Coberta nova botiga Mercadona a Cambrils amb panells solars

Tarragona - Mercadona inaugura una nova botiga eficient a Cambrils

27 de març de 2023
  • Ha suposat una inversió de 10 milions d'euros i en la construcció han participat 80 proveïdors, que han donat faena a més de 200 persones durant la fase d'obres.
  • Està completament connectada tecnològicament, presenta un disseny i unes seccions totalment renovades que milloren l'experiència de compra dels clients, amb un estalvi energètic de fins a un 40 % respecte a una botiga tradicional.
  • Dins de l'aposta de la companyia per complementar la demanda energètica amb fonts renovables, incorpora 1.000 m² de plaques solars en la coberta i d'esta manera reduïx les emissions i millora el comportament ambiental de la botiga.
  • Amb esta obertura, ja són 25 els supermercats Mercadona que disposen del nou model de botiga eficient a les comarques de Tarragona, d'un total de 33.
  • El nou supermercat està situat a l'avinguda Nova Augusta i comporta el tancament dels supermercats situats al carrer Francesc Pérez Dolç i a l'avinguda Adelaida

Mercadona inaugura un nou supermercat eficient al municipi de Cambrils, concretament a l'avinguda Nova Augusta. Este supermercat, que obri amb el nou model de botiga eficient que s'està implantant en tota la cadena, comporta el tancament dels establiments que la companyia tenia fins ara al carrer Francesc Pérez Dolç i a l'avinguda Adelaida, perquè no s'adapten als estàndards de qualitat requerits actualment.

La nova botiga ha suposat una inversió de 10 milions i en la construcció han participat 80 proveïdors, que han donat faena a més de 200 persones durant la fase d'obres. Amb esta obertura, ja són 25 els supermercats Mercadona que tenen implantat el nou model de botiga eficient a les comarques de Tarragona, d'un total de 33.

Respecte als llocs de treball, tots els treballadors dels supermercats situats al carrer Francesc Pérez Dolç i a l'avinguda Adelaida passen a formar part de la plantilla de la nova botiga: en total, 54 persones.

El nou model de botiga eficient disposa d'una nova xarcuteria amb pernil al tall i envasat, una góndola central en la perfumeria per a la cosmètica especialitzada, un servici de suc de taronja acabat d'esprémer, especialitats de sushi, una nova secció de forn amb llescadora de pa i pastisseria refrigerada, i una nova exposició en la pescateria per als productes de petxina, entre altres novetats.

Així mateix, incorpora la secció "A Punt per a Menjar", que oferix plats que estan a punt per a consumir servits en envasos fabricats amb materials naturals, com la canya de sucre (material compostable), el cartó o el paper.

Esta nova generació de supermercat eficient té un disseny totalment renovat respecte al model de botiga anterior, amb nous colors i materials, tant en la façana exterior d'accés com en la distribució de les diferents seccions. Aposta també per espais amplis i diàfans que faciliten l'entrada de llum natural i colors càlids en la delimitació dels diferents ambients. També inclou una entrada amb doble vidre, que evita corrents d'aire, uns corredors més amplis i dos models de carro molt més ergonòmics i lleugers.

Estalvi energètic: botiga ecoeficient

Pel que fa a l'aspecte mediambiental, s'han pres mesures que permeten reduir fins a un 40 % el consum energètic respecte al model de botiga convencional, com la millora de l'aïllament tèrmic i acústic, amb l'optimització dels materials i la grossària de les parets i els sostres, i nous congeladors més eficients energèticament i respectuosos amb el medi ambient. A més, disposa d'un sistema d'il·luminació LED automatitzat que es regula segons les zones i els moments del dia, per a una gestió energètica molt més eficient.

Així mateix, en la coberta s'han instal·lat 1.000 m2 de plaques solars dins de l'aposta de Mercadona per complementar la demanda energètica amb fonts renovables, i d'esta manera es reduïxen les emissions i es millora el comportament ambiental de la botiga.

L'horari d'obertura d'este supermercat és de dilluns a dissabte, de 9:00 a 21:30 hores d'octubre a maig (horari d'hivern), i de 9:00 a 21:30 hores de juny a setembre (horari d'estiu). A més, Mercadona ha habilitat el servici a domicili i la compra online a través del lloc web www.mercadona.es.

Tecnologia i ergonomia per als treballadors

Addicionalment, amb l'objectiu de facilitar les tasques diàries dels treballadors, este nou supermercat inclou múltiples mesures per a millorar l'ergonomia i eliminar sobreesforços. Per exemple, el nou moble de caixa de Mercadona s'ha desenvolupat en col·laboració amb l'Institut de Biomecànica de València. La botiga també disposa de zones comunes perquè els empleats tinguen més comoditats en els moments de descans, i també té un menjador més equipat i unes taquilles personals més àmplies i còmodes.

A més, esta nova botiga eficient està completament connectada tecnològicament, per mitjà de la integració d'una sèrie de dispositius electrònics i eines col·laboratives per als treballadors, amb els quals es pot compartir informació des de qualsevol secció, aspecte que facilita l'autogestió de cada supermercat i agilitza els processos de tota la cadena. Entre els nous dispositius es troben, entre altres, la línia de caixes, les balances o l'ús de tauletes electròniques, que substituïxen el paper per a fer gestions administratives. Tot això permet optimitzar els processos i conéixer la gestió de la botiga en temps real, la qual cosa facilita la presa de decisions i contribuïx a una major agilitat, especialment, en la gestió dels productes frescos.

95,7 milions d'euros invertits en la implantació del nou model a les comarques de Tarragona

Mercadona va començar a implantar el nou model de botiga eficient a les comarques de Tarragona en 2017, amb la reforma del supermercat situat a la Via Augusta a la ciutat de Tarragona. Des del 2017 i fins hui, la companyia ha invertit 95,7 milions d'euros en la reforma de 19 supermercats i l'obertura de 6 supermercats nous (bé siga obertura neta, com per exemple la botiga Mercadona situada al Mercat Central de Tarragona ciutat, o bé supermercats que han reemplaçat els ja existents que no s'adaptaven als estàndards de qualitat i comoditat que requerix el nou model i que tampoc es podien reformar).

La companyia té 33 supermercats a les comarques de Tarragona, 25 dels quals ja tenen implantat el nou model de botiga eficient en una clara aposta per a potenciar el comerç urbà, a més de disfrutar de barris amb un teixit comercial més ampli que genere sinergies entre tots.

Imagen de cabecera: Coberta nova botiga Mercadona a Cambrils amb panells solars.