Per a este estiu et proposem fer una exquisida Graellada de peix i marisc que encantarà als teus familiars o amics.

Recepta de Graellada de peix i marisc

08 de agost de 2018

L'estiu és el moment perfecte per a organitzar una Graellada de peix i marisc, saborosa i lleugera. Fes a la brasa una orada i sardines, acompanyades de gamba argentina, llagostins i clòtxines que trobaràs a la Pescateria de Mercadona.

Completa el plat amb verdures al forn com ara carabasseta, tomaca o espàrrecs verds, i potencia tots els sabors amb una picada d'ametles i/o una emulsió d'oli amb llima i julivert.

Tota una temptació, veritat?

Seguix el vídeo de la Recepta de Graellada de peix i marisc:

Ingredients per a 4 persones:

  • Una malla de clòtxines
  • 4 gambes argentines
  • 4 llagostins
  • 1 orada fresca oberta per la meitat
  • 8 sardines fresques
  • 1 paquet d'espàrrecs verds
  • 2 tomaques
  • 1 carabasseta
  • 1 llima
  • Julivert fresc
  • 1 gra d'all
  • Ametles fregides
  • Pebre roig dolç
  • Oli d'oliva verge extra
  • Sal grossa

Pas a pas:

Si vols seguir els nostres consells d'elaboració de la Recepta de Graellada de peix i marisc, ací pots consultar-los pas a pas. Bon profit!

1. Encén les brases.

Encender las brasas.

2. Mentre es fan les brases, prepara les dos salses d'acompanyament: fes una picada al morter amb ametla, julivert, un gra d'all i pebre roig dolç amb un raig d'oli. Reserva.

Para la salsa de acompañamiento poner almendra para picar en el mortero

Añadir perejil al mortero para elaborar la salsa

Añadir pimentón dulce en el mortero para la salsa

Añadir aceite al mortero para la salsa

Picar todos los ingredientes

Picar hasta mezclar todos los ingredientes.

3. Prepara un oli de llima i julivert: posa en un recipient el suc de mitja llima, julivert molt picat, molt d'oli i un pessic de sal. Emulsiona-ho tot amb l'ajuda d'una batedora. Reserva.

Preparar un aceite de limón y perejil

Poner en un recipiente el zumo de medio limón, perejil muy picado, aceite en abundancia y una pizca de sal

Emulsionar todo con la ayuda de una batidora.

Reservar la salsa

4. Prepara les verdures: talla en meitats les tomaques, en rodanxes la carabasseta i retira la part sobrant dels espàrrecs verds.

Cortar en rodajas los tomates

Cortar en rodajas el calabacín

Cortar en trozos los espárragos trigueros

5. Quan estiguen a punt les brases, posa les verdures al foc amb mitja llima. Retira-les i reserva en un lloc calent.

 Asar las verduras junto a medio limón. Retirarlas y reservar en un lugar caliente

6. Fes a la brasa les gambes i els llagostins.

Cocinar a la brasa los gambones y los langostinos.

7. Cuina a la brasa les clòtxines (es tapen amb una campana si és possible), fins que s'òbriguen.

 Cocinar a la brasa los mejillones (se tapan con una campana si es posible), hasta que se abran.

8. Sala les sardines i fes-les a la brasa.

Salar las sardinas y asarlas a la brasa.

9. Posa al foc l'orada oberta per la meitat.

Asar la dorada abierta por la mitad.

10. Emplata, col·locant en dos recipients la picada d'ametla i l'oli amb llima i julivert.

Emplatar, colocando en dos recipientes la picada de almendra y el aceite con limón y perejil.

Has vist que fàcil que pot ser gaudir d'una deliciosa Graellada de peix i marisc este estiu? Seguix la nostra recepta pas a pas i gaudix-la amb la família o els amics.

Altres recomanacions

Per a començar la reunió, no hi ha res millor que uns Aperitius d'estiu, deliciosos per a compartir.

Després de la graellada, segur que abellixen uns Gelats de Mercadona. Irresistibles combinacions de sabors per a combatre la calor i rematar un dinar magnífic.