A mesura que ens endinsem en la tardor abellixen, cada vegada més, els plats de cullera calents que ens alleugen de la baixada de temperatures i ens preparen per a rebre l'hivern.
Et presentem la nostra exquisida recepta de Sopa minestrone, elaborada fonamentalment amb verdures. Una sopa tradicional, rica en sabors i combinacions de textures, que pots preparar a ta casa. És molt fàcil.
Seguix el vídeo pas a pas de la recepta de Sopa minestrone
Ingredients:
- Verdures de temporada:
- 2 troncs d'api
- 1/2 carabasseta
- 2 carlotes
- 200 g de col copada
- 12 tomaques cherry
- 1 porro
- 50 g de bajoqueta verda
- 1 os de pernil
- 4 ous
- 2 litres de caldo de verdura
- 3 cullerades de fesol roig
- ½ got de vi negre
- Alfàbega
- 200 g de fideus grossos
- Formatge Grana Padano
- 2 grans d'all
Pas a pas:
1. Cou els ous durant 4 minuts i reserva en aigua freda.
2. Calfa el caldo de verdures amb l'os de pernil a foc moderat mentre prepares les verdures.
3. Talla en quadradets l'api, les carlotes, la bajoqueta, la col, la carabasseta, el porro i les tomaques.
4. Pica l'all.
5. Ofega en una paella amb oli totes les verdures menys la carabasseta i les tomaques.
6. Adoba-ho amb sal i pebre.
7. Afig el vi blanc i evapora tot l'alcohol.
8. Incorpora el caldo i cou 5 minuts a foc moderat.
9. Afig la carabasseta.
10. Cou els fideus entre 11 i 13 minuts.
11. Apaga el foc i incorpora els cherrys i la bajoqueta.
12. Servix-ho amb un ou passat per aigua.
13. Empolvora amb el formatge i decora-ho amb fulles d'api i alfàbega.
Altres recomanacions
Si vols més idees per a preparar dinars i sopars, visita la nostra secció de Receptes.