T'ajudem a fer el teu canvi d'armari més fàcil

Fes el canvi d'armari més fàcil amb la nostra guia pas a pas

17 de octubre de 2023

Començar a fer el canvi i la neteja de l'armari sol costar un poc, però també pot ser una oportunitat d'or per a fer un bon canvi i preparar-te per a la pròxima estació.

Guía cambio de armario Paso 1: vaciar armario, cajones y zapatero

Netejar i organitzar l'armari t'ajudarà a renovar el teu espai, a adaptar el teu look al canvi estacional, a organitzar millor la roba i a desprendre't d'algunes peces que ja no utilitzes. A més, és necessari netejar els armaris i els calaixos per a mantindre la higiene de casa de manera correcta.

Per a facilitar-te la tasca, hem preparat esta guia pas a pas. Continua llegint!

Guia fàcil per a fer el canvi d'armari en 7 passos

1. Buidar l'armari, els calaixos i el sabater

Com a pas previ a la neteja, has de buidar l'armari i tots els seus compartiments. Això et permetrà netejar a fons, saber exactament quina roba tens i veure l'espai disponible per a organitzar-la.

2. Netejar totes les zones de magatzematge en profunditat (armari, calaixos, sabater...)

Quan ja tenim la superfície buidada, passem a netejar la pols a fons. Només utilitzaràs una baieta especial per a pols humida i un producte específic diluït. Seguix els passos següents:

  • Diluïx dos taps del Netejador domèstic PH neutre en 5 litres d'aigua. Si es tracta d'armaris de fusta i laminats, també es pot utilitzar el netejador sabonós.

Guía cambio de armario Paso 2 Mercadona: diluir dos tapones del Limpiahogar PH neutro en 5 litros de agua

  • Humiteja la nostra baieta per a pols en la solució i escorre-la bé.

Guía cambio de armario Paso 3 Mercadona: humedecer nuestra bayeta para polvo en la solución y escurrir bien.

  • Neteja les superfícies de l'armari i els calaixos amb la baieta.

Guía cambio de armario Paso 4 Mercadona: limpiar las superficies de armario y cajones con la bayeta.

  • Si la baieta està ben escorreguda, no cal assecar-ho. En cas contrari, torca l'armari amb una altra baieta seca o paper absorbent.

3. Ordenar la roba i decidir quines peces es guarden i quines es descarten

Primer s'ha de planificar. És fonamental establir unes categories dins de l'armari. És el moment de decidir quina roba es queda per a la temporada que comença, quines peces guardes per a la següent estació i quines vols descartar.

Abans d'ordenar, és important fer una bona selecció. Per a saber quines peces no t'has posat en els últims mesos, un bon truc per a l'inici de la temporada és col·locar cada penjador amb la peça al revés. Cada vegada que et poses una peça, col·loca el penjador en la seua posició natural. Així, quan s'acabe l'estació podràs veure quina roba cal descartar i serà més fàcil seleccionar.

Si alguna peça ja no t'agrada, no és tendència, no s'ajusta al teu estil actual o ja no és la teua talla, és millor que la dones; si està vella o trencada, és millor que la retires.

Nota mental: descarta tota la roba que no t'hages posat en dos temporades seguides.

4. Llavar les peces i netejar els accessoris que ho necessiten

Llava la roba que has de guardar per a la pròxima temporada segons les instruccions del fabricant, abans de guardar-la. Això inclou també els llençols i la roba de llit.

Neteja convenientment les peces que requerisquen una atenció especial, com els abrics d'hivern o les peces delicades.

5. Organitzar de manera eficient

Guía cambio de armario Paso 1 Mercadona: organizar de manera eficiente

Classifica la roba per a esta temporada i ordena-la per categories: camises, pantalons, vestits, abrics, roba d'esport... Així sabràs l'espai que necessites per a cada cosa.

És important tindre en compte la freqüència d'ús: la roba que uses amb regularitat ha d'estar a l'abast, mentre que la que només et poses de tant en tant la pots guardar en llocs menys accessibles.

Utilitza perxes adequades per a cada tipus de peça. Evita les de filferro, que poden fer que la roba es deforme, i opta per perxes consistents. És la manera d'organitzar més recomanable per a camises, vestits, jaquetes i altres peces propenses a arrugar-se.

