L'elecció de la salsa per al teu plat de carn pot marcar la diferència i convertir una simple recepta en una experiència culinària superior. Les salses no sols afigen sabor, també color i textura per a complementar l'ingredient principal.
Et suggerim tres salses, una per a cada tipus de carn: magre, rellomello i pollastre farcit. Cada salsa s'ha seleccionat amb cura per a realçar les qualitats organolèptiques de la seua carn corresponent. Amb estes salses, et convidem a explorar un món de sabors i combinacions que faran que els teus plats nadalencs siguen inoblidables. Ens acompanyes?
Pas a pas per a preparar tres salses per a tres carns diferents
Mostassa al Brandi per al Magre
Ingredients per a 4 persones
- 1 magre peça en malla.
- ¼ de ceba dolça.
- Oli d'oliva.
- 1 gra d'all.
- 2 tomaques de pera.
- Llorer.
- Sal.
- Pebre negre.
- 50 ml de brandi.
- 200 g de nata per a cuinar.
- 50 g de mostassa antiga.
Pas a pas
1. Calfa 1 gra d'all i un quart de ceba dolça molt ben picats amb un poc d'oli d'oliva suau.
2. Afig 2 tomaques de pera picades, llorer, sal i pebre negre acabat de moldre. Incorpora 50 ml de brandi i deixa que s'evapore l'alcohol (15 minuts).
3. Trau el llorer i tritura. Afig un bric xicotet de nata per a cuinar i 50 g de mostassa antiga. Remou al foc uns instants i servix.
Caçadora per al Rellomello
Ingredients
- 1 rellomello de porc.
- 100 g de xampinyons.
- 3 escalunyes (chalotas).
- Oli d'oliva.
- Sal.
- Pebre negre.
- 250 ml de vi negre.
- 20 g de sucre moreno.
- 1 culleradeta de farina.
Pas a pas
1. Pica en daus xicotets 100 g de xampinyons i 3 escalunyes. Calfa l'escalunya amb oli d'oliva. Uns 5 minuts després, afig els xampinyons i salpebra.
2. Afig 250 ml de vi negre, 20 g de sucre moreno i 1 culleradeta de farina. Deixa que s'evapore l'alcohol (20 minuts) a foc suau.
3. Afig el suc del rellomello i servix (tritura abans si ho preferixes).
Ametla i Porro per al Pollastre farcit
Ingredients
- 1 pollastre farcit. Disponible en la campanya de Nadal.
- 1 porro.
- 1 gra d'all.
- ¼ de ceba dolça.
- Oli de gira-sol.
- 250 ml de vi blanc.
- Romer.
- 50 g d'ametla en pols.
- Sal.
- Pebre.
- 50 g d'ametla en cubs.
Pas a pas
1. Pela 1 porro, partix-lo en dos meitats a la llarga i talla'l. Pica 1 gra d'all i un quart de ceba dolça. Ofega-ho tot amb oli de gira-sol.
2. Quan agafe color, afig 250 ml de vi blanc. Reduïx l'alcohol (20 minuts).
3. Afig romer, 50 g d'ametla en pols i un poc d'aigua. Salpebra. Remou 3 minuts i lleva el romer. Afig el suc de la carn, 50 g d'ametla en cubs i servix.
Altres recomanacions
Et suggerim dos receptes més de carn amb salses molt interessants: Rellomello ibèric al cacau 99 % i Galta amb Porto.
Si vols comoditat sense renunciar a la qualitat, et recomanem tindre Verdures congelades sempre a mà.