Els palets de pa enfornats són un aliment tradicional propi de la Comunitat Valenciana coneguts en esta zona com a rosquilletes. A poc a poc, s'ha estés a la resta d'Espanya, on s'anomenen de manera diferent, depenent de la zona: snacks, palets de pa enfornats, bastonets de pa...
El que més crida l'atenció de les rosquilletes és la forma allargada i que tenen un sabor extraordinari. En la forma més bàsica és un aliment molt senzill, elaborat amb ingredients essencials (oli, farina de blat, rent i sal), que combina amb tot.
Quin és l'origen de les rosquilletes?
L'origen de les rosquilletes és tan antic que es perd en la memòria. Fa moltíssims anys que es venen als forns de la Comunitat Valenciana i el seu consum està absolutament arrelat en esta terra.
Hui dia, ja estan esteses en tot el territori espanyol. Són molt versàtils, oferixen múltiples possibilitats, ja que es poden menjar com a aperitiu, com a snack, en berenars, acompanyant qualsevol altre aliment dolç (xocolate) o salat (formatge, ensalades russes...).
Actualment, hi ha moltes varietats de rosquilletes, amb diferents sabors i els ingredients més diversos.
Varietats de sabors
A tota Espanya es venen les següents varietats de rosquilletes. Totes tenen una textura cruixent i airejada. Són ideals com a aperitiu lleuger per a consumir en esmorzars i berenars, tant fora com dins de casa o per a picar entre hores:
- Pipes: sabor intens a pipes.
- Formatge: sabor de formatge.
- Fruita seca: sabor de fruita seca (pipes, cacauet i sèsam).
- Integrals: sabor de pa 100% integral.
- Cereals i espelta: sabor intens a cereals i pipes. Elaborada amb farina d'espelta.
- Cacauet: sabor intens de cacauet.
- Xocolate: sabor intens de xocolate.
- Pizza: panets especials amb formatge i sabor autèntic de pizza.
- Tomaca: panets especials amb tomaca i orenga.
Varietats de sabors només a València i Castelló
A més de les varietats anteriors, a les províncies de València i Castelló també se'n venen altres varietats. Totes són de textura cruixent i airejada. Ideals com a aperitiu lleuger per a consumir en esmorzars i berenars, tant fora com dins de casa o per a picar entre hores:
- Tradicionals: sabor intens a anisets.
- Forn: sabor natural a pa.
- Forn saladetes: sabor natural a pa i amb un toc salat.
- Tòfona: panets amb sabor intens a tòfona.
Altres recomanacions
Si busques una beguda refrescant per als dinars i sopars, tasta el nostre Gaspatxo fresc.