Una de les millors maneres de traure profit al bacallà és preparant esta tradicional recepta de bacallà a la manera de La Rioja. Els seus ingredients senzills, així com el seu sabor, faran no només que siga fàcil de preparar, sinó que agrade tots.
Ingredients per a 4 persones:
- 4 lloms d'abadejo.
- 2 cebes grans.
- 3 grans d'all.
- 1 llesca de pa torrat.
- 2 cullerades de tomaca fregida.
- 5 pimentons de romesco.
- 425 ml d'aigua.
- Farina de blat.
- Sal.
- Oli d'oliva.
Pas a pas:
Et deixem a continuació l'elaboració pas a pas de l'abadejo a la manera de La Rioja:
1. Posa els pimentons de romesco en remulla en aigua durant una hora, aproximadament.
2. Talla la ceba a la juliana i l'all en làmines fines.
3. Deixa que s'escórreguen els pimentons, trau tota la carn i reserva'ls.
4. Posa oli d'oliva en una cassola a foc mitjà i ofega-hi les cebes trossejades. Quan es posen transparents, tira els grans d'all.
5. Afig la carn dels pimentons.
6. Tira el pa esmollat. Afig les dos cullerades soperes de tomaca fregida. Remou i afig una miqueta d'aigua i sal. Deixa coure la salsa a foc lent durant uns 20 minuts.
7. Enfarina els lloms de bacallà. I després, marca les tallades un minut pels dos costats en una paella amb una miqueta d'oli d'oliva.
8. Passa la salsa pel passapuré de manera que caiga a la cassola.
9. Col·loca els lloms de bacallà a la cassola i deixa-ho coure entre 10 i 15 minuts depenent de la grossària del peix. Tin compte que es quede al punt i no es coga massa.
10. Rectifica de sal si cal i servix-ho ben calent. Es pot decorar amb pimentons torrats i una branqueta de cebollí. I servix ben calent!
Se queres, podes facer esta receita con bacallau salgado, só tes que desalalo previamente.
Altres recomanacions
Una altra recepta molt tradicional són els Bunyols d’abadejo. Aprén a preparar-los.
Et proposem una altra recepta d’abadejo amb mussolina d'all. Riquíssima!