Posa en pràctica estos consells perquè el guisat de polp siga un èxit.

Com preparar un polp este Nadal i que et quede perfecte

18 de novembre de 2022

T'atrevixes a cuinar un plat de polp este Nadal? És un aliment tan versàtil, que et pot servir com a aperitiu o plat principal. A més, hi ha moltes receptes per a disfrutar d'este deliciós marisc.

Per a preparar el polp al punt ideal de textura i sabor et donem una sèrie de consells perquè siga un èxit i els teus convidats es queden amb ganes de repetir.

Secrets per a un bon polp

  • És importantíssim ablanir el polp abans de coure'l per a aconseguir que la carn trenque les seues fibres, perda fermesa i quede molt més tendra. El podem fer de diverses maneres, però recomanem congelar el polp prèviament o comprar-lo ja congelat.
  • El polp cru es pot conservar fins a 6 mesos al congelador.
  • Per a cuinar-lo, l'hem de descongelar al frigorífic 24 hores abans i anar retirant l'aigua sobrant durant el procés. Una vegada descongelat, netejarem bé les potes i el cap amb aigua freda. Després l'introduïm i el retirem 3 vegades en una olla amb aigua bullint per a "espantar-lo" i evitar que es deteriore la pell.
  • El mantindrem a l'olla entre 25 i 30 minuts (per a un polp de 2 kg). Punxarem cada poc de temps per a anar comprovant que queda tendre. Cal tindre en compte que, durant la cocció, el polp solta molta aigua i es reduïx la grandària, així que evitarem omplir l'olla en excés perquè no desborde.
  • Quan el polp estiga a punt, es deixa reposar uns minuts en una safata i es trosseja amb unes tisores mentre encara estiga calent.
  • Per a comprovar si ja està cuit, punxa'l amb un furgadents. Si el furgadents entra amb facilitat, estarà tendre, al punt i preparat per a menjar. Si et costa punxar-lo, haurem d'augmentar el temps de repòs.
  • És un aliment ric en proteïnes que també ens aporta greixos saludables Omega 3 i diversos minerals. Per això, es considera molt nutritiu.

Com coure el polp congelat

  • Si necessites coure el polp cru congelat, l'has d'introduir en aigua bullint (sense sal). Quan l'aigua torne a arribar al punt d'ebullició, ha de coure uns 15 minuts per a 1 quilo de polp a foc mitjà amb l'olla destapada. Després, deixa que repose 15 o 20 minuts més amb l'olla tapada.

Un truc per a recalfar-lo

  • Introduïx el polp dins d'una bossa de plàstic de congelació i submergix-la a l'interior d'una olla amb aigua calenta durant uns 10-15 minuts. L'aigua no ha de tocar la carn del polp perquè no la recoga. En este període de temps la calor haurà arribat a l'interior de la carn del cefalòpode.

I un altre truc per als guisats i les salses

  • Sabies que els caps contenen més gelatina que la resta del polp? Per això, resulten ideals per a utilitzar-les en els guisats, ja que aconseguirà una salsa més espessa.

Altres recomanacions

Si has de preparar qualsevol tipus de marisc i no tens clar com fer-ho, consulta la nostra taula de temps de cocció i grams de sal.

Per a les postres, tin en compte les nostres receptes amb Cocolizze i Torró d'avellana.