Intenta posar només una peça per cada perxa i procura deixar un poc d'aire entre perxa i perxa perquè la peça es conserve millor i siga més manejable.

Un altre consell és que les perxes siguen iguals. Així s'aprofita millor la capacitat de l'armari i es cuida l'estètica, que també és important.

Intenta incloure penjadors de pantalons en l'armari, estalvien molt d'espai i et permeten una visibilitat i un accés immediats als pantalons.

Doblegar la roba en vertical optimitza espai. És molt efectiu per a guardar la roba doblegada en calaixos o cistelles de reixeta, especialment indicat per a les camisetes, la roba interior o els calcetins. Pots ordenar les camisetes per colors i separar-les per tipus. Per exemple, si és hivern, pots posar davant les de mànega llarga i, si és estiu, les de mànega curta. També pots incloure separadors per a la roba interior.

Col·loca les sabates en la part inferior de l'armari o en un sabater, ordenades per categories: sandàlies, sabates, botes, sabatilles... Igual que amb la resta de roba, col·loca les que utilitzes amb més freqüència en un lloc més accessible. Les que utilitzes de tant en tant es poden col·locar en caixes en la part superior de l'armari.

Ordena els accessoris xicotets en calaixos i compartiments: roba de bany, accessoris per a la platja, cinturons...

6. Ambientar o previndre males olors

Perquè l'armari sempre faça bona olor, és important ventilar-lo i netejar-lo a fons. Pel que fa a les peces de roba que conté, abans de guardar-les han d'estar sempre perfectament llavades i eixutes. L'olor a humit és un dels problemes principals i més molestos que poden aparéixer en l'armari.

Afortunadament, en Mercadona pots trobar diferents productes per a previndre les males olors, com l'Ambientador per a armaris i calaixos Spa de perfum durador, que pots penjar en barres de perxes o col·locar-lo en els calaixos.

Guía cambio de armario Paso 6 Mercadona: ambientar o prevenir malos olores

Una altra opció per a combatre la mala olor d'armaris i sabaters és el nostre Absorbidor d'olors Ropa Limpia Bosque Verde. En el cas dels sabaters, és molt important airejar-los cada dia per a renovar l'aire i que no s'estanquen les olors.

Guía cambio de armario Paso 7 Mercadona: Absorbeolores Ropa Limpia Bosque Verde

7. Emmagatzemar per a la temporada següent

Col·loca la roba que has seleccionat per a la pròxima temporada en els alts de l'armari. Organitza-la en caixes, bosses o fundes protectores, depenent de cada peça i del volum que ocupa.

Emmagatzema per categories i etiqueta cada bossa per a saber què conté.

Per a evitar l'aparició d'arnes, és fonamental cuidar la neteja de l'armari i que les peces guardades s'hagen guardat i planxat convenientment. Per a previndre-ho, pots utilitzar productes específics, com els nostres tractaments Antiarnes Lavanda Bosque Verde, disponibles en bossetes i en penjadors. Tria el que millor s'adapte a l'espai que necessites protegir.

Guía cambio de armario Paso 8 Mercadona: Antipolillas Lavanda Bosque Verde

Per a eliminar els àcars i previndre al·lèrgies, una recomanació bàsica és mantindre l'armari sempre ben tancat i no guardar mai roba que no estiga completament eixuta. No s'ha d'utilitzar la roba que ha estat emmagatzemada durant mesos sense llavar-la abans.

En este sentit, per a aïllar completament les peces, ocupar el mínim espai i previndre al·lèrgies i humitats, és recomanable usar bosses de buit i aspirar l'aire sobrant.

No oblides netejar els teus accessoris i conservar-los adequadament per a mantindre-ho tot fresc i a punt per a usar quan arribe el moment: sabates, bosses, carteres, guants, corbates, barrets, paraigües...

Guarda les sabates que no utilitzaràs fins a la pròxima temporada en caixes o bosses o, si no, en fundes de plàstic transparents.

Altres recomanacions

Llava la roba amb el nostre Detergent hipoal·lergogen perfumat, molt eficaç en neteja i blancor.

Coneixes el nostre Ambientador de teixits Bosque Verde?

Seguix la nostra guia per a netejar i organitzar la nevera i el congelador.