Aprén a preparar una boníssima sopa minestrone, amb una magnífica combinació d'ingredients

Recepta de Sopa minestrone

08 de novembre de 2019

A mesura que ens endinsem en la tardor abellixen, cada vegada més, els plats de cullera calents que ens alleugen de la baixada de temperatures i ens preparen per a rebre l'hivern.

Et presentem la nostra exquisida recepta de Sopa minestrone, elaborada fonamentalment amb verdures. Una sopa tradicional, rica en sabors i combinacions de textures, que pots preparar a ta casa. És molt fàcil.

Seguix el vídeo pas a pas de la recepta de Sopa minestrone

Ingredients:

  • Verdures de temporada:
    • 2 troncs d'api
    • 1/2 carabasseta
    • 2 carlotes
    • 200 g de col copada
    • 12 tomaques cherry
    • 1 porro
    • 50 g de bajoqueta verda
  • 1 os de pernil
  • 4 ous
  • 2 litres de caldo de verdura
  • 3 cullerades de fesol roig
  • ½ got de vi negre
  • Alfàbega
  • 200 g de fideus grossos
  • Formatge Grana Padano
  • 2 grans d'all

Pas a pas:

1. Cou els ous durant 4 minuts i reserva en aigua freda.

Cocer los huevos durante 4 minutos.

Cocer los huevos y reservar en agua fría.

2. Calfa el caldo de verdures amb l'os de pernil a foc moderat mentre prepares les verdures.

Calentar el caldo de verduras con el hueso de jamón.

3. Talla en quadradets l'api, les carlotes, la bajoqueta, la col, la carabasseta, el porro i les tomaques.

Cortar en cuadraditos el apio.

Cortar la zanahoria.

Cortar a cuadraditos le calabacín.

4. Pica l'all.

Picar el ajo.

5. Ofega en una paella amb oli totes les verdures menys la carabasseta i les tomaques.

Rehogar en una sartén con aceite todas las verduras menos el calabacín y los tomates.

6. Adoba-ho amb sal i pebre.

Salpimentar.

7. Afig el vi blanc i evapora tot l'alcohol.

Añadir el vino blanco y evaporar todo el alcohol.

8. Incorpora el caldo i cou 5 minuts a foc moderat.

Incorporar el caldo y cocer 5 minutos a fuego moderado.

9. Afig la carabasseta.

Añadir el calabacín.

10. Cou els fideus entre 11 i 13 minuts.

Cocer los fideos entre 11 y 13 minutos.

11. Apaga el foc i incorpora els cherrys i la bajoqueta.

Apagar el fuego e incorporar los cherrys.

Apagar el fuego e incorporar las alubias.

12. Servix-ho amb un ou passat per aigua.

Servir sobre un huevo escalfado.

13. Empolvora amb el formatge i decora-ho amb fulles d'api i alfàbega.

Espolvorear con el queso.

Decorar con hojas de apio y albahaca.

Altres recomanacions

Si vols més idees per a preparar dinars i sopars, visita la nostra secció de Receptes.