Vols aprendre a preparar Labneh? El pots preparar en 4 passos senzills.

Recepta de Labneh, el formatge de iogurt tradicional de l'Orient Mitjà

17 de gener de 2024

Has tastat el Labneh? Este formatge cremós és originari de l'Orient Mitjà, molt popular en països com el Líban, Síria, Palestina i Turquia.

El Labneh s'elabora a partir de iogurt, que al seu torn s'obté de la fermentació de la llet. Esta recepta utilitza pocs ingredients i tots són molt bàsics, la qual cosa la convertix en una deliciosa alternativa casolana a qualsevol formatge crema.

Molt fàcil de preparar a casa i molt versàtil, resulta perfecte per als desdejunis i esmorzars. També s'utilitza com a base per a salses i condiments. A més, és un dip de categoria que se sol consumir amb pa de pita o crudités de verdures, i així dona nivell a la millor picadeta.

També és ideal per a untar en torrades i se servix com a deliciós acompanyament de plats principals. El seu exquisit sabor i textura fan que combine de meravella amb fruites, ensalades, entrepans, etc.

Vols aprendre a preparar-lo? No perdes l'oportunitat d'experimentar amb esta delícia gastronòmica.

Pas a pas per a preparar la nostra recepta de Labneh

Ingredients per a 4 persones

  • 4 iogurts naturals.
  • ½ cullerada de sal.
  • Oli d'oliva.
  • 1 cullerada d'ametla en daus.
  • Comí.
  • 10 g d'herba-sana.
  • Tortilles de blat.

Pas a pas

1. Aboca els iogurts amb la sal en un drap net sobre un colador recolzat en un bol apropiat. Escorre per a accelerar el procés de perdre l'aigua i fica-ho a la nevera unes 24 hores.

El queso de yogur tradicional de Oriente Medio.

El queso de yogur tradicional de Oriente Medio.

2. Transcorregut eixe temps, servix en un bol, estenent-lo amb una cullera.

El queso de yogur tradicional de Oriente Medio.

El queso de yogur tradicional de Oriente Medio.

3. Culmina amb un raig d'oli d'oliva, l'ametla torrada a daus, el comí i l'herba-sana.

El queso de yogur tradicional de Oriente Medio.

El queso de yogur tradicional de Oriente Medio.

4. Servix amb uns triangles de tortilles de blat prèviament enfornats. Pots aprendre a preparar-lo ací.

El queso de yogur tradicional de Oriente Medio.

Altres recomanacions

Combina el Labneh amb unes delicioses Puntes sense gluten. Ací tens més suggeriments de consum amb estos palets enfornats.

Una altra salsa típica per a sucar és el Guacamole. 95 % d'alvocat fresc.