Aprén a preparar la nostra recepta de Tershi, el paté de carabassa originari de Líbia.

Recepta de Tershi, paté de carabassa típic de Líbia

22 de gener de 2024

Has tastat el Tershi? És un deliciós paté que es prepara amb carabassa i all com a principals ingredients. Es tracta d'una recepta molt senzilla que té els orígens en la cuina jueva de Líbia, on és molt popular.

Encara que no és tan coneguda com l'Hummus o el Babaganuix, esta crema untable enlluerna tot aquell que la tasta, per la seua textura melosa, el sabor delicat i les qualitats nutritives. És una verdadera joia culinària.

Este plat tradicional se servix com a aperitiu en celebracions i ocasions especials. Destaca per la seua versatilitat i es pot untar en pa, torrades o galletetes salades. També es pot utilitzar com a salsa per a sucar amb pa de pita o crudités i servir acompanyada d'envinagrats, olives, etc.

En esta recepta, el sabor dolç de la carabassa s'equilibra amb espècies com l'all, el comí o el pebre roig. Si et seduïx la idea, mans a l'obra. T'indiquem els passos que has de seguir per a disfrutar d'un Tershi casolà de primer nivell. El tindràs a punt en només mitja hora.

Pas a pas per a preparar la nostra recepta de Tershi

Ingredients per a 4 persones

  • 4 grans d'all.
  • Oli d'oliva.
  • 500 g de carabassa a trossos.
  • Sal.
  • 1 culleradeta de pebre roig dolç de La Vera.
  • 1 culleradeta de comí molt.
  • ½ llima.
  • 20 g de pimentons torrats.
  • 1/2 culleradeta de caiena.
  • Pa de pita.
  • Comí en gra.

Pas a pas

1. Pela i retira el germen dels alls i cuina'ls a foc baix, trossejats, en una olla àmplia amb un fil d'oli.

2. Quan caramel·litzen els alls, afig la carabassa pelada, neta i tallada a cubs. Remou i tapa a foc baix.

Receta de Tershi Paso 2: añadir la calabaza pelada

3. Quan la carabassa comence a ablanir, afig les espècies: sal, pebre roig, comí i el suc de llima.

Receta de Tershi Paso 3: añadir las especias: sal, pimentón, comino y el jugo de limón

Receta de Tershi Paso 3A: añadir las especias: sal, pimentón, comino y el jugo de limón

4. Mescla constantment perquè la carabassa es vaja desfent, durant 10 minuts.

Receta de Tershi Paso 4: Mezclar constantemente para que la calabaza se vaya deshaciendo

5. Tritura el pimentó rostit amb la caiena.

Receta de Tershi Paso 5: Triturar el pimiento asado junto a la cayena.

Receta de Tershi Paso 5B: Triturar el pimiento asado junto a la cayena.

6. Afig el pimentó a l'olla amb la carabassa. Rectifica de sal i espècies, si cal.

Receta de Tershi Paso 6: Añadir el pimiento a la olla con la calabaza

7. Calfa el pa de pita en la torradora, emplena'l amb la mescla i acaba amb comí en gra empolvorat.

Receta de Tershi Paso 7: Calentar el pan de pita

Receta de Tershi Paso 7B: rellenar el pan de pita con la mezcla

Altres recomanacions

Si t'agrada sucar, ací tens les nostres Puntes sense gluten, palets enfornats de sabor natural i textura cruixent.

I si eres un amant del sabor de la carabassa, t'ensenyem a preparar esta Crema de carabassa i llentilles.