Ja és temporada de carabassa, et suggerim 4 receptes amb este deliciós aliment.

La carabassa, ja de temporada en la teua cuina

13 de octubre de 2023

Ja és temporada de carabassa, un producte de tardor molt versàtil i amb una rica tradició culinària. Esta joia de la nostra gastronomia delecta el nostre paladar amb una àmplia gamma de sabors i textures.

El sabor de la carabassa és suau i lleugerament dolç, amb un toc terrós que la fa inconfusible. A més, destaca perquè té una increïble versatilitat en la cuina. Quan es cuina adequadament, es torna tendra i suau, de manera que es convertix en l'elecció perfecta per a sopes, purés, pastissos i altres plats que requerixen una consistència cremosa. També pots disfrutar amb una carabassa torrada o a la graella, que li dona una textura ferma i un sabor caramel·litzat, amb la qual cosa afiges una nova dimensió a les teues creacions culinàries.

Perquè aprofites totes les possibilitats de la temporada de carabassa, ací tens uns quants suggeriments.

4 delicioses receptes amb carabassa

Carabassa farcida de vedella

Ingredientes para Calabaza rellena de ternera

1. Obri una carabassa cacauet i lleva-li les llavors. Fes alguns talls en la carabassa per a facilitar que es torre.

2. Fica-la al forn a 180 °C, amanix amb un rajolí d'oli d'oliva, sal i pebre, i que es cuine durant uns 40 minuts fins que estiga tendra i lleugerament torrada.

3. Amb una cullera, retira una miqueta de carabassa, intentant deixar la pell intacta.

4. Mentrestant, sofrig 1 ceba amb 2 grans d'all i 1 fulla de llorer. Afig 500 g de carn per a guisar, 1 llanda de tomaca trossejada i 2 copes de vi negre. Cuina durant uns 45 minuts o fins que la carn comence a desfer-se.

5. Amb una forqueta, desfés la carn, mescla-la amb la salsa i afig la carn de carabassa que has retirat al principi.

6. Assaona bé i ompli les carabasses amb esta mescla de carn.

7. Empolvora amb julivert picat.

Hummus de carabassa amb pebre roig i pipes de carabassa

Ingredientes para Hummus de calabaza con pimentón y pipas de calabaza

1. Torra 500 g de carabassa al forn precalfat a 180 °C fins que estiga blana.

2. Col·loca-la en un colador i pressiona fins que no quede líquid.

3. Escorre 1 pot xicotet de cigrons.

4. Ajunta els cigrons, la carabassa, el suc d'1 llima, 1 cullerada de tahina, oli, sal i comí en una batedora. Tritura fins que estiga molt cremós.

5. Col·loca en un plat i empolvora amb pebre roig, pipes de carabassa i coriandre picat.

Galletes de carabassa amb grans de xocolate

Ingredientes para Cookies de calabaza con pepitas de chocolate

1. Col·loca 400 g de carabassa a trossos en una safata i enforna a 180 °C amb uns trossets de mantega (50 g aprox.) fins que estiga tendra i es puga punxar fàcilment amb un ganivet.

2. Quan tempere, disposa en un colador fi i deixa escórrer-la bé, pressionant per a eliminar l'excés d'aigua. Deixa-la escórrer durant almenys 30 minuts.

3. Estén la carabassa en una safata de forn i col·loca paper absorbent damunt per a eliminar tota la humitat. Tritura i reserva 120 g per a la recepta.

4. Mescla 240 g de farina, 1 culleradeta d'impulsor, ½ culleradeta de bicarbonat, una miqueta de sal i les espècies: canyella, nou moscada i gingebre (un pessic de cada una).

5. En un bol, bat 150 g de mantega prèviament ablanida amb 100 g de sucre moreno fins que quede una crema esponjosa. Afig 2 rovells d'ou, bat i incorpora el puré de carabassa.

6. Mescla la farina amb la resta d'ingredients i incorpora 80 g de grans de xocolate.

7. Fes boles de massa de la grandària i la forma que vulgues i refrigera durant 30 minuts.

8. Calfa el forn a 180 °C i col·loca la massa en una safata de forn amb paper de forn perquè no s'apegue.

9. Enforna durant uns 12 o 15 minuts. Trau i deixa refredar durant 5 minuts en la safata de forn; després, retira i deixa refredar sobre una taula per a servir.

Milkshake de carabassa, espècies i caramel

Ingredientes Milkshake de calabaza, especias y caramelo

1. Torra 400 g de carabassa al forn precalfat a 180 °C fins que estiga blana.

2. Col·loca-la en un colador i escorre fins que perda tota la humitat. Deixa-ho refredar.

3. Per al caramel, afig 25 g de mantega, 100 g de nata per a muntar i 75 g de sucre en una cassola xicoteta i bull. Retira i deixa refredar.

4. Afig les espècies: gingebre en pols, canyella i nou moscada (un polsim de cada una), i mitja terrina de gelat de vainilla, la carabassa i 1 got de llet en una batedora. Bat fins que estiga cremós.

Altres recomanacions

Et suggerim una recepta més: Crema de carabassa i llentilles.

Saps que les Verdures congelades conserven tots els seus nutrients i propietats?

Si no has tastat les llavors de xia, experimenta la seua riquesa nutritiva amb estes receptes.