Coneixes la Piadina? Potser l'has consumida de la manera més clàssica, doblegada, o com a base per a pizza. De les dos maneres està deliciosa, però este pa d'estil italià es pot consumir de moltes altres maneres.
A més, resulta un producte molt versàtil per a sopars improvisats o per a traure't d'un compromís en qualsevol moment. Quan et familiaritzes amb la Piadina, t'inspirarà per a noves preparacions.
La Piadina dona molt de si, la pots farcir amb els ingredients més diversos, combinar-la al teu gust, usar-la per a sucar i acompanyar qualsevol tipus de menjar... Descobrix-la!
Característiques de la Piadina
- És molt fàcil de preparar.
- S'elabora amb farina de blat, oli d'oliva verge extra i oli de gira-sol alt oleic.
- Quan la calfem aconseguim una textura fina i cruixent.
- A més, incorpora un nou sistema d'obertura i tancament fàcil, amb la qual cosa ara és molt més fàcil de conservar.
Com preparar i consumir la Piadina?
Tallada en triangles per a sucar
Amb la Piadina pots elaborar uns triangles deliciosos per a sucar amb la teua salsa favorita. Estos són els passos que cal seguir:
- Talla la Piadina en triangles amb unes tisores o un ganivet esmolat.
- Adoba amb sal, pebre negre, pebre roig (dolç o picant, segons gustos) i oli d'oliva.
- Enforna 7 minuts a 180 °C.
- Acompanya amb hummus, guacamole o la salsa que preferisques.
Preparació per a consumir-la en forma de pizza
Per a utilitzar una piadina com a base de pizza, cal utilitzar el forn. Ja veuràs com queda al teu gust, molt apetitosa. Passos que cal seguir:
- Precalfa el forn a 240 °C.
- Afig els teus ingredients favorits sobre la massa.
- Enforna entre 5 i 8 minuts i ja està a punt!
Pots preparar les pizzes com vulgues. Per si necessites idees, com a suggeriment, et proposem estes dos combinacions que seran tot un èxit:
Pizza de pernil
- Base de tomaca fregida.
- Mozzarella.
- Pernil.
- Ruca fresca.
Pizza de verdures
- Mozzarella.
- Carabasseta.
- Xampinyons.
- Albergina.
- Pimentó roig.
Consum més clàssic en forma de piadina
Entre les diverses i delicioses formes en què pots preparar una piadina, la modalitat més popular sol ser farcida al gust i doblegada. Passos que cal seguir:
- Calfa en una paella a foc mitjà durant un minut per cada costat.
- Posa els teus ingredients favorits.
- Doblega per la meitat i ja està a punt!
Suggeriments per a preparar una piadina doblegada deliciosa:
1. Piadina farcida amb formatge brie, pit de pollastre i ceba roja.
2. Piadina farcida amb formatge feta, rodanxes d'olives verdes i negres, tomaca seca i canonges.
Consells de conservació
- Sense obrir, s'ha de consumir preferentment abans de la data que s'indica a la part posterior de l'envàs.
- Una vegada obert, s'ha de conservar en un lloc fresc i sec i s'ha de consumir en un termini màxim de 10 dies.
- Aprofita el nou sistema d'obertura i tancament fàcil perquè es conserve millor.
- Es pot congelar. En este cas, s'ha de consumir abans de tres mesos.
Altres recomanacions
Si vols disfrutar de l'intens sabor del kebab a casa de manera ràpida i senzilla, tasta el nostre Farciment de Kebab. Una altra bona opció per a combinar-lo amb la Piadina.
I si busques menjars fàcils, ràpids i lleugers, et proposem quatre delicioses receptes de tacos amb les nostres Tortilles de blat mini.