Has tastat el Labneh? Este formatge cremós és originari de l'Orient Mitjà, molt popular en països com el Líban, Síria, Palestina i Turquia.
El Labneh s'elabora a partir de iogurt, que al seu torn s'obté de la fermentació de la llet. Esta recepta utilitza pocs ingredients i tots són molt bàsics, la qual cosa la convertix en una deliciosa alternativa casolana a qualsevol formatge crema.
Molt fàcil de preparar a casa i molt versàtil, resulta perfecte per als desdejunis i esmorzars. També s'utilitza com a base per a salses i condiments. A més, és un dip de categoria que se sol consumir amb pa de pita o crudités de verdures, i així dona nivell a la millor picadeta.
També és ideal per a untar en torrades i se servix com a deliciós acompanyament de plats principals. El seu exquisit sabor i textura fan que combine de meravella amb fruites, ensalades, entrepans, etc.
Vols aprendre a preparar-lo? No perdes l'oportunitat d'experimentar amb esta delícia gastronòmica.
Pas a pas per a preparar la nostra recepta de Labneh
Ingredients per a 4 persones
- 4 iogurts naturals.
- ½ cullerada de sal.
- Oli d'oliva.
- 1 cullerada d'ametla en daus.
- Comí.
- 10 g d'herba-sana.
- Tortilles de blat.
Pas a pas
1. Aboca els iogurts amb la sal en un drap net sobre un colador recolzat en un bol apropiat. Escorre per a accelerar el procés de perdre l'aigua i fica-ho a la nevera unes 24 hores.
2. Transcorregut eixe temps, servix en un bol, estenent-lo amb una cullera.
3. Culmina amb un raig d'oli d'oliva, l'ametla torrada a daus, el comí i l'herba-sana.
4. Servix amb uns triangles de tortilles de blat prèviament enfornats. Pots aprendre a preparar-lo ací.
Altres recomanacions
Combina el Labneh amb unes delicioses Puntes sense gluten. Ací tens més suggeriments de consum amb estos palets enfornats.
Una altra salsa típica per a sucar és el Guacamole. 95 % d'alvocat fresc.