Les ensalades també són plats 100 % disfrutables que es poden servir en qualsevol celebració nadalenca. Si preferixes les opcions més lleugeres també en estes ocasions, este plat, d'un sabor deliciós, t'entusiasmarà.
Amb el toc distingit que tenen les ensalades temperades, és la mescla perfecta entre ingredients vegetals frescos i mariscos de qualitat. L'exquisidesa dels gambots troba el contrapunt ideal en la riquesa de sabor dels brots tendres, les tomaques i les escalunyes (chalotas).
Pots servir-la com a entrant o com a plat principal. Vols aprendre a preparar-la?
Pas a pas per a preparar la Recepta d'Ensalada temperada de gambots
Ingredients per a 4 persones
- 1 bossa de brots tendres.
- 2 escalunyes (chalotas).
- 12 gambots.
- 12 tomaques cherry.
- Julivert fresc.
- Sal.
- Pebre negre.
- Oli d'oliva.
- Vinagre de poma.
Pas a pas
1. Talla les tomaques cherry en meitats.
2. Pica les escalunyes fines i ofega-les en una paella amb un rajolí d'oli.
3. Quan es calfen, incorpora els gambots pelats i condimentats. Sofrig-ho tot molt poc. Empolvora amb julivert acabat de picar molt fi i reserva.
4. En una ensaladera, mescla els brots tendres amb les tomaques. Salpebra, amanix amb oli i vinagre de poma.
5. Corona l'ensalada amb els gambots encara calents i la salsa de l'escalunya sofregida.
Secret del xef
En compte d'amanir-la amb vinagre, ho pots fer amb salsa còctel, que contrastarà amb el gambot calent. O també donar-li un toc exòtic amb arròs integral, alvocat i pinya en almívar en xicotetes porcions.
Altres recomanacions
Si t'agrada este tipus d'ensalades tèbies, et suggerim esta Recepta d'Ensalada de cigrons amb gambot.
Coneixes la utilitat de les nostres Verdures congelades? Que no falten en la teua cuina.
La Fruita congelada també resulta molt còmoda per a consumir-la en qualsevol moment i en diferents preparacions.