Aprén a preparar una deliciosa Mussaca. Et sorprendrà que la nostra recepta és molt fàcil de preparar i dona un resultat magnífic.

Aprén a preparar una deliciosa Mussaca, l'emblema de la cuina grega

22 de gener de 2024

Fins ara no t'has atrevit a preparar una Mussaca? Doncs ha arribat el moment. Amb esta recepta descobriràs que és fàcil de preparar i que t'ix deliciosa.

La Mussaca és un dels plats que s'ha de tastar almenys una vegada en la vida. Tradicional en diverses cultures d'Europa, sobretot de la zona dels Balcans i l'Orient Mitjà, hui dia s'ha convertit en un estandard de la gastronomia grega.

És una espècie de lasanya d'albergines, l'origen de la qual es remunta a l'antiguitat. Amb el temps, esta sàvia combinació de carn i vegetals ha experimentat una rica evolució amb la qual s'han afegit diferents ingredients que li ha donat fama mundial.

Seguix les nostres indicacions per a preparar una Mussaca casolana i sorprén-te amb el magnífic resultat. Ens acompanyes?

Pas a pas per a preparar la nostra recepta de Mussaca

Ingredients per a 6 persones

  • 2 creïlles.
  • 1 albergina.
  • Oli.
  • Sal.
  • 2 grans d'all.
  • 2 cebes dolces.
  • 500 g de carn de vedella picada.
  • Pebre negre.
  • Nou moscada.
  • 1 pot de tomaca triturada (800 g).
  • 800 ml de beixamel.
  • 100 g de formatge semicurat.

Pas a pas

1. Pela la creïlla i talla-la en làmines de no més de mig centímetre.

Paso a paso para preparar nuestra receta de Musaka.

2. Talla l'albergina en rodanxes homogènies, d'un centímetre i mig, aproximadament.

Paso a paso para preparar nuestra receta de Musaka.

3. En una paella àmplia amb un fil d'oli, daura a foc mitjà les creïlles per les dos cares. No s'han de cuinar del tot, només s'han de torrar un poc i aconseguir una mitja cocció. Reserva en paper absorbent i sala-les.

Paso a paso para preparar nuestra receta de Musaka.

4. En la mateixa paella, afig un poc més d'oli i torra les albergínies pels dos costats. Reserva en paper absorbent, esclafant amb la mà per a retirar l'excés de greix. Sala.

Paso a paso para preparar nuestra receta de Musaka.

Paso a paso para preparar nuestra receta de Musaka.

5. Al mateix temps, picar els alls i les cebes en daus xicotets. Afig a una olla àmplia amb un fil d'oli. Salpebra.

Paso a paso para preparar nuestra receta de Musaka.

6. Quan estiguen transparents, afig la carn a foc intens. Salpebra i incorpora la nou moscada removent fins que la carn estiga cuinada.

Paso a paso para preparar nuestra receta de Musaka.

Paso a paso para preparar nuestra receta de Musaka.

7. De seguida, afig el pot triturat de tomaca i deixa reduir uns 40 minuts a foc baix. Si el guisat va secant-se, afig un poc d'aigua. Rectifica de sal.

Paso a paso para preparar nuestra receta de Musaka.

8. En una cassola rectangular apta per a forn, col·loca una base de creïlles. Completa l'estrat següent amb les albergines. Aboca damunt el guisat de carn ben reduït i remata cobrint amb la beixamel.

Paso a paso para preparar nuestra receta de Musaka.

Paso a paso para preparar nuestra receta de Musaka.

Paso a paso para preparar nuestra receta de Musaka.

9. Empolvora amb el formatge semicurat ratllat i enforna el conjunt entre 30 i 40 minuts a 200 °C.

Paso a paso para preparar nuestra receta de Musaka.

10. Deixa reposar la safata uns 20 minuts a temperatura ambient abans de desemmotlar, emplatar i disfrutar.

Paso a paso para preparar nuestra receta de Musaka.

Altres recomanacions

Si preferixes altres opcions sense carn, ací tens esta Recepta de Lasanya vegana.

I per a continuar explorant en la cuina, et proposem 5 exquisides receptes amb farina de dacsa precuinada.