Conoce nuestra variada selección de Aperitivos para esta Navidad.

Idees d'Aperitius de Nadal: Deliciosos tastets individuals

09 de desembre de 2020

El Nadal està ben prop i, a pesar de les circumstàncies, continuen sent uns dies entranyables i no hi ha res millor que reunir-nos entorn d'uns aperitius de Nadal, fàcils i vistosos. Si vols conéixer les nostres propostes, continua llegint!

Quins són els Aperitius de Mercadona per a Nadal?

Enguany les reunions seran més reduïdes i caldrà evitar compartir del mateix plat. Per este motiu, hem preparat diverses propostes d'aperitius, pensades a manera de fingerfood o, el que és el mateix, a punt per a agafar i menjar, així de fàcil i divertit!

Hem dividit les nostres propostes d'aperitius de Nadal en quatre grups apetitosos: cassoletes, formatges i patés, pernil i embotits, i mariscos. Molt senzills de preparar, només cal cuidar la presentació, afig pinces, utensilis i platets individuals i a disfrutar!

Cassoletes i vol au vents

Texto 1 Imagen Aperitivos Navidad

Saps d'on ve la paraula Vol au vent?

Segons conta la història, a un cuiner francés del segle XVIII, se li va ocórrer la idea d'emplenar una massa de pasta fullada. En veure que va pujar ràpidament al forn, el cuiner va cridar ''elle vole au vent!'' que significa ''ix volant''.

Texto 2 Imagen Aperitivos Navidad

Estes pastes fullades permeten una gran versatilitat de plats i amb uns pocs ingredients s'aconseguixen sabors completament diferents. Enguany, hem preparat:

  • Vol au vent mini farcits de salsa tàrtara i salmó fumat.
  • Vol au vent farcits de confit d'ànec i poma rostida.
  • Cassoletes cruixents farcides de cranc, ou dur, bonítol i maionesa.
  • Cassoletes mini d'abadejo, pimentó verd, ceba tendra, alfàbega i oli.

A més, hem tallat la nostra pasta fullada en porcions individuals i després d'enfornar-la, l'hem emplenada amb un saltat de bolets, alls tendres, formatge blau, anous i pistatxos.

Per a maridar amb estos aperitius, et recomanem un vi fresc i afruitat com el Lambruso rosat Piccolo Gio.

Formatges i patés

Texto 3 Imagen Aperitivos Navidad

Sabies que si t'apassiona el formatge…eres un turòfil?

Esta paraula té origen grec on philos significa 'amor a' i tyros 'formatge'. Això vol dir que un autèntic turòfil o turofílic estima qualsevol tipus, sabor, olor, textura i tot el que té relació amb el formatge…, t'identifiques amb este terme?

Si és així, en els aperitius de Nadal no pot faltar una fusta variada de formatges, amb temptadores porcions ja preparades, com:

  • Tastets de papaia: boletes cremoses de formatge farcides de papaia.
  • Capritxos de codony: delicioses boletes de formatge cremós amb un toc dolç de codony.
  • Rotllet d'ametla i mel: és un altre imprescindible per a estos dies que, untat en una llesca de panses, s'obté una combinació única i explosiva.

Texto 4 Imagen Aperitivos Navidad

Un altre dels formatges cremosos que no pot faltar en una fusta de formatges són els formatges camembert i camembert amb tòfona i els formatges brie i brie amb nabius.

Per a acabar de completar la fusta de formatges, pots afegir-ne algun més de curat per a combinar diferents textures, com el formatge anyenc fort o el formatge d'ovella vell amb fruita seca o fruites dessecades com figues o dàtils Medjoul, així com diferents melmelades per a combinar, com la melmelada de tomaca o la de pimentó.

A esta fusta de formatges li pots afegir algun deliciós paté. Et suggerim el paté de tòfona i nabius o el bloc d'ànec, o el paté de faisà amb foie gras i tòfones i el paté de bonítol amb pimentons que, pel seu format en potet de vidre, són ideals per a presentar-los directament a la taula.

Si preferixes alguna opció vegana d'aperitiu de Nadal, et proposem afegir el nostre deliciós hummus clàssic o qualsevol altre de l'assortiment, decorant-lo amb un raig d'oli i pebre roig…, simplement irresistible!

Texto 5 Imagen Aperitivos Navidad

Per al maridatge amb patés i formatges et proposem un Vi negre Ribera criança Abadía Mantrús, negre de raïm tempranillo amb dotze mesos de criança en barrica o un Lambrusco rosat Piccolo Gio, de sabor de sec a dolç, ideal per a prendre amb estos formatges cremosos i patés.

Pernil i embotits

Texto 6 Imagen Aperitivos Navidad

Un dels imprescindibles en els aperitius de Nadal són els pernils i embotits. Són fàcils i ràpids de preparar i, servits amb un bon vi, és un dels aperitius estrella en qualsevol reunió improvisada i que, sens dubte, serà tot un èxit.

Per a preparar una fusta variada, hem de seleccionar diversos embotits, com el llom ibèric d'engreix, el xoriço ibèric d'engreix i el salsitxó ibèric d'engreix. Pots col·locar-los en una mateixa fusta o servir-los en recipients diferents, això sí, tracta de no ajuntar les rodanxes per a evitar mesclar sabors. Podem completar la taula amb unes rodanxes de pollastre farcit de pistatxos i tòfones o pollastre farcit de pernil i formatge, suaus i delicioses.

Texto 7 Imagen Aperitivos Navidad

El tall de qualsevol embotit és tan important com el tall de qualsevol pernil. És molt important utilitzar un ganivet sense serra i ben afilat, per a evitar destrossar la rodanxa. Un consell: tracta de tallar les rodanxes tan fines com pugues i en diagonal, per a donar-li una aparença més atractiva.

Com conservar el pernil sense que es resseque?

Si som dels que comprem un pernil per Nadal, una bona opció, sens dubte, és un bon pernil d'engreix ibèric. Però hem de tindre en compte que tan important és saber tallar-lo com saber mantindre'l sense que s'asseque. La calefacció, la humitat i altres factors ambientals poden afectar-lo i per a això és imprescindible saber què podem fer per a evitar que es faça malbé.

El millor per a mantindre el pernil fresc és tapar-lo amb la mateix cansalada que anem llevant-li. La cansalada ha de ser sempre de color blanc perquè el tall no es faça ranci. A mesura que anem tallant, cal anar traient noves capes de cansalada i substituir-les.

Una altra opció és comprar directament el pernil ja tallat, com el nostre pernil d'engreix ibèric, tallat a ganivet. A punt per a obrir i consumir. Una forma molt pràctica i fàcil de degustar el pernil, sempre al punt de sabor i suculència.

I si vols completar estes fustes de pernil i embotits, una bona solució és tallar a rodanxes un pollastre farcit de prunes, panses i anous o de pernil, formatge i ou. Es pot servir tant calent com fred, com si fora embotit.

Texto 8 Imagen Aperitivos Navidad

Per al maridatge de pernils i embotits, suggerim un vi negre com el nostre Vi negre Ribera criança Abadía Mantrús, que combina a la perfecció pels seus sabors de fruites silvestres, canyella, vainilla i fusta torrada.

Mariscos i peixos

Texto 9 Imagen Aperitivos Navidad

Un altre element imprescindible en una taula de Nadal són els mariscos. Tenim l'opció de emportar-nos-els ja preparats per a consumir, com els llagostins cuits, però també tenim l'opció d'adquirir-los crus i cuinar-los a casa, per exemple, a la planxa, com la gamba argentina o bé, coure'ls. No obstant això, hi ha molts dubtes sobre el temps de cocció del marisc i com fer-la. Si t'animes a fer-ho a casa, consulta la nostra taula per a eixir de dubtes.

Texto 10 Imagen Aperitivos Navidad

Una llesca de filet de bonítol en oli d'oliva o bé una timbala de salmó fumat, són altres idees d'aperitius de Nadal amb peix fàcils i ràpides d'elaborar.

Texto 11 Imagen Aperitivos Navidad

Per a maridar amb este grup d'aperitius, és ideal un Vi Rueda Verdejo Abadía Mantrús pel seu sabor afruitat, fresc i envolupant en boca.

Altres recomanacions

Els nostres Palets de pa enfornats no fallen ni per Nadal. Amb un poc d'imaginació, pots incorporar-los a la teua presentació d'aperitius.