Et presentem la nostra recepta de Lasanya vegana, una manera diferent i molt saborosa de consumir verdures que t'encantarà. Ideal per als teus dinars i sopars primaverals.
Este apetitós plat combina capes d'albergina, xampinyons, carxofes i tomaca amb una beixamel a base de farina integral, beguda d'ametles, bolets i un topping d'ametles i avellanes.
És una recepta deliciosa i molt fàcil de preparar, pensada per a 4 persones i que et portarà uns 45 minuts d’elaborar.
Seguix pas a pas el vídeo de la Recepta de Lasanya vegana
Ingredients per a 4 persones:
- 2 albergines
- 2 tomaques canàries
- 250 g de cors de carxofa congelats
- 350 g de xampinyons laminats
- 20 g de pinyons ibèrics
- 20 g d'ametles moltes
- 25 g d'avellanes torrades
- Orenga
- Sal
Per a la beixamel de bolets:
- 50 g de farina de blat integral
- Oli d'oliva suau
- 1 litre de beguda d'ametles sense sucres afegits
- Saltat de bolets congelats
Pas a pas:
Si vols seguir el procés pas a pas d'esta exquisida recepta t'expliquem tots els detalls a continuació.
1. Talla l'albergina en làmines fines i deixa-ho reposar en sal durant 20 minuts. Cou-la en una planxa sense que es faça fosca.
2. Guisa a foc lent els xampinyons i sala’ls.
3. Cou les carxofes en aigua bullent amb sal uns 15-20 minuts.
4. Deixa-les refredar i talla-les en làmines.
5. Salta els pinyons sense que agafen color.
6. Afig les làmines de carxofes.
7. Unta una safata de forn amb oli d'oliva i col·loca les capes següents: primer, l'albergina com a base.
8. Els xampinyons.
9. Les carxofes amb pinyons.
10. La tomaca crua tallada en làmines i posa l’orenga per damunt. Col·loca en el mateix ordre una segona capa de cada.
11. Per a preparar la beixamel: posa a foc suau i en una paella profunda dos cullerades soperes d'oli d'oliva suau, sal i uns 50 g de farina integral.
12. Mescla bé i afig la beguda d'ametles a poc a poc fins que tingues la salsa beixamel.
13. Descongela i salta els bolets congelats tal com assenyala el producte.
14. Tritura i mescla els bolets amb la beixamel fins que quede lleugerament líquida
15. Aboca la beixamel per damunt de les làmines de la lasanya vegetal fins que queden ben cobertes.
16. Pica ametles i avellanes (uns 50 g entre els dos fruits), i posa-ho per damunt de la lasanya.
17. Fica-ho en el forn a 180º, prèviament calfat, i connecta'l per dalt i per baix fins que es daure la capa superior.
Altres recomanacions
Si t'agrada menjar verdures de manera original, prova també la nostra Recepta d'Espirals de carabasseta amb pesto de pistatxo. T'encantarà!