Descobrix la versatilitat i l'exquisit sabor de les nostres Molles de coliflor especiades. Saps que pots preparar nombroses receptes amb estes molles? Per això, és un producte que convé tindre sempre a mà en el congelador. Preparades amb julivert picat, ceba, sal i all, estes molles estan a punt per a disfrutar en qualsevol moment.
Molt fàcils de preparar, les nostres Molles de coliflor són ideals com a guarnició o com a ingredient principal en una gran varietat de receptes. Tant si les uses com a simple acompanyament o en plats més elaborats, estes molles sempre són una opció saludable i saborosa per a tots els paladars.
Seguix el pas a pas per a preparar les nostres receptes amb Molles de coliflor
Bolonyesa de coliflor
Ingredients:
- 450 g de molles de coliflor.
- 200 g de xampinyons.
- 1 ceba.
- 2 grans d'all.
- 1 vitet.
- 3 cullerades de tomaca concentrada.
- 300 g de tortiglioni.
- 40 g de formatge grana padano.
Preparació:
1. Talla els xampinyons en trossos molt xicotets.
2. Pica la ceba en trossets xicotets i talla els grans d'all en làmines.
3. Cuina la ceba fins que estiga daurada en una paella amb un fil d'oli. Després, afig els alls, el vitet i ofega-ho uns minuts.
4. Afig els xampinyons i, tot seguit, les molles de coliflor. Condimenta amb sal i pebre. Cuina uns minuts més.
5. Incorpora la tomaca a la mescla, remou i cuina durant 2 minuts més.
6. Mentrestant, cou la pasta seguint les instruccions del fabricant.
7. Escorre la pasta i reserva dos cassets de l'aigua de la cocció.
8. Afig la pasta a la paella amb la bolonyesa, amb la meitat del formatge parmesà i l'aigua de la cocció reservada.
9. Servix amb la resta del formatge parmesà empolvorat per damunt.
Panna cotta de coliflor
Ingredients:
- 250 g de molles de coliflor.
- 250 ml de llet.
- 150 ml de nata per a cuinar.
- 3 fulles de gelatina.
- 12 gambes pelades.
- ½ llima.
- 1 culleradeta de succedani de caviar.
- 1 pessic de sal en escates.
Preparació:
1. Bull a foc molt baix les molles coliflor, la llet i la nata durant uns 20 o 30 minuts. Ha de bullir molt lentament.
2. Tritura les molles de coliflor, la llet i la nata juntament amb la gelatina prèviament remullada en aigua freda. Assaona amb sal i pebre al gust.
3. Aboca una part de la mescla en un plat fondo i deixa refredar perquè se solidifique.
4. Talla les gambes crues a trossos i condimenta amb sal i unes gotes de llima.
5. Servix les gambes sobre la panna cotta de molles coliflor, completa amb una culleradeta de succedani de caviar i un toc de sal en escates.
Smash de coliflor
Ingredients:
- 450 g de molles de coliflor.
- 50 g de mantega.
- 200 ml de llet.
- Un polsim de nou moscada.
- 6 gambes pelades.
- 1 gra d'all.
- 1 vitet.
Preparació:
1. Bull les molles coliflor en llet i afig aigua fins a cobrir-les. Cou al voltant de 2 minuts. Assegura't que queda molt tendra.
2. Cola les molles de coliflor, reserva el líquid, i afig la mantega, la sal, el pebre i la nou moscada. Tritura amb una forqueta fins a aconseguir un puré molt espés. Si cal, afig un poc del líquid reservat i tira la resta.
3. Salta les gambes en un poc d'oli d'oliva i afig l'all, la sal i el vitet.
4. Servix les gambes sobre el puré de coliflor i aboca tot el suc de les gambes sobre el puré.
Tacos mexicans de picada de coliflor
Ingredients:
- 300 g de molles de coliflor.
- 1 polsim de comí.
- 1 culleradeta de pebre roig dolç.
- 2 cebes roges.
- ½ tassa de vinagre de poma.
- 1 cullerada de sucre.
- 1 alvocat.
- 1 paquet de minitortilles de blat.
- Coriandre al gust.
- 1 llima dolça.
Preparació:
1. Afig un poc d'oli d'oliva en una paella gran i calfa a foc mitjà-alt.
2. Afig les molles de coliflor en tandes per a evitar que solten massa aigua. Salta-les fins que comencen a caramel·litzar-se.
4. Quan tinga un poc de color, retira-la del foc i condimenta amb sal, pebre, comí i pebre roig.
5. Talla la ceba roja en juliana fina i col·loca-la en un bol per a reservar.
6. Bull el vinagre amb la mateixa quantitat d'aigua, un pessic de sal i el sucre. Aboca la mescla sobre la ceba i reserva-la en el refrigerador almenys una hora.
7. Calfa les minitortilles de blat en una paella pels dos costats i després afig la coliflor amb alvocat en rodanxes, cogombrets, la ceba i acompanya amb llima i coriandre.
Altres recomanacions
Altres recursos obligats en el teu congelador són les nostres Verdures congelades: pimentó, julivert, ceba i all trossejat.
Si busques més idees per a cuinar amb coliflor, fes una ullada a les nostres receptes i trucs de cuina amb coliflor i bròcoli.
Coneixes la Tomaca Anhel? Tasta el seu sabor intens i dolç, equilibrat amb baixa acidesa.