Mercadona per a continuar cuidant el planeta

Mercadona continua immersa en el desenvolupament de l'Estratègia 6.25 per a la reducció de plàstic i la gestió del seu residu. Amb un pressupost de 140 milions d'euros, la companyia impulsa l'economia circular per a reduir el seu impacte ambiental i generar un efecte positiu en el medi ambient.

Texto 2 Imagen Tienda 6.25