Mercadona Gatos

Boles de pèl en els gats: com ajudar a controlar-les

10 de novembre de 2016

Alguns pinsos per a gats de Mercadona incorporen el sistema Hair-Ball Control System que afavoreix l'eliminació de les boles de pèl


Diàriament els gats realitzen la seua neteja personal mitjançant el llepat, invertint molt de temps arreglant-se per mantenir el seu pelatge net i en bon estat. El problema és que aquesta acció comporta la ingestió de pèl, la qual cosa pot originar a nivell digestiu les temudes boles de pèl també conegudes com tricobetzoars. Alguns dels pinsos Compy per a gats contenen fibres vegetals especials que afavoreixen l'expulsió d'aquests pèls a través dels excrements, contribuint a que no es formen aquestes boles de pèl.
Quan el pelatge s'acumula de forma excessiva en l'estómac del gat, ell mateix farà l'esforç per vomitar, rebutjant així la bola de pèl. No obstant açò, en ocasions els gats no aconsegueixen vomitar amb èxit la bola de pèl quedant-se aquesta embossada en l'intestí produint restrenyiment i impossibilitant la seua eliminació. Per això, resulta important ajudar-li en l'expulsió del pèl ingerit abans que s'hagen format les boles de pèl, ja que pot convertir-se en un problema de salut si no poden ser expulsades.


Fibres que ajuden a minimitzar la formació de boles de pèl

Diferents tipus de pinsos per a gats Compy contenen el Hair-Ball Control System amb fibres vegetals especials, que afavoreix l'arrossegament i expulsió a través dels excrements dels pèls ingerits. Cal tindre en compte que aquests productes no estan indicats per a l'expulsió de boles una vegada s'han format.
Per als gats amb més predisposició a la formació de boles de pèl, (gats de pèl llarg, gats en temps de muda, gats que es llepen de manera contínua, etc.), existeix la varietat “Compy Boles de Pèl 1,5 kg” que incorpora en la seua composició extracte de malta a més del Hair-Ball Control System, que arrosseguen els pèls ingerits ajudant a minimitzar la formació de boles de pèl.


Altres cures per al control de les boles de pèls en els gats

En la cura dels gats, a més, és recomanable realitzar un bon raspallat per eliminar els pèls morts i ajudar a minimitzar la formació d'aquestes temudes boles de pèl. Encara que els gats s'encarreguen de mantenir el seu pelatge en bones condicions, és convenient raspallar-los de forma rutinària. Per als gats de pèl curt és suficient una o dues vegades per setmana, mentre que els gats de pèl llarg requereixen un raspallat diari.
Per això, utilitzant els pinsos Compy per a gats amb Hair-Ball Control System s'ajuda a minimitzar el risc de formació de boles de pèl, mitjançant l'arrossegament i l'expulsió dels pèls ingerits.

Altres recomanacions


Poden ser interessants les nostres recomanacions de menjar per a gats a l'article sobre els Pinsos per a gats de Mercadona: la millor alimentació per a la teua mascota on et recomanem quin és el tipus de pinso més apropiat per a la teua mascota. Un altre article aconsellable és Pinso per a Gats Compy: Quins nutrients necessita el meu gat? on et recomanem el menjar més adequat segons l'edat del teu gat. Si tens un gat amb problemes de pes, recomanem la lectura de la publicació sobre Pinso Compy per a gats obesos o amb sobrepès on t'expliquem les causes i el tipus de pinso més adequat.