T'agraden els Tacos mexicans? És un dels plats emblemàtics de la cuina mexicana, estés per tot el món. Amb la nostra recepta pas a pas, aprendràs a preparar-los com mai els has tastat.
L'origen d'esta deliciosa preparació es remunta a l'antiguitat, quan els habitants del que hui coneixem com a Mèxic utilitzaven tortilles de dacsa com la manera més adequada de recolzar, embolicar i transportar aliments.
A Mèxic, els Tacos s'emplenen amb una àmplia varietat d'ingredients, que van des de pollastre fins a marisc i peix, passant per porc, vedella i opcions vegetarianes com fesols, bolets verdures fresques.
Si seguixes les nostres indicacions, aprendràs a preparar uns autèntics Tacos mexicans amb el sabor de la millor taqueria de Mèxic. Sense eixir de la cuina, directes a la taula per a delectar els familiars i amics. Continua llegint!
Pas a pas per a preparar la nostra recepta de Tacos mexicans
Ingredients per als Tacos mexicans (4 persones)
- 1 kg de galta de porc.
- Oli d'oliva.
- 2 cebes dolces.
- 4 grans d'all.
- 4 g de gingebre.
- 1 culleradeta de pebre negre en gra.
- 1 caiena.
- 150 ml de vi blanc.
- 2 taronges.
- 1 llima.
- Sal.
- 1 fulla de llorer.
- 2 tomaques de pera.
- Coriandre.
- 1 culleradeta de pebre roig picant.
- 1 culleradeta de comí molt.
- Minitortilles de blat.
Ingredients per a la crema d'alvocat
- 1 alvocat.
- Sal.
- 1 llima dolça.
Ingredients per a la crema de nata agra
- 200 ml de nata fresca.
- 1 llima dolça.
Ingredients per a la ceba adobada
- 2 cebes roges.
- Sal.
- 1 culleradeta de pebre negre en gra.
- 2 claus d'espècia.
- 1 fulla de llorer.
- 2 llimes dolces.
- 40 ml de vinagre de poma.
- Aigua temperada.
Pas a pas
1. En una olla exprés, marca les galtes salpebrades pels dos costats fins que es dauren. Reserva-les.
2. En l'oli sobrant incorpora la ceba tallada, els grans d'all sencers i el tros de gingebre amb les boles de pebre i la caiena.
3. Salta el conjunt un parell de minuts i afig el pebre roig i el comí. Gira-ho un parell de vegades i, de seguida, afig les tomaques tallades en trossos.
4. Passats 2 minuts, incorpora el vi blanc per a desglaçar i, de seguida, el suc de taronja i el de llima. Rectifica de sal.
5. Quan s'evapore l'alcohol del vi, torna a introduir les galtes en l'olla amb la fulla de llorer.
6. Tapa l'olla exprés i cuina uns 45 minuts des que comence a xiular.
7. Mentre es cuinen les galtes, prepararem els condiments dels nostres Tacos:
- Crema d'alvocat: pica l'alvocat amb una forqueta i mescla amb un polsim de sal i el suc de la llima.
- Crema de nata agra: mescla, amb energia, la nata fresca amb el suc de la llima. Tapa amb paper film i reserva durant 2 hores en la nevera.
- Ceba adobada: talla les cebes en juliana i mescla amb sal, els grans de pebre negre, el clau d'espècia, la fulla de llorer, el suc de llima, el vinagre i un poc d'aigua temperada. Tapa amb paper film i reserva 2 hores en la nevera.
8. Destapa l'olla quan haja perdut la pressió, separa les galtes de la salsa i esmolla-les.
9. Tritura la salsa amb una batedora i cola-la. Porta el resultant a una cassola al foc i comença a reduir.
10. Quan la salsa tinga la textura adequada, incorpora la galta esmollada, mescla i reserva.
11. Calfa en la paella les minitortilles de blat, per les dos cares, 15 segons per cada costat.
12. Servix amb la carn al centre, un poc de crema d'alvocat, la crema de nata agra, ceba adobada i coriandre picat.
Altres recomanacions
Mira estos altres suggeriments de Tacos que pots preparar amb les nostres Minitortilles de blat.
Et proposem una altra recepta d'inspiració mexicana: Tacos de tonyina amb alvocat.
Si t'agraden els sabors picants, prova el nostre Xili amb carn i aprofita que és fàcil de preparar i de consumir.