Has tastat el pagre? A partir d'ara ja pots trobar este deliciós peix a les nostres botigues.
Si encara no el coneixes, t'expliquem les seues característiques principals i et suggerim que poses en pràctica 5 receptes delicioses que tenen com a ingredient principal el pagre. T'encantaran!
Característiques del pagre
Es tracta d'un peix blanc, semigràs, de color rosat i reflexos blaus, amb el morro aplatat.
El pagre té un sabor intens i una textura compacta. Habitualment, es consumix al forn. En Mercadona el pots trobar en totes les nostres botigues, excepte a Canàries:
- Sencer sense netejar.
- Sencer net.
- Obert pel dors net.
Seguix el pas a pas de les nostres Receptes de pagre
Pagre sobre llit de creïlles i ceba
- Precalfa el forn, dalt i baix, a 180-200 °C.
- En una font, posa un llit de 400 g de creïlles tallades a rodanxes fines, 3 grans d'alls partits per la mitat, 100 g de ceba i 3 fulles de llorer. Cobrix amb 100 ml de caldo de peix.
- Enforna durant uns 20 minuts.
- Trau el pagre del forn i col·loca'l per damunt (net i sense espines ni escates). Posa un poc de sal en escates.
- Cuina al forn, aproximadament, 20 minuts més, fins que la pell comence a estar daurada.
- Servix empolvorant el pagre amb un poc de julivert molt picat i un rajolí d'oli d'oliva.
Pagre amb crosta de pa ratllat
- Posa un llit de creïlles i ceba igual que en la primera recepta. Enforna a 180 ºC durant 20 minuts.
- Pica 150 g de pa ratllat amb 2 grans d'all i 20 g de julivert, la ratlladura de pell de ½ llima, clau d'espècia i pebre negre al gust.
- Tritura-ho tot i cobrix el pagre (net i sense espines ni escates).
- Una vegada cobert, fes unes incisions al llom del pagre i col·loca 3 mitges rodanxes de llima.
- Enforna 25 minuts a 180 ºC, trau-ho quan la crosta estiga daurada i servix.
Pagre amb verdures
- Posa un llit de 250 g de creïlles i 100 g de ceba, igual que en la primera recepta.
- Afig 200 g de tomaca d'ensalada, 8 pimentons de Padrón (o 2 pimentons verds de fregir), 80 g de carlota, 50 g d'api i pebre negre al gust.
- Col·loca sobre les verdures el pagre pel dors (net i sense espines ni escates).
- Enforna de 12 a 15 minuts a 180 ºC i servix.
Pagre amb sofregit d'alls i vitet
- Enforna el pagre pel dors (net i sense espines ni escates) amb una miqueta de sal i oli 15 minuts a 180 °C.
- Mentrestant, talla en làmines els 3 grans d'all i posa'ls a fregir amb un poc d'oli.
- Abans que agafen color, afig els 2 vitets i un pimentó de romesco.
- Quan ja estiga daurat, retira-ho del foc.
- Trau el pagre del forn i ruixa primer amb 50 ml de vinagre blanc per damunt i, a continuació, amb el sofregit d'alls i vitet.
- Empolvora amb 5 g de julivert picat.
Pagre amb salsa de pimentons i tomaca
- Bull 6 creïlles xicotetes amb pell.
- Pica 350 g de pimentó roig, 350 g de pimentó verd i 140 g de ceba morada.
- Ofega la mescla en 100 ml d'oli.
- Quan estiga a mitjan fer, afig 300 g de tomaca ratllada, la sal i 10 g de coriandre picat.
- Posa en una safata de fang el pagre sencer (net i sense espines ni escates) amb una miqueta de sal, oli i enforna 20 minuts a 180 °C.
- Servix amb la salsa de pimentons i amb la guarnició de creïlles bullides.
Altres recomanacions
Si necessites idees per a les postres, et suggerim alguna d'estes receptes amb el Rent en pols Hacendado.