Logotip supermercat Mercadona

Sevilla - Mercadona invertirà 17,5 milions d'euros en l'ampliació i millora de la seua xarxa de botigues de la província en 2023

25 de agost de 2023
  • La companyia reobri hui el supermercat de l'avinguda de Hytasa, al barri del Cerro del Águila, després d'una reforma integral que ha suposat una inversió de 3,4 milions d'euros. En esta han participat 37 proveïdors d'obra que han donat faena a 70 treballadors en la fase de reforma.
  • El nou model de botiga eficient optimitza l'acte de compra dels clients i permet reduir fins a un 40 % el consum energètic.
  • Mercadona té 70 supermercats a Sevilla (capital i província), dels quals 57 ja responen al nou model de botiga eficient. Els plans de la companyia impliquen implantar-lo en tota la seua xarxa de botigues.

Mercadona, companyia de supermercats físics i de venda online, manté l'esforç inversor a la província de Sevilla, on enguany destinarà 17,5 milions d'euros a l'ampliació i millora de la seua xarxa de botigues. L'objectiu de la companyia és continuar avançant en la implantació del seu nou model de botiga eficient, que optimitza l'acte de compra dels clients i permet reduir fins a un 40 % el consum energètic.

En concret, Mercadona ha reobert hui el supermercat situat al barri sevillà del Cerro del Águila, a l'avinguda de Hytasa número 33, després d'una reforma integral que ha suposat una inversió de 3,4 milions d'euros. En esta han participat 37 proveïdors d'obra que han donat faena a més de 70 persones durant la fase de reforma.

El pròxim 1 de setembre reobrirà el supermercat situat al Centre Comercial Alcalá Plaza, a Alcalá de Guadaíra, també després d'una reforma integral. I abans que acabe l'any, els plans de la companyia impliquen obrir dos noves botigues: al municipi de Camas, que suposarà el tancament de l'actual perquè no respon als estàndards de qualitat de la cadena, i al Mirador de Santa Justa, a Sevilla capital.

Tots els supermercats incorporaran la nova secció "A Punt per a Menjar", que disposa de plats preparats per a consumir. Les diferents opcions se servixen en envasos fabricats amb materials naturals, com la canya de sucre (material compostable), el cartó o el paper.

A més, el nou model de botiga preveu, entre altres millores, una nova entrada amb doble envidrat que evita corrents d'aire, uns corredors més amplis, una àrea de descans a la mateixa botiga amb cadires i taules on els "Caps" (clients) poden consumir el plat acabat de preparar i acompanyar-lo amb begudes, un nou model de carro de la compra i un nou model de carro tipus cistella molt més ergonòmic i lleuger.

Esta nova generació de supermercat eficient té un disseny totalment renovat respecte al model de botiga anterior, amb nous colors i materials, tant en la façana exterior d'accés com en la distribució de les diferents seccions. Aposta també per espais diàfans amplis que faciliten l'entrada de llum natural i colors càlids en la delimitació dels diferents ambients.

Estalvi energètic: botiga ecoeficient

Pel que fa a l'aspecte mediambiental, s'han pres mesures que permetran reduir fins a un 40 % el consum energètic respecte al model de botiga convencional, com la millora de l'aïllament tèrmic i acústic, amb l'optimització dels materials i la grossària de les parets i els sostres, i nous congeladors més eficients energèticament i respectuosos amb el medi ambient. A més, disposa d'un sistema d'il·luminació LED automatitzat que es regula segons les zones i els moments del dia, per a una gestió energètica molt més eficient.

Tecnologia i ergonomia per als treballadors

A més, amb l'objectiu de facilitar les tasques diàries dels treballadors, este nou model de supermercat inclou mesures múltiples per a millorar l'ergonomia i eliminar sobreesforços. Per exemple, el nou moble de caixa de Mercadona s'ha desenvolupat en col·laboració amb l'Institut de Biomecànica de València. Les botigues també disposen de zones comunes perquè els empleats disfruten de més comoditat en els moments de descans, i també té un menjador més equipat i unes taquilles personals més àmplies i còmodes.

A més, estes noves botigues eficients estan completament connectades tecnològicament, per mitjà de la integració d'una sèrie de dispositius electrònics i eines col·laboratives per als treballadors, amb els quals es pot compartir informació des de qualsevol secció de la botiga, aspecte que facilita l'autogestió de cada supermercat i agilitza els processos de tota la cadena. Entre els nous dispositius es troben, entre altres, la línia de caixes, les balances o l'ús de tauletes electròniques, que substituïxen el paper per a fer gestions administratives. Tot això permet optimitzar els processos i conéixer la gestió de la botiga en temps real, la qual cosa facilita la presa de decisions i contribuïx a una major agilitat, especialment, en la gestió dels productes frescos.

Mercadona a Sevilla

Mercadona té 70 supermercats a Sevilla (capital i província), dels quals 57 ja responen al nou model de botiga eficient, i una plantilla total que supera les 4.400 persones amb treball estable i de qualitat. Les compres a proveïdors de la província van superar els 900 milions d'euros en l'últim exercici.

Exterior botiga eficient Mercadona a l'avinguda de Hytasa (Sevilla)Botiga eficient d'avinguda de Hytasa (Sevilla).

A Punt per a Menjar del supermercat de l'avinguda de Hytasa a SevillaSecció A Punt per a Menjar de Mercadona a Sevilla.