El corder al forn és un clàssic habitual de Nadal. Vols conéixer la recepta d'espatla de corder que sempre triomfa en les ocasions més especials?
És perfecta per a un dinar o sopar nadalenc, és un plat fàcil de preparar, encara que ha d'estar durant un temps al forn perquè quede al punt. Així que ves calfant el forn i prepara't per a disfrutar dels sabors autèntics.
Seguix el pas a pas de la nostra Recepta d'Espatla de corder rostida amb creïlles, castanyes, tomaca seca, timó i vi blanc
Ingredients
- 1 espatla de corder.
- 300 g de creïlles.
- ½ got de vi blanc.
- All.
- 150 g de castanyes pelades.
- 50 g de tomaques seques.
- Oli d'oliva.
- Sal.
- Pebre negre.
- Timó.
Pas a pas
1. Pela i talla les creïlles en rodanxes i posa-les en una safata de forn.
2. Afig les tomaques seques, les castanyes pelades i la sal. Mol pebre negre, fes un tall per la meitat als grans d'all amb pell i afig. Incorpora l'oli d'oliva, el vi blanc i un poc de timó.
3. Salpebra l'espatla i posa-la en la placa de forn calenta a 180 °C. Rostix la carn amb les verdures.
4. Ves regant la carn amb el seu suc i, si cal, afig una miqueta d'aigua.
5. El temps de cocció serà d'uns 90 minuts, aproximadament.
Consell del xef: unta amb un gra d'all tota l'espatla abans de cuinar-la.
Altres recomanacions
Si t'agraden les receptes de carn, et proposem esta suculenta Galta amb Porto.
Un consell per a després de les festes: aprén a cuinar amb sobres de Nadal